Latest post Thu, Dec 1 2011 11:53 PM by bgs. 15 replies.
Page 1 of 2 (16 items) 1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Sat, Jun 4 2011 6:09 AM

    • jc1148
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Granbury, TX
    • Posts 18
    • Points 200

    Patched MC v5.5.2 will not start due to PLutil

    Dear Forum.

    Have been working with Avid MC vMC 5.5.1 no problems, works beatuifully.

    Today, June 3, 2011 I upgraded using the PATCH to Avid MC v5.5.2. 
    I use WIN XP SP3, HP 8400xp workstation, 4gb ram and Nvidia 3500.   

    Now, everytime I start Media Composer v5.5.2 it locks up with a warning about PLutil not responding.
    The no way to shut Avid down normally so I have to use Windows Task Manager. 

    I am at a loss as to what the heck to do to fix this problem.  
    What is PLutil?  Why is it locking up AVID?
    Does know how to fix or know where to look to find the answer?

    Has anyone else had this problem? 

    Thank you for your help.
    JC1148
    Fort Worth, TX

    Dell Precision T7500 Workstation, USB AVID Dongle. Dual Processors - Xeon Six Core 5670 @ 2.93Ghz, 24GB RAM. Windows 7 Pro, 64-Bit SP 1. HD C:\ Kingston... [view my complete system specs]

    John Cherryhomes
    Avid MC 8.6.1 / Custom Intel MB / Intel I7 / 64GB ram / 12 TB Raid / Nvidia D5000 / Win 10 Pro
    Granbury, Texas

  • Sat, Jun 4 2011 6:15 AM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 160,330

    Re: Patched MC v5.5.2 will not start due to PLutil

    hi John, you have, or have had, another Avid / Pinnacle product installed on your system.

    Do a search into your bootdrive for a folder named pixie and rename it to pixieold or something similar

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Sat, Jun 4 2011 12:03 PM In reply to

    • Camilo
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 23 2010
    • Virginia
    • Posts 967
    • Points 12,145

    Re: Patched MC v5.5.2 will not start due to PLutil

    mjolnarn:

    hi John, you have, or have had, another Avid / Pinnacle product installed on your system.

    Do a search into your bootdrive for a folder named pixie and rename it to pixieold or something similar

    If I am not mistaken this was a registration problem that occured when upgrading to 5.5.x and if it was the problem it most likely would have shown up when he went to 5.5.1.  If he renames the Pixie folder now he will mess up his registration...

    I could be wrong about this though. :-)

    Good luck!

     

    CAmilo

    Intel i7-980x Hexacore water cooled by Corsair H-50 on EVGA Classified 762 with 12Gigs RAM and Quadro FX3800 Video Card. Sound Blaster X-fi Titanium Sound... [view my complete system specs]
  • Sun, Jun 5 2011 12:29 AM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 160,330

    Re: Patched MC v5.5.2 will not start due to PLutil

    Camilo:

    If I am not mistaken this was a registration problem that occured when upgrading to 5.5.x and if it was the problem it most likely would have shown up when he went to 5.5.1.  If he renames the Pixie folder now he will mess up his registration...

    I could be wrong about this though. :-)

    Yes, you are wrong, the OP is using a dongle ..

     

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Sun, Jun 5 2011 1:00 AM In reply to

    • Camilo
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 23 2010
    • Virginia
    • Posts 967
    • Points 12,145

    Re: Patched MC v5.5.2 will not start due to PLutil

    OK, I was thinking of a different situation then.  I was right and was wrong as I thought I might be. LOL... :-)  If it helps the OP I found this knowledge base article about his situation... http://avid.force.com/pkb/LegacySearch?DocId=409571&ssdFilterCommunity10=1048&ssdFilter_SearchKeyWord=&Hilite=

     

    Intel i7-980x Hexacore water cooled by Corsair H-50 on EVGA Classified 762 with 12Gigs RAM and Quadro FX3800 Video Card. Sound Blaster X-fi Titanium Sound... [view my complete system specs]
  • Sun, Jun 5 2011 8:15 AM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 160,330

    Re: Patched MC v5.5.2 will not start due to PLutil

    The difference between 5,51 and 5,52 is that a 30 days trial of Phrasefind and Scriptsync are included into 5,52.

    As both of them are software licensed that licensing, no matter if it is activated or not, will create a conflict with earlier Pinnacle / Avid Pixie activations no matter if you use a dongle or not.

    I just rename my old pixie folder, it´s a pity however to not have the ability to have several applications opened up at the same time.

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Mon, Jun 6 2011 6:14 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 11,896
    • Points 259,770
    • ! Avid Employee
      !Avid Customer Advocate
      Avid Beta Moderators
      Avid Developer Moderator
      ForumsAdministrator
      Moderator: Edit on Demand
      Moderator: SSAI PHAI
      SystemAdministrator

    Re: Patched MC v5.5.2 will not start due to PLutil

    Agree Tomas and we are workign on correcting that.  For now you need to either rename or use different boot disks.

    Still not quite sure what jc1148  is experiencing but I would call support as you can do so free with installation and activate issues.  Check the support and services page for #'s to call depending on your location.

    Marianna

    Sr. Director | Customer Experience and Community [view my complete system specs]
  • Tue, Jun 7 2011 1:47 PM In reply to

    • Joachim Claus
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Seeheim-Jugenheim, Germany
    • Posts 948
    • Points 12,245

    Re: Patched MC v5.5.2 will not start due to PLutil

    It is only one file in the pixie folder (items.pi2) that causes the problem. I have moved this file to a digfferent location for backup, and all works fine - even my Avid Liquid software on the same system does not complain.

    Joachim

    SuperMicro Workstation 7048A-T Dual Xeon (10 cores) E5-2640v4 2.4GHz 128 GB RAM, PNY P4000, 1 PCIe SSD 400 GB (Intel SSDPEDMW400G4) 1 SSD 2 TB for UHD... [view my complete system specs]

    Joachim Claus

  • Tue, Jun 7 2011 9:30 PM In reply to

    • TVJohn
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Bayonne NJ
    • Posts 4,445
    • Points 55,235

    Re: Patched MC v5.5.2 will not start due to PLutil

    Interesting. I have been holding off on 5.5 until more certain info is confirmed.

    Dell Display U2713HM(2560x1440), AMD FX8350 8core, AMD 990FX mobo, 32gig-DDR3-1600, GTX 3060Ti, Audigy2zs, 1TB SSD system drive, 2TB SATA render, 8TB SATA... [view my complete system specs]

    Using MC 23.12. Win 22H2  Avid FX6.4, Vegas Pro 20/ DVD Architect 6pro, DVDit6.4proHD, CCE Basic, TmpGe Express4, TmpGe Authoring Works 4, DVDLab-Studio. Sony EX-1R, Canon XH-A1, GL2, GL1, Canon EOS 60D

  • Tue, Jun 7 2011 10:05 PM In reply to

    • Camilo
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 23 2010
    • Virginia
    • Posts 967
    • Points 12,145

    Re: Patched MC v5.5.2 will not start due to PLutil

    TVJohn:
    Interesting. I have been holding off on 5.5 until more certain info is confirmed.

    5.5.2 is EXCELLENT John, it just does not play nice on the same system as Liquid.  If you "need" or want Liquid then you might check around to see how people are getting them to play nice before going to 5.5.2.  I just deleted my Liquid and have not looked back. :-)

    Intel i7-980x Hexacore water cooled by Corsair H-50 on EVGA Classified 762 with 12Gigs RAM and Quadro FX3800 Video Card. Sound Blaster X-fi Titanium Sound... [view my complete system specs]
  • Wed, Jun 8 2011 12:38 AM In reply to

    • TVJohn
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Bayonne NJ
    • Posts 4,445
    • Points 55,235

    Re: Patched MC v5.5.2 will not start due to PLutil

    I primarily shoot HDV @ 30F, sometimes using Footage from the Canon 60D. 5.5 plays nice with these mixed sources?

    Dell Display U2713HM(2560x1440), AMD FX8350 8core, AMD 990FX mobo, 32gig-DDR3-1600, GTX 3060Ti, Audigy2zs, 1TB SSD system drive, 2TB SATA render, 8TB SATA... [view my complete system specs]

    Using MC 23.12. Win 22H2  Avid FX6.4, Vegas Pro 20/ DVD Architect 6pro, DVDit6.4proHD, CCE Basic, TmpGe Express4, TmpGe Authoring Works 4, DVDLab-Studio. Sony EX-1R, Canon XH-A1, GL2, GL1, Canon EOS 60D

  • Sun, Sep 18 2011 4:32 PM In reply to

    • Caspar Rutten
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Jun 12 2010
    • Netherlands
    • Posts 9
    • Points 125

    Re: Patched MC v5.5.2 will not start due to PLutil

    I did this weekend an upgrade from 5.03 to 5.53

    Deactivate and uninstal 5.03

    Install 5.53. and MC came up with "Plutil application has stopped working"

    Problem signature:

    Problem Event Name: APPCRASH

    Application Name: PLutil.exe

    Application Version: 1.0.0.490

    Application Timestamp: 4da45010

    Fault Module Name: Pixie.dll

    Fault Module Version: 5.6.0.2

    Fault Module Timestamp: 4da44fb7

    Exception Code: c0000005

    Exception Offset: 000034df

    OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.48

    Locale ID: 1033

    Additional Information 1: 0a9e

    Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

    Additional Information 3: 0a9e

    Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

    ---------------------------------------------------------

    Next step. Uninstall all Avid applications and did run regclean

    Install only MC5.53 program. PLutil still come's up

    Never had any Liquid or Liquid plugins installed on this platform

    Caspar

    MC5.53 At HP Z400 Workstation,W7 profesional(SP1), Intel W3565, BiosV3.07, Mem 6GB, NVIDIA FX3800, Dual screen 1920x1200,HDisk 3sata; 1x300GB 1x1TB 1x2TB [view my complete system specs]
  • Wed, Sep 21 2011 5:06 PM In reply to

    • Caspar Rutten
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Jun 12 2010
    • Netherlands
    • Posts 9
    • Points 125

    Re: Patched MC v5.5.2 will not start due to PLutil

    MC 5.53 still craching at startup. Same Plutil crach as prwevius message.

    Did install W7 SP1 and had no result 

    Only MC is installed.

    Crachreport of MC will give me the message,

    Description:
      A problem caused this program to stop interacting with Windows.

    Problem signature:
      Problem Event Name: AppHangB1
      Application Name: AvidMediaComposer.exe
      Application Version: 5.5.3.19030
      Application Timestamp: 4e40ac3e
      Hang Signature: 7efb
      Hang Type: 0
      OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.48
      Locale ID: 1033
      Additional Hang Signature 1: 7efbe7839edd1c2a43eecfba28ae5f90
      Additional Hang Signature 2: ef10
      Additional Hang Signature 3: ef10c1beac3476511bd3224088050f10
      Additional Hang Signature 4: 7efb
      Additional Hang Signature 5: 7efbe7839edd1c2a43eecfba28ae5f90
      Additional Hang Signature 6: ef10
      Additional Hang Signature 7: ef10c1beac3476511bd3224088050f10

    Never have MC 5.53 working Got no ideas enymore.

    If I reinstal MC5.03 everything works.

    Someone any ideas what couses the problem?

     

     

    MC5.53 At HP Z400 Workstation,W7 profesional(SP1), Intel W3565, BiosV3.07, Mem 6GB, NVIDIA FX3800, Dual screen 1920x1200,HDisk 3sata; 1x300GB 1x1TB 1x2TB [view my complete system specs]
  • Wed, Sep 21 2011 7:52 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 11,896
    • Points 259,770
    • ! Avid Employee
      !Avid Customer Advocate
      Avid Beta Moderators
      Avid Developer Moderator
      ForumsAdministrator
      Moderator: Edit on Demand
      Moderator: SSAI PHAI
      SystemAdministrator

    Re: Patched MC v5.5.2 will not start due to PLutil

    Caspar -

    The error iis caused by a conflict with the licensing files and the pixie tool.  If the license files were deleted, you can try to delete the folder altogether and see if by doing this it solves the issue.

    You can also try to use ccleaner (if on PC) to clear up the registry entries if you havent done that already.

    You can also try to use the  pixie removal tool  located here:

     http://avid.force.com/pkb/LegacySearch?DocId=288459

    Report back.

    marianna

    Sr. Director | Customer Experience and Community [view my complete system specs]
  • Thu, Sep 22 2011 8:19 PM In reply to

    • Caspar Rutten
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Jun 12 2010
    • Netherlands
    • Posts 9
    • Points 125

    Re: Patched MC v5.5.2 will not start due to PLutil

    Marianna,

    Did follow the instructions of the Pixie removal tool 288459

    Run -RegDelete_14.exe-

    1e clean "all products"

    2e clean "user registration and activation data"

    Install 5.53 and activation done, without any problem.

    Thanks for your Fast and accurate respons.

    Caspar.

    MC5.53 At HP Z400 Workstation,W7 profesional(SP1), Intel W3565, BiosV3.07, Mem 6GB, NVIDIA FX3800, Dual screen 1920x1200,HDisk 3sata; 1x300GB 1x1TB 1x2TB [view my complete system specs]
Page 1 of 2 (16 items) 1 2 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller