Latest post Sat, Sep 14 2019 11:19 PM by Wunderzeit. 6 replies.
Page 1 of 1 (7 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Jul 9 2019 4:59 PM

    • LDV20
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 18 2011
    • Posts 302
    • Points 3,610

    Still having workspace issues with 2019.6

    Since I installed 2019.6 I have been having issues getting the workspaces to function.  I deleted my previous settings.  The side bar never functioned properly.  Previously when I clicked on the audio tool nothing happened and could not access it. At some point I was able to get that up - However the workspace bar does not function.

    Now on the window drop down menu workspaces - the audio tool has a check mark and and  I cannot move the check mark to access another mode like edit.  I unistalled 2019.6 and re installed and I am getting the same issues.  I  am ready just to go back to 2018 latest version.   Called support and they are supposed to get back to me -one email says in 5 days.  sorry I renewed till 2020 becasue this is not a very good start with avid support

     

    Wondering if anyone has any ideas on how to correct

     

    Thank you

    Symphony 2020.8 - Win 10 pro (1909),Gigabyte X299X with i9 10920X cpu, Quadro P2000, 64gig memory, 1TB NV ystem drive, WD 4TB, BM Min Monitor, 11.7 drivers... [view my complete system specs]
  • Tue, Jul 9 2019 9:50 PM In reply to

    Re: Still having workspace issues with 2019.6

    I'm having a lot of similar issues too when trying 2019. With 2018 the latest version is essentially rock solid on my system.

    1. I completely wiped Avid and all related software including link when upgrading to 2019.

    2. I rebooted and did a completely clean install, installed plugins, driver, etc.. 

    3. I created a whole new profile figuring the old one wasn't going to work.

    Here are some of the issues I'm getting:

    1. After using the software for a few minutes my monitors will have black video and working audio, unless they're de-focused. Once de-focused video works normally. As soon as that panel is focused it goes black again. Makes editing impossible.

    2. After using the software for a few minutes the main menu items (i.e. Clip, Timeline, etc... at the top) are no longer clickable. It seems like they're going somewhere into the background behind the actual panel. If i focus and de-focus the panel by clicking around or a bunch of alt-tabs it will usually briefly work. This again makes it very hard to edit.

    3. If I keep using the software it will eventually crash out. 

    I've only used 2018 thus far, as I'm a fairly new convert to MC from Premiere. But all of 2018 versions were way more stable than premiere, but 2019 so far is essentially unusable, which really sucks because the new interface seems very appealing. I think I can have so much more flexibility with my multi-monitors.

  • Wed, Jul 10 2019 1:33 PM In reply to

    Re: Still having workspace issues with 2019.6

    Hi, Did you consider trying to run MC in a 1-monitor system, to learn if all those issues go away? Sounds like you can.

    So much of the new UI is about dedicated Workspaces and “shrinking” bins into organized Tabs to save screen “real estate”.

    Squeeze v11 EOL-Pro Sony BM2100 Telecine with variable speed controller Casio VL-Tone, CZ-101, LCD watch AJA i/o Express with Express Card Slot Ignite... [view my complete system specs]
  • Wed, Jul 10 2019 3:24 PM In reply to

    Re: Still having workspace issues with 2019.6

    Thanks for the reply. I thought maybe multi-monitor was the issue in an effort to at least pin down the source of the bug. I tried unplugging the other monitors and giving it a reboot. Same behavior. At the moment I'm back to latest 2018 as 2019 just isn't usable for me at all :(. Still open to trying to make it work, because I do like the new UI.

    This actually brings me to another issue. In multi-monitor mode I have three physical monitors. 2018 defaulted to the correct pair of monitors, but 2019 does not, it throws the timeline screen on the 50" that I use for full screen viewing. This means I have to disable the big 50" monitor in MC's menu (in the few minutes it's working and clickable, haha) and enable the right smaller monitor. Then I move all the UI objects and save it as the preset. Great problem solved, right? Well the problem is if I reset to default I'm doing that dance all over again. There should be a way to make the monitor selection sticky in the user preferences. Davinci for example has this feature. I really can't imagine that most editors aren't using multiple screens. Monitors are so cheap these days, even good ones. Ultimately despite the advantages of the new UI I do need it to work well in multi-monitor mode for 2019 to feel as good as 2018.

  • Wed, Jul 10 2019 3:33 PM In reply to

    • LDV20
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 18 2011
    • Posts 302
    • Points 3,610

    Re: Still having workspace issues with 2019.6

    I finally got it all working.  Called Tech support and they went into the computer deleted some files -  did some tweaking with the two monitors to make one the primary.   It all works now as should. Avid support did a great job

    Actaully the work spaces are pretty nice - the idea of floating bins and locked bins also a plus.  So far so good.  In the process of edting now so this would be the real test.

    Dimitry you should try and call avid for support - once you have this up and running you will like it

    Symphony 2020.8 - Win 10 pro (1909),Gigabyte X299X with i9 10920X cpu, Quadro P2000, 64gig memory, 1TB NV ystem drive, WD 4TB, BM Min Monitor, 11.7 drivers... [view my complete system specs]
  • Wed, Jul 10 2019 3:38 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 11,384
    • Points 233,280
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Still having workspace issues with 2019.6

    Dmitry Dovidenko:

    I'm having a lot of similar issues too when trying 2019. With 2018 the latest version is essentially rock solid on my system.

    1. I completely wiped Avid and all related software including link when upgrading to 2019.

    2. I rebooted and did a completely clean install, installed plugins, driver, etc.. 

    3. I created a whole new profile figuring the old one wasn't going to work.

    Here are some of the issues I'm getting:

    1. After using the software for a few minutes my monitors will have black video and working audio, unless they're de-focused. Once de-focused video works normally. As soon as that panel is focused it goes black again. Makes editing impossible.

    2. After using the software for a few minutes the main menu items (i.e. Clip, Timeline, etc... at the top) are no longer clickable. It seems like they're going somewhere into the background behind the actual panel. If i focus and de-focus the panel by clicking around or a bunch of alt-tabs it will usually briefly work. This again makes it very hard to edit.

    3. If I keep using the software it will eventually crash out. 

    I've only used 2018 thus far, as I'm a fairly new convert to MC from Premiere. But all of 2018 versions were way more stable than premiere, but 2019 so far is essentially unusable, which really sucks because the new interface seems very appealing. I think I can have so much more flexibility with my multi-monitors.

    Dmitry

    Let me get a case going and have support reach out.  I BET it is a user setting issue of some kind.... plus the monitors need to be set a certain way.....

    Stand by ok.....

    Marianna

    Director of CSM | Customer Advocate [view my complete system specs]
  • Sat, Sep 14 2019 11:19 PM In reply to

    • Wunderzeit
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Aug 6 2014
    • Posts 1
    • Points 5

    Re: Still having workspace issues with 2019.6

    I’m working with one monitor and I have the same issues. It basically happens every time I make a cut and then go back to the source monitor. The only work around is to restore current workspace as default but I have to do that about every 2 - 5 minutes  

Page 1 of 1 (7 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller