Latest post Wed, Feb 18 2009 9:03 PM by Larry Rubin. 6 replies.
Page 1 of 1 (7 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, Feb 18 2009 8:19 PM

    • Kevinb511
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 112
    • Points 1,345

    Issue with deck control

    In Avid MC 3.0, I can get a audio and video signal in, but not timecode.  Avid does not "see" a deck even though it "sees" the a/v stream.  Any ideas how I can get Avid to recognize the deck so I can capture with TC?

    HP xw8000 dual 3.06GHz Xeon workstation 2 GB system memory Windows XP Professional w/Service Pack 2 Nvidia Quadro 1100 graphics card [view my complete system specs]
  • Wed, Feb 18 2009 8:26 PM In reply to

    Re: Issue with deck control

    How are you trying to control the deck?  RS422 or FW?

    How is the deck connected?

     

    Symphony v2019 | OS 10.13.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Wed, Feb 18 2009 8:36 PM In reply to

    • Kevinb511
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 112
    • Points 1,345

    Re: Issue with deck control

    I am controlling it with FW. 

    HP xw8000 dual 3.06GHz Xeon workstation 2 GB system memory Windows XP Professional w/Service Pack 2 Nvidia Quadro 1100 graphics card [view my complete system specs]
  • Wed, Feb 18 2009 8:46 PM In reply to

    Re: Issue with deck control

    What is the deck?

    MC can capture timecode even by my small HV30 cam at HDV.

    Desktop PC

     

    Corsair RM750X|Asus P8Z68 Deluxe(Gen3)|i7 2600K@4.4|Corsair 32G DDR3|PNY Quadro P2000(442.92)|Samsung 850 Pro SSD(OS) 256 GB|2x1TB Crucial MX500@RAID 0|2x500GB Mushkin SSD@RAID 0|LG BH16NS40|W10 Pro 64bit|Media Composer Software 2020.6 with Symphony Option on Dongle|2xHP 22'' Monitors|M-Audio AV30 Speakers.

     

    Larry as long as I live I will remember you.

     

    3 Heads Digital Films

  • Wed, Feb 18 2009 8:53 PM In reply to

    Re: Issue with deck control

    Have you checked your deck configuration in your user settings? The channel should be "Firewire on OHCI" linked to a machine template either of your exact make and model, or a generic DV device template.

    Newscutter Nitris DX 9.5.3.5 * Media Composer 5.5.3.6 (At Home on PC running XP Pro) * Symphony 6.5.2.1 (At home on MacBook Pro3,1 running 10.7.2) * Interplay... [view my complete system specs]

    Larry Rubin

    Senior Editor

    The Pentagon Channel

    www.pentagonchannel.mil

  • Wed, Feb 18 2009 8:57 PM In reply to

    • Kevinb511
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 112
    • Points 1,345

    Re: Issue with deck control

    That was it!  Thanks Larry.  Don't know why it lost the channel settings, but sure enough, it did.  Thanks again.

    HP xw8000 dual 3.06GHz Xeon workstation 2 GB system memory Windows XP Professional w/Service Pack 2 Nvidia Quadro 1100 graphics card [view my complete system specs]
  • Wed, Feb 18 2009 9:03 PM In reply to

    Re: Issue with deck control

    You're quite welcome. Glad that solved your problem.

    Newscutter Nitris DX 9.5.3.5 * Media Composer 5.5.3.6 (At Home on PC running XP Pro) * Symphony 6.5.2.1 (At home on MacBook Pro3,1 running 10.7.2) * Interplay... [view my complete system specs]

    Larry Rubin

    Senior Editor

    The Pentagon Channel

    www.pentagonchannel.mil

Page 1 of 1 (7 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller