Latest post Tue, Apr 1 2008 7:16 PM by el-rafie. 5 replies.
Page 1 of 1 (6 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sat, Mar 29 2008 10:09 PM

    • el-rafie
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Mar 29 2008
    • Posts 3
    • Points 45

    PARAREL DONGLE

    Hi,


    I have MC meridien system on Win NT.

    When I launch Avid , I got error Messages " Dongle was not found "

    Already configure on  :

    - Sentinel  with  ECP

    - Sentinel Sevices automatic

    but  still  got same problem.

    Anyone can help me to solve this problem...?


    MC 10 Merdien Win NT

    IBM M PRO 6889

    Pararel Port dongle


    Thanks

    el-rafie



  • Sun, Mar 30 2008 9:43 AM In reply to

    Re: PARAREL DONGLE

    Hi El-Rafie,

    Take a look at this post about dongle troubleshooting.  If you still have a problem after troubleshooting, contact warranty@avid.com.

    good luck,
    Carl

    Media Composer 2020.9 w/Symphony/SS/PF options, HP Z-Book G6 17", i7-9850H 2.60GHz, 32gb RAM, NVIDIA Quadro RTX 3000, Windows 10 Pro [view my complete system specs]

    "There is hardly anything in the world that some man cannot make a little worse and sell a little cheaper, and the people who only consider the price are this man's lawful prey."  - John Ruskin (1819-1900)

     

    Carl Amoscato | Freelance Film & Video Editor | London, UK

    Filed under: ,
  • Sun, Mar 30 2008 4:14 PM In reply to

    Re: PARAREL DONGLE

     Check your BIOS.  IIRC, you have to set the Parallel Port to Bi-Directional ... maybe.

    .... posted from Lilongwe, Malawi

    Symphony 8.8.x w/Avid Nitris DX, HP z420, Windows 10, QT v7.7.x, Hexa Core 3.2GHz, 16GB RAM, nVidia Quadro Series 2000 w/353.82. 2TB Boot, 2 x 3TB internal... [view my complete system specs]

    "There are few technological barriers.  You can fix almost anything if you throw enough money at it."
    *******************************
    Randall L. Rike, ACI, ACSR Mac*Win*Unity*ISIS*DS
    Systems Engineer @ BET Networks [a Viacom company]
    (wwld)

  • Sun, Mar 30 2008 11:56 PM In reply to

    • el-rafie
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Mar 29 2008
    • Posts 3
    • Points 45

    Re: PARAREL DONGLE

    Hi Carl,


    Thanks for your reply.

    I had troubleshooting to many way include  the bios setting .

    Until 1 month I cant find the solution.

    I m not send the dongle problem to warranty@avid.com cause the system out of warranty already.

    I bought the system about 7 years a go.

    Is any charge(cost)  from Avid if the system out of warranty..?

    Any one can help me..?


    Regards


    El-Rafie


  • Mon, Mar 31 2008 12:29 AM In reply to

    Re: PARAREL DONGLE

    el-rafie:
    I m not send the dongle problem to warranty@avid.com cause the system out of warranty already.
     

    Hi El-Rafie,

    If the problem is just limited to the dongle, they will help you with a dongle problem even if the system is out of warranty.  At least try emailing them; the worst thing that can happen is they say "no".

    good luck,
    Carl

    Media Composer 2020.9 w/Symphony/SS/PF options, HP Z-Book G6 17", i7-9850H 2.60GHz, 32gb RAM, NVIDIA Quadro RTX 3000, Windows 10 Pro [view my complete system specs]

    "There is hardly anything in the world that some man cannot make a little worse and sell a little cheaper, and the people who only consider the price are this man's lawful prey."  - John Ruskin (1819-1900)

     

    Carl Amoscato | Freelance Film & Video Editor | London, UK

  • Tue, Apr 1 2008 7:16 PM In reply to

    • el-rafie
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Mar 29 2008
    • Posts 3
    • Points 45

    Re: PARAREL DONGLE

    Hi Carl,


    Thanks for your advised, I 'll try to email to warranty@avid,com.


    Best Regards


    EL-Rafie

Page 1 of 1 (6 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller