Browse Site by Tags

Showing related tags and posts accross the entire site.
  • PNG shows up white in Frame View

    Hey! I'm working on a project where I'm required to ingest quite a lot of archival footage. Recently, I was given a bunch of PNGs to ingest. So, when I linked and viewed them on the source monitor, everything was fine, and EVEN after transcoding, I could view them properly on the monitor, but...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Isha Sharma on Thu, Nov 11 2021
  • Best practice for archival footage with multiple frame rates

    What's the best practice for transcoding archival footage with various frame rates for a 23.976 project when working in MC 2018.12.11? In the past, I did the frame rate conversion prior to transcoding (ex. in After Effects). Does this cause issues when the project gets turned over to color? Ex. The...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by ykt28403 on Thu, Feb 25 2021
  • Confusion Over Importing Footage in Mac, OS-Catalina. Plz Help.

    Hi. So before anything else here are quick specs. If more needed, let me know: Macbook Pro, 10.15.7; 8GB RAM; Dual Core Intel Core i5. So I am taking a course on how to use the latest Avid Media Composer (it's been some years) and on the section on importing the options available to the instructor...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by Carlos on Wed, Feb 24 2021
  • Blue footage during playback.

    Usually, when loading or starting a new project, I have to go into Video Display settings and uncheck Dual Copy Engine (OpenCL) as I normally end up with footage that turns blue, and this fixes the issue. Today I loaded up my project, with this setting unchecked, and my footage turns blue during playback...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Bailey White on Sat, Feb 23 2019
  • best transcoding options?

    A7sII clips - AMA linking from m.2 drive. Now I can edit and play clips 90% seemless in 4k on the timeline and edit real time in 4k, but sometimes it slows down a bit. My question is should I transcode all of these clips in LB and edit smooth as possible, and re transcode the master sequence in HQ once...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by brett on Sun, Jun 10 2018
  • i9 vs Threadripper (Intel vs AMD) plus some test results

    Is anyone running Threadripper with Media Composer? I recently was able to run a transcode test with Media Composer 2018.3 on an i9-7900X processor, an i7 iMac 18,3, and a Threadripper 1950 using 4K UHD footage shot on a Cannon C300 Mark II transcoding it to DNX36. Results: iMac 1.1 x faster than real...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by fropdaddy on Sat, Apr 14 2018
  • Exception: DIDReader::XraiseUnexpectedStreamStatus async file system error

    I get this error when transcoding AMA linked XAVC and XDCAMEX media. This just started happening, doens't matter which target drive I choose, or which workstation, this error message keeps popping up. Exception: DIDReader::XraiseUnexpectedStreamStatus async file system error This is standard workflow...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by mnbkyle on Fri, Mar 30 2018
  • Transcode issue - NEMFileWriter has detected upstream pipe stall

    Hi Everyone, first time posting. I'm in the middle of ingesting & transcoding a bunch of Rushes for a show and keep on getting stopped by this error: ( Exception: NEMFileWriter::ExecuteInternal TIMEOUT - NEMFileWriter has detected upstream pipe stall...) and occasonisly this error in the source...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Luke Byrne on Thu, Mar 8 2018
  • background transcoding MXF files vanish!

    Hi folks Hoping someone can suggest what has happened. I was transcoding a batch of rushes into Mac based MC v7.05. Most clips came in fine but some would not behave properly. I could view all clips using AMA but got "unknown format error" when editing some of them (Same camera, same cards...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by arcimboldo on Fri, May 19 2017
  • Transcoding speed

    Hey there I have a question about usage of multi-core cpus in MC 8. I mainly edit Full HD and I just did the jump from an XW8600 to a Z840 (see specs). Coming from 8 cores going to 20 cores (40 with ht) and guess what - render time is almost the same. In task manager it seems as if only 1 core would...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by BenQ on Wed, Dec 14 2016
Page 1 of 5 (47 items) 1 2 3 4 5 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller