Latest post Mon, Jul 27 2009 8:51 PM by DIESELE. 13 replies.
Page 1 of 1 (14 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Jun 2 2009 3:29 PM

    • mmullen
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Thu, Nov 13 2008
    • Haverhill, MA
    • Posts 574
    • Points 6,560

    nVidia 169.47 on Vista 64

    Anyone out there seeing issues where Avid FX does not see the graphics card driver on Vista 64?

    I went to the nVidia site for the driver but they only list a 2000/xp version and a Vista 32 version of the driver.  Is there Vista 64 support for this driver or should the Vista 32 version work fine?

    Thanks for any and all insight.

    -Matt M.

  • Tue, Jun 2 2009 4:20 PM In reply to

    • ayakaonly
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, May 13 2009
    • Posts 26
    • Points 320

    Re: nVidia 169.47 on Vista 64

    For your informarion, I am running a newer driver on the Vista 64 since the 169.47 does not support the

    FX4800 on our new system. Media Composer seems to work as it should.

    We have been testing the new system for a few weeks and not yet having any issue.

  • Tue, Jun 2 2009 4:47 PM In reply to

    • mmullen
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Thu, Nov 13 2008
    • Haverhill, MA
    • Posts 574
    • Points 6,560

    Re: nVidia 169.47 on Vista 64

    ayakaonly:

    For your informarion, I am running a newer driver on the Vista 64 since the 169.47 does not support the

    FX4800 on our new system. Media Composer seems to work as it should.

    We have been testing the new system for a few weeks and not yet having any issue.

     

    What driver version is that?

    -Matt M.

  • Tue, Jun 2 2009 5:35 PM In reply to

    • BarkinMadd
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Ontario, Canada
    • Posts 4,777
    • Points 62,185

    Re: nVidia 169.47 on Vista 64

    The 169.47 driver ships with MC 3.5.1 (you'll find it somewhere in the C:\Program Files (x86)\Avid\... directories (utilities?) Can't remember and I'm not in front of the Avid at the moment.

    MC 2020.8 | QT 7.7.9 | Continuum 2020.5 | Sapphire 2020.5 | Mocha Pro 2020.5 | Titler Pro 7.3 | Windows 10 Pro x64 (2004) | System: Asus x299, i9-7940X... [view my complete system specs]

    Steve

    ______________________

    www.nelliedogstudios.com

  • Tue, Jun 2 2009 5:45 PM In reply to

    Re: nVidia 169.47 on Vista 64

    C:\Program Files\Avid\Utilities\nVidia

     

    Symphony 8.8.x w/Avid Nitris DX, HP z420, Windows 10, QT v7.7.x, Hexa Core 3.2GHz, 16GB RAM, nVidia Quadro Series 2000 w/353.82. 2TB Boot, 2 x 3TB internal... [view my complete system specs]

    "There are few technological barriers.  You can fix almost anything if you throw enough money at it."
    *******************************
    Randall L. Rike, ACI, ACSR Mac*Win*Unity*ISIS*DS
    Systems Engineer @ BET Networks [a Viacom company]
    (wwld)

  • Tue, Jun 2 2009 5:54 PM In reply to

    • BarkinMadd
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Ontario, Canada
    • Posts 4,777
    • Points 62,185

    Re: nVidia 169.47 on Vista 64

    Thanks... one mod:

    C:\Program Files (x86)\Avid\Utilities\nVidia

    (he asked about Vista 64)

    MC 2020.8 | QT 7.7.9 | Continuum 2020.5 | Sapphire 2020.5 | Mocha Pro 2020.5 | Titler Pro 7.3 | Windows 10 Pro x64 (2004) | System: Asus x299, i9-7940X... [view my complete system specs]

    Steve

    ______________________

    www.nelliedogstudios.com

  • Tue, Jun 2 2009 6:09 PM In reply to

    • mmullen
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Thu, Nov 13 2008
    • Haverhill, MA
    • Posts 574
    • Points 6,560

    Re: nVidia 169.47 on Vista 64

    hmm...

    I know where to find the driver that installs with the Avid.  What I was concerned about was I cannot find 169.47 on nVidia as qualified for Vista 64, just Vista 32, so I was just looking for some clarification on a Vista 64 version. 

    The reason I ask is Avid FX does not see the graphics card driver even after the reinstall of the vid driver, mabe the customer is installign the incorrect one.

    Regarldess I'll give it another shot of installing from the Avid installed drive. Thanks for the insight guys.

    -Matt M.

  • Wed, Jun 3 2009 12:52 AM In reply to

    • BarkinMadd
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Ontario, Canada
    • Posts 4,777
    • Points 62,185

    Re: nVidia 169.47 on Vista 64

    The reason I mentioned the location of the driver (in the utilities directory) is because I'm running Vista 64 with MC 3.5.1 and the FX 3700 and I'm successfully using the 169.47 drivers (x64 package) that shipped with MC.

    Find it here: C:\Program Files (x86)\Avid\Utilities\nVidia\Vista64

    You can't install a 32-bit driver on Vista 64.

    BTW - How do you know Avid FX does not see the graphics card driver (what does that even mean?). Do you mean that when you run an OpenGL test, Avid FX reports 'unsupported configuration'?

    Are you really talking about Avid FX or are you talking about Boris Continuum AVX (5.0.4)? BCC has a bug (recently discussed) that claims 'unsupported configuration' even on supported hardware/software (that's why I'm asking you this question).

     

    MC 2020.8 | QT 7.7.9 | Continuum 2020.5 | Sapphire 2020.5 | Mocha Pro 2020.5 | Titler Pro 7.3 | Windows 10 Pro x64 (2004) | System: Asus x299, i9-7940X... [view my complete system specs]

    Steve

    ______________________

    www.nelliedogstudios.com

  • Wed, Jun 3 2009 3:47 AM In reply to

    • mmullen
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Thu, Nov 13 2008
    • Haverhill, MA
    • Posts 574
    • Points 6,560

    Re: nVidia 169.47 on Vista 64

    Yes this is Avid FX, yes it is failing the Open GL test and in the open GL test the driver is blank.  In the past on Win XP you could solve this issue simply by reinstalling the driver...I've had the customer do this in this instance and the issue persists with the driver in the Avid folder.  Thats why I was asking if anyone knew if there was one from nVidia.  I wanted to have the customer download the driver from nVidia and try that one to test but all I can find is listed as Vista 32.

    I'm aware of all the other BCC issues. I just wanted to try to find another place to grab the driver from to try.

     

    Thanks

    -Matt M.

  • Wed, Jun 3 2009 4:11 AM In reply to

    • BarkinMadd
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Ontario, Canada
    • Posts 4,777
    • Points 62,185

    Re: nVidia 169.47 on Vista 64

    I go to the nVidia driver download page, select the 'beta and archived drivers' link in the lower half of the page. From there I specify the search criteria Quadro, FX series, FX 1700 (in your case) and then I specify Windows Vista 64 and perform the search. It actually comes up with two April 3, 2008 entries for 169.47 (and these are 64-bit drivers).

    Is this the approach you took to finding these?

    MC 2020.8 | QT 7.7.9 | Continuum 2020.5 | Sapphire 2020.5 | Mocha Pro 2020.5 | Titler Pro 7.3 | Windows 10 Pro x64 (2004) | System: Asus x299, i9-7940X... [view my complete system specs]

    Steve

    ______________________

    www.nelliedogstudios.com

  • Wed, Jun 3 2009 4:20 AM In reply to

    • mmullen
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Thu, Nov 13 2008
    • Haverhill, MA
    • Posts 574
    • Points 6,560

    Re: nVidia 169.47 on Vista 64

    No, but now I know how to find it.  Thanks

    -Matt M.

  • Thu, Jul 16 2009 8:43 PM In reply to

    • ronn
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • San Diego
    • Posts 1,015
    • Points 12,675

    Re: nVidia 169.47 on Vista 64

    With a new Dell Studio XPS running Vista Ultimate 64:

    When I try installing 169.47 from the utilities/nvidia/vista64 folder - I get the error message:

    The NVIDIA Setup program could not locate any drivers that are compatible with your hardware. Setup will now exit.

    At this point I have not installed MC on this (new today) computer. I replaced the ATI Radeon HD with an FX1300 and installed the Nvidia 96.85 driver from their website, and it works (although I have not tried with Avid yet).

    Anyone?

     

    Media Composer 2020.4 with Intensity Pro 4K, Dell i5680, Win-10 64. 32GB RAM, Nvidia GTX1060, Sony FS7, FS5, EX1, A6300, Ninja Assassin, Harley Dyna LowRider... [view my complete system specs]

    Ronn Kilby

    San Diego

  • Mon, Jul 27 2009 7:09 PM In reply to

    • cadaly
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jul 27 2009
    • Posts 1
    • Points 15

    Re: nVidia 169.47 on Vista 64

    I'm replying here because I have a different, but equally annoying problem.  I have a BRAND NEW recommended Vista Business 64 bit / NVIDIA QUADRO 3700M system.  When I start media composer, I receive the prompt to install an older version of the display driver:  169.47.  Indeed, this ships with MC.  However, when I try to install it -- EVEN AFTER UNINSTALLING USING CONTROL PANEL -- it says that since it has a 32 bit uninstaller, I can't do a thing.  Can't get the one from NVIDIA to install.  So I uninstalled the whole thing and let windows find what it wanted.  Probably 190? Dunno.  Seems to be starting trouble-free, though I haven't *done* anything, though I have all these old drivers populating my computer now.

  • Mon, Jul 27 2009 8:51 PM In reply to

    • DIESELE
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Mon, Apr 28 2008
    • Posts 1,178
    • Points 14,590

    Re: nVidia 169.47 on Vista 64

    Hmm - not much help, but I too am in the middle of a sys rebuild from XP to Vista 64.  I installed 169.47 and the screen went black!!!  I tried 'easing' out of the system to re-start and I do have two differnt displays now, rather than clones.  Its not right though, so will persevere to get it as good as XP!

    My biggest issue is that I cant install Avid 3.1.3 as the downloads always seem incomplete or corrupt - as posted elsewhere.  Running Avid will tell me if NVidia driver is OK...

    D

    Symphony 2018.12.10, Blackmagic Intensity Pro 11.1 (unsatisfactory in full res UHD though for client monitor), WIN 10 on 2500Mbps M.2 SSD, Nvidia Quadro K4200, Asus X99-A Mobo, i7 5820K 4.0 GHz Hex core mildly overclocked CPU, 32Gb 2800 Mhz RAM, WD Black 8Tb RAID10 array @ 450Mbs

     

     

Page 1 of 1 (14 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller