Search

Page 1 of 1 (7 items)
  • Re: Nitris DX Video Output tool issue

    It's green. The DNA/1394 button on the timeline is on 1394 and cannot be switched to DNA. This has all the signs of 'no communication' between the Nitris box and the computer. I checked and rechecked the cabling, shut down, unplugged etc but nothing. I'm out of ideas.
    Posted to Avid Options Forum (Forum) by ATX Mike on Tue, May 19 2009
  • Re: Nitris DX Video Output tool issue

    Plug is fine...I have no video output to monitors either. I can edit fine but can't capture (other than firewire) or access video output and input tools.
    Posted to Avid Options Forum (Forum) by ATX Mike on Tue, May 19 2009
  • Nitris DX Video Output tool issue

    So I come in this morning and fire up the system and now I no longer have a video output or input tool on my tool pull down menu. On top of that I suddenly don't have any other option for capture but Host 1394. Any suggestions?
    Posted to Avid Options Forum (Forum) by ATX Mike on Tue, May 19 2009
  • Re: Weird Transcode issue

    It was from 59.94p to 29.97 in a 30i project. At first I thought it was something I was doing wrong, when I couldn't figure it out I gave up and started exporting the footage as QT movies then re-importing them to the 30i project. This of course was very time consuming, so getting it sorted out was a huge relief, not to mention that I wasn't
    Posted to Avid Options Forum (Forum) by ATX Mike on Thu, Apr 30 2009
  • Re: Weird Transcode issue

    Yeah you'd think they would just add a button to click in the consolidate/transcode window to check if you wanted to perform the operation. I literally called 7 editors from L.A. to NYC and nobody knew about this. I did a test project this way and it worked fine BTW. Michael
    Posted to Avid Options Forum (Forum) by ATX Mike on Thu, Apr 30 2009
  • Re: Weird Transcode issue

    I found the issue. Try this: Go to your tools tab and open the console window. At the bottom of the window there will be a dialog box. In the box type this: AllowCrossRateTranscode This will allow you to transcode across frame rates. This is really stupid and not something most editors would know. Give it a shot and let me know if it works. Good luck
    Posted to Avid Options Forum (Forum) by ATX Mike on Thu, Apr 23 2009
  • Weird Transcode issue

    I've got an avid problem that you might be able to help me with. I'm trying to transcode 720p/59.94 hd vid to SD 30i NTSC dv25 411. When I highlight the clip and select the resolution then hit transcode the progress bar flashes on the screen then disapears. Nothing gets transcoded. Any thoughts?
    Posted to Avid Options Forum (Forum) by ATX Mike on Wed, Apr 22 2009
Page 1 of 1 (7 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller