Latest post Wed, Mar 26 2008 1:24 AM by thepaintballdude. 3 replies.
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Mar 25 2008 9:46 PM

    • Bronx
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Mar 25 2008
    • Posts 3
    • Points 45

    Upgrade to 5.8 CPU issues

     Hello,

    I upgraded to 5,8 Avid xpress Pro.  When I launch the application my CPU useage skyrockets to 100% useage and says there untill I kill the application.  My previous version did not do this.  Any ideas?

    Filed under: , ,
  • Tue, Mar 25 2008 9:58 PM In reply to

    Re: Upgrade to 5.8 CPU issues

    Hi,

    Hard to say without knowing anything about the system you're using.  Tell us your system specifications and we can start trying to figure out what's wrong.

    good luck,
    Carl

    Media Composer 2020.9 w/Symphony/SS/PF options, HP Z-Book G6 17", i7-9850H 2.60GHz, 32gb RAM, NVIDIA Quadro RTX 3000, Windows 10 Pro [view my complete system specs]

    "There is hardly anything in the world that some man cannot make a little worse and sell a little cheaper, and the people who only consider the price are this man's lawful prey."  - John Ruskin (1819-1900)

     

    Carl Amoscato | Freelance Film & Video Editor | London, UK

  • Tue, Mar 25 2008 10:08 PM In reply to

    • Bronx
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Mar 25 2008
    • Posts 3
    • Points 45

    Re: Upgrade to 5.8 CPU issues

  • Operating software  (Win Xp Pro SP 2)
  • Version Avid (5.8)
  • Version Quicktime (7.3.1)
  • System detailed info, Sys brand, model, ram, drives. Or for the DIY people procs, how much ram, what drives, how many drives.  (Dell Dimension XPS, P4 3.60, 2.00 GB of RAM)
  • Graphic card info, what brand and type (Radeon X800 XT 256.0 MB)
  • Graphic card driver info (ati2dvag.dll, 6.14.0010.6476 (english) date 8/25/2004)
  • Firewire card info (Texas Instruments chipset or something else)Dell Dimension XPS
  •  

     

  • Wed, Mar 26 2008 1:24 AM In reply to

    Re: Upgrade to 5.8 CPU issues

    Bronx:
    Radeon X800 XT 256.0 MB

    This may be your problem - Avid is not compatible with ATI graphics cards. Even though it was working before, you should try one of the recommended nVidia cards. If this doesn't fix it, at least you'll have a certified card for the future!

    Hope this helps.

    -Matt

    Avid Media Composer, Dell Precision 380, Pentium D 3.0GHz processor, 4GB RAM, nVidia Quadro FX 3450 with driver 91.85 [view my complete system specs]
    Filed under: , , , , ,
Page 1 of 1 (4 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller