Latest post Mon, Jun 22 2020 12:19 PM by tgzb. 3 replies.
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Jun 15 2020 6:54 AM

    • tgzb
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Apr 23 2014
    • Posts 28
    • Points 380

    Serious problem, Assertion failed

    Hi,

    Suddenly, after not being able to export a sequence, Avid MC stopped working properly.

    After booting the application, when I open a project I get the following error message:

    assersion failed: m_valid File:/Builds/workspace/MC/Release_installer_Git/Mac_Build/coresw/VolumeUI/volMenuUtils.c Line: 1089

    then I can choose from debugger, continue, exit applictaion or create report, but I can't work. if I choose continue, I'll get this message on everything I try to do.

    It happens in all my projects, including a newly creatd one.

    I tried the following:
    Restart the computer

    uninstall and install Avid MC again

    Deleting the latest render files, thought maybe they caused the problem.

    but the problem persists. Please help! I can't work!

     

    iMac Pro 2017

    OSX Mojave 10.14.6

    Avid MC 2020.5

  • Mon, Jun 15 2020 7:59 AM In reply to

    • tgzb
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Apr 23 2014
    • Posts 28
    • Points 380

    Re: Serious problem, Assertion failed

    Okay, after many more trials, I found out that if I remove one of the Raids I'm working with, the problen's gone. But what if I need to work on footage on that Raid?

  • Thu, Jun 18 2020 7:37 AM In reply to

    Re: Serious problem, Assertion failed

    Hello,

    Have you tried to delete the pmr and mdb database on this raid volume?

    https://avid.secure.force.com/pkb/articles/en_US/troubleshooting/en366151

     

    This will cause the Media Composer to rescan your volume and recreate new, and hopefully uncorrupted metadata. You have to do this in each folders within the MXF folder.

     

    Regards,

    Benoît.

  • Mon, Jun 22 2020 12:19 PM In reply to

    • tgzb
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Apr 23 2014
    • Posts 28
    • Points 380

    Re: Serious problem, Assertion failed

    I tried it, ant it worked.Thanks.

    I'm still having the problem if I attach a hard drive while Avid MC in on, even if that drive doesn't hane an Avid MediaFiles folder in it.

Page 1 of 1 (4 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller