Latest post Mon, Jun 24 2019 6:29 PM by George Angeludis. 2 replies.
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Jun 24 2019 12:58 PM

    • limeli1
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Harelbeke - Belgium
    • Posts 101
    • Points 1,280

    Timeline bug in 2019.6?

    After installing 2019.6 and testing it for a while this is what came up: when opening rather small sequences (small reports and documentaries) with 'Clip Frames' activated, there's no problem at all. This software version is quite stable and reliable.

    Then I opened the master sequence of my latest feature film (100' long) and that's where the problem became obvious. Without activated Clip Frames in the Timeline the sequence opens without a glitch and it is business as usual. However, activating the Clip Frames results in a Runtime Error which crashes Avid.

    The Avid Readme refers to using the Nvidia vs 411.95 driver with MC2019.6. My system is running vs 425.51 (mainly 'cause Adobe Premiere Pro needs the most recent driver). Could that be the problem? Or is this simply a bug?

    Thanks for your advice.

    Dell M6700 - Intel Core i7 - 32 gig RAM - Windows 10 Enterprise - NVIDIA Quadro K3000M & Intel HD Graphics 4000 - Media Composer 2020.5 w/Symphony... [view my complete system specs]

    Reginald Adamson Writer - Director - Cameraman Limelight Productions

    Dell M6700 portable - Intel Core i7 - 24 gig RAM - Windows 10 Enterprise - NVIDIA Quadro K3000M & Intel HD Graphics 4000 - MC 2018.1 - 2TB USB drive - 4 TB eSata Raid box - Pro Tools 12.8.3 - Nuendo 8.1 - DaVinci Resolve Studio 14.2 - Wacom  Intuos

  • Mon, Jun 24 2019 5:14 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 11,267
    • Points 231,935
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Timeline bug in 2019.6?

    Limeli1

    First, did you create new settings prior to upgradeing to 2019.6?  User profile is recommended so things do go wonky... since it is an ntirely new interface.  

    Second, if the ReadMe recommends that MC and NVIDIA use a specific driver then there is a reason and you should follow the Avid recommendation. That is what I woud do first to see if you have the same issue with the driver we recommend.  if it works then, we need to know so we can try to userstand why Adobe needs the latest and we recommend a differnt version.

    marianna

     

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Mon, Jun 24 2019 6:29 PM In reply to

    Re: Timeline bug in 2019.6?

    To second M use the appropriate driver.

    And the clip view is somehow buggy.

    Also as M says a new user is a good step always even if it's trouble setting up the Keyboard etc.

    Desktop PC

     

    Corsair RM750X|Asus P8Z68 Deluxe(Gen3)|i7 2600K@4.4|Corsair 32G DDR3|PNY Quadro P2000(442.92)|Samsung 850 Pro SSD(OS) 256 GB|2x1TB Crucial MX500@RAID 0|2x500GB Mushkin SSD@RAID 0|LG BH16NS40|W10 Pro 64bit|Media Composer Software 2020.6 with Symphony Option on Dongle|2xHP 22'' Monitors|M-Audio AV30 Speakers.

     

    Larry as long as I live I will remember you.

     

    3 Heads Digital Films

Page 1 of 1 (3 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller