Latest post Fri, Nov 27 2020 4:56 PM by gumbaedit. 2 replies.
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Nov 24 2020 8:20 PM

    • gumbaedit
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Richmond, VA
    • Posts 527
    • Points 7,000

    sound timecode column data disappearing

    After importing audio clips into avid version 2018.12, we duplicate the start timecode into the sound TC coulumn and the Aux 1 TC column.  We then syn the audio to the master clips.  Four weeks later, the data in the Sound TC and Aux 1 TC columns of the audio masters has disappeared, whcih means it also gone from the synced subclips.

    We went back the audio masters and duplicaed the columns again, but it's only repopulating in about half of the synced.subclips.  It doesn't matter how many times we duplicate, doesnt work.

     

    I've seen this issue before, going back to the beginning of v2018.  Offhand, I don't rembmeber it happening in 2017, but it's been awhile.  However, in all cases, it always repopulated the subclips.

     

    thanks

    6 core Late 2013 MacPro 3.0 gHz, 16 gigs RAM, MC 8.8.5 on OSX 10.12.4, DNxIO, Flanders CM250, BMD Desktop Video version 10.9.1 [view my complete system specs]
  • Wed, Nov 25 2020 11:15 PM In reply to

    Re: sound timecode column data disappearing

    Did you move project or bins? On the new location open all sound bins with columns, make a bin setting and then the bins with the scenes/ synced subclips switch to bin setting with soundTC and Aux1 HTH best julie
    teaching all versions up to MC 2020.10 @ MacOS 10.14.6 & edit suite MC 2018.12.7 @ MacOS 10.13.6 [view my complete system specs]
  • Fri, Nov 27 2020 4:56 PM In reply to

    • gumbaedit
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Richmond, VA
    • Posts 527
    • Points 7,000

    Re: sound timecode column data disappearing

    We did switch projects.  I'm on location working in a differnt project than the editors and assistant editors.  They bring in the bins that I create and the media to go with them.  We'll give that a try.

    The one odd thing is, I have seen the sound TC go missing in bins in my own project.  it's rare, but it does happen.

     

    thanks.

    6 core Late 2013 MacPro 3.0 gHz, 16 gigs RAM, MC 8.8.5 on OSX 10.12.4, DNxIO, Flanders CM250, BMD Desktop Video version 10.9.1 [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (3 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller