Latest post Thu, Feb 12 2009 10:54 AM by pro---studio. 13 replies.
Page 1 of 1 (14 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sat, Jan 24 2009 4:13 PM

    • pro---studio
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Cologne / Germany
    • Posts 134
    • Points 2,115

    URGEND HELP NEEDED!! - Can't capture HDV on MC3.1.2

    I have a BIG Problem:

     

    I cannot capture HDV into my MC 3.1.2. I tried everything with reinstall, plug on and of the camera using different deck configuration settings - nothing worked. Avid won't even see my camera-

    Here are the Specs:

    Intel Quad Core

    Asus P5Q3

    4 GB Memory

    250GB HD

    Windows Vista 32

    MC 3.1.2

    Camera: Sony HC1

     

    I can see the camera in the device manager and use the camera for capturing in Prmiere Pro without any problems. Only Avid does not see the HDV device. If I switch the camera to DV output avid sees it - but not in HDV mode.

    I have a project that needs do be finished on monday - I'm really nervous now!

    Anyone with a solution?

     

    Thank you

     

    Andrew

    ASUS P5Q3 / Intel Quad Core 9650 / nvidia Quadro 4500 / 8GB Ram OCZ / onboard sound / 250GB SATA System HD / 1,5TB Video HD Raid5 on Highpoint 2310 / Mojo... [view my complete system specs]
  • Sat, Jan 24 2009 4:19 PM In reply to

    • BarkinMadd
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Ontario, Canada
    • Posts 4,777
    • Points 62,185

    Re: URGEND HELP NEEDED!! - Can't capture HDV on MC3.1.2

    Perhaps as a stop gap, capture in Premiere and import into MC?

    Not all that helpful, but it could get you going for Monday.

    MC 2020.8 | QT 7.7.9 | Continuum 2020.5 | Sapphire 2020.5 | Mocha Pro 2020.5 | Titler Pro 7.3 | Windows 10 Pro x64 (2004) | System: Asus x299, i9-7940X... [view my complete system specs]

    Steve

    ______________________

    www.nelliedogstudios.com

  • Sat, Jan 24 2009 4:26 PM In reply to

    • pro---studio
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Cologne / Germany
    • Posts 134
    • Points 2,115

    Re: URGEND HELP NEEDED!! - Can't capture HDV on MC3.1.2

    Yes - thank you - I'm doing that right now. But that can't be the final solution.

    ASUS P5Q3 / Intel Quad Core 9650 / nvidia Quadro 4500 / 8GB Ram OCZ / onboard sound / 250GB SATA System HD / 1,5TB Video HD Raid5 on Highpoint 2310 / Mojo... [view my complete system specs]
  • Sat, Jan 24 2009 6:23 PM In reply to

    • dor
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Israel
    • Posts 596
    • Points 7,585

    Re: URGEND HELP NEEDED!! - Can't capture HDV on MC3.1.2

    Try this.

    Close your avid and camera

    START

    RUN

    type: regsvr32 DVBuffers.ax

    MC 2018.4 + MXO2 mini. CPU I7 2600K + 32GB RAM. Nvidia GTX970 driver 388.71. QT.7.7.9 [view my complete system specs]
  • Sun, Jan 25 2009 7:55 AM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,365

    Re: URGEND HELP NEEDED!! - Can't capture HDV on MC3.1.2

    pro---studio:

    I have a BIG Problem:

     

    I cannot capture HDV into my MC 3.1.2. I tried everything with reinstall, plug on and of the camera using different deck configuration settings - nothing worked. Avid won't even see my camera-

    Camera: Sony HC1

     

    I can see the camera in the device manager and use the camera for capturing in Prmiere Pro without any problems. Only Avid does not see the HDV device. If I switch the camera to DV output avid sees it - but not in HDV mode.

     

    There is a preset for the HC1, have you tried that one.

    In your project settings for hd, be sure that hdv is choosen and not standard

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Sun, Jan 25 2009 4:44 PM In reply to

    • pro---studio
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Cologne / Germany
    • Posts 134
    • Points 2,115

    Re: URGEND HELP NEEDED!! - Can't capture HDV on MC3.1.2

    I did that - in fact that was the first I did!

     

    Avid does not see the HC1 if it is in HDV Mode no matter if the project is set to 1080i (HDV) or 25i (SD).

    This seems to be a bug, as the camera is recognised without problems if it is in DV mode.

    ASUS P5Q3 / Intel Quad Core 9650 / nvidia Quadro 4500 / 8GB Ram OCZ / onboard sound / 250GB SATA System HD / 1,5TB Video HD Raid5 on Highpoint 2310 / Mojo... [view my complete system specs]
  • Sun, Jan 25 2009 5:20 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,365

    Re: URGEND HELP NEEDED!! - Can't capture HDV on MC3.1.2

    pro---studio:
    This seems to be a bug, as the camera is recognised without problems if it is in DV mode.

    I think that a bug is something that is able to reproduce on other systems, I am using exactly the same cam and I am not able to reproduce it, sorry.

    Settings in the cam:

    Rec format 1080 i    ;  VCR HDV/DV  set to HDV  not auto   ;  I-link conv  OFF

    In Vista the cam is recognized in the windows device manager as Sony HDR-HC1E .

    With the cam still turned on I open up Avid , project settings 1080i/50 and raster HDV.

    I go to capture mode and choose the preset for the cam and all works well here, I am not able to reproduce what you are seeing

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Sun, Jan 25 2009 5:30 PM In reply to

    Re: URGEND HELP NEEDED!! - Can't capture HDV on MC3.1.2

    Have you checked this Knowledge Base article? It may only apply to specific versions of the software, but it might also apply to your situation.

    Hope it helps.

    Media Composer Symphony | PT Ultimate | Win10 HPZ | OSX MBP | ISIS5000 [view my complete system specs]
  • Wed, Feb 11 2009 12:18 PM In reply to

    • pro---studio
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Cologne / Germany
    • Posts 134
    • Points 2,115

    Re: URGEND HELP NEEDED!! - Can't capture HDV on MC3.1.2

    I tried this but the file gave me an error:

     

    You do not have a versionof Avid that is compatible with this file.

     

    I still cannot capture HDV through firewire. All other applications (i.e. Premiere Pro) can without problems. Only Avid doesn't recognise the camera.

    ASUS P5Q3 / Intel Quad Core 9650 / nvidia Quadro 4500 / 8GB Ram OCZ / onboard sound / 250GB SATA System HD / 1,5TB Video HD Raid5 on Highpoint 2310 / Mojo... [view my complete system specs]
  • Wed, Feb 11 2009 1:48 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,365

    Re: URGEND HELP NEEDED!! - Can't capture HDV on MC3.1.2

    pro---studio:

    I still cannot capture HDV through firewire. All other applications (i.e. Premiere Pro) can without problems. Only Avid doesn't recognise the camera.

    Do you have your mojo disconnected

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Wed, Feb 11 2009 7:17 PM In reply to

    • pro---studio
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Cologne / Germany
    • Posts 134
    • Points 2,115

    Re: URGEND HELP NEEDED!! - Can't capture HDV on MC3.1.2

    No but I run MC in Firewire mode not in DNA mode.

     

    I tired to disconnect - no luck.

    ASUS P5Q3 / Intel Quad Core 9650 / nvidia Quadro 4500 / 8GB Ram OCZ / onboard sound / 250GB SATA System HD / 1,5TB Video HD Raid5 on Highpoint 2310 / Mojo... [view my complete system specs]
  • Wed, Feb 11 2009 10:05 PM In reply to

    • addinski
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Erfurt, Germany
    • Posts 193
    • Points 2,320

    Re: URGEND HELP NEEDED!! - Can't capture HDV on MC3.1.2

    Try a different Firewire input. I had similar problems and a simple pcmcia/pc card firewire interface for 10 € fixed it. The onboard Asus Firewire input was the problem (dv was fine but hvx hd inputmode wasn´t recogniced).

     

    good luck.

    andre.

    MAC OS X 10.11.6 AVID MC 2018.3 + Avid Mbox Pro 3 MACBOOKPRO 15" Retina, i7 2.66 GHz Quadcore, 16GB Ram Dell UltraSharp U2711 Sony FS5 & Alpha... [view my complete system specs]

    Honestly I hate editing.

  • Thu, Feb 12 2009 2:56 AM In reply to

    • jackpro
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Auckland NZ
    • Posts 59
    • Points 715

    Re: URGEND HELP NEEDED!! - Can't capture HDV on MC3.1.2

    Is the video and audio enabled in the capture mode?

    Intel Quad Q6600 Gigabyte GA-965P-DQ6 Nvidia 8800GTX 4x2GB DDR2 Ram 200GB, 320GB, 500GB, DVDRW Pioneer 112D Creative Xmod USB 22in CRT 19in LCD... [view my complete system specs]
  • Thu, Feb 12 2009 10:54 AM In reply to

    • pro---studio
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Cologne / Germany
    • Posts 134
    • Points 2,115

    Re: URGEND HELP NEEDED!! - Can't capture HDV on MC3.1.2

    jackpro:

    Is the video and audio enabled in the capture mode?

    Yes - it is really not the problem that I don't know how to use MC. The problem is related to another thread:

     

    http://community.avid.com/forums/t/62344.aspx

     

    Avid knows about that issue - but until today there is no solution to the problem.

    ASUS P5Q3 / Intel Quad Core 9650 / nvidia Quadro 4500 / 8GB Ram OCZ / onboard sound / 250GB SATA System HD / 1,5TB Video HD Raid5 on Highpoint 2310 / Mojo... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (14 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller