Latest post Sat, Feb 14 2015 5:47 PM by teo3vs. 6 replies.
Page 1 of 1 (7 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sun, Nov 16 2014 1:10 AM

    • Jim
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Jun 3 2012
    • Bloomington, IN
    • Posts 21
    • Points 225

    No timecode out HD-SDI via Kona LHi

    MC v6 used to output timecode just fine. Now I'm running MC v8.2 with the latest AJA drivers (10.6) and no longer have timecode embedded in the HD-SDI output from my Kona LHi card. It used to work (with v6) but now it's gone!

    I've gone through and looked at almost every setting in both MC and AJA Control Panel but nothing works or applies.

    Any help is greatly appreciated.

    thanks

    - Jim

    Media Composer 6.0.3, MacPro(4,1), 2 x 2.26 Quad-Core Intel Xeon, 16GB RAM, OS 10.8.2, NVIDIA GeForce GTX680 [view my complete system specs]
    Filed under: , , , ,
  • Sun, Nov 16 2014 1:38 AM In reply to

    • Jim
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Jun 3 2012
    • Bloomington, IN
    • Posts 21
    • Points 225

    Re: No timecode out HD-SDI via Kona LHi

    It must be an Avid MC setting/issue. My 5-year old version of Final Cut Pro 7 outputs VITC just fine through the LHi.

    Media Composer 6.0.3, MacPro(4,1), 2 x 2.26 Quad-Core Intel Xeon, 16GB RAM, OS 10.8.2, NVIDIA GeForce GTX680 [view my complete system specs]
  • Sun, Nov 16 2014 5:34 PM In reply to

    • Jim
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Jun 3 2012
    • Bloomington, IN
    • Posts 21
    • Points 225

    Re: No timecode out HD-SDI via Kona LHi

    Below is my Rube-Goldberg workaround to error correct my Media Composer projects with a Black Magic Ultrascope:

    • Export a Quicktime movie from MC
    • Bring into Final Cut Pro 7 (yes- FCP7 since it outputs timecode via HD-SDI just fine)
    • Setup new sequence in FCP with proper timecode start time and insert clip
    • Output via FCP7 to Ultrascope for error checking.

    If anyone has a better workaround, please share as I hate what I have to do to simply error check. FYI I just filled out a feature request to add timecode out via HD-SDI. If you are so moved please head over there and throw in a few "amens": http://community.avid.com/forums/p/130877/747545.aspx#747545

    Thanks

    Media Composer 6.0.3, MacPro(4,1), 2 x 2.26 Quad-Core Intel Xeon, 16GB RAM, OS 10.8.2, NVIDIA GeForce GTX680 [view my complete system specs]
  • Mon, Nov 17 2014 11:13 PM In reply to

    • Jim
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Jun 3 2012
    • Bloomington, IN
    • Posts 21
    • Points 225

    Re: No timecode out HD-SDI via Kona LHi

    Just got off the phone w AJA tech support. It is indeed an Avid issue. There should be RP188 timecode embedded in the HD-SDI. But alas there isn't. If FCP and Premiere can do this, why can't Avid?

    The workaround to error check is to bring quicktime file into AJA VTR exchange, which will pass along the proper timecode.

    Media Composer 6.0.3, MacPro(4,1), 2 x 2.26 Quad-Core Intel Xeon, 16GB RAM, OS 10.8.2, NVIDIA GeForce GTX680 [view my complete system specs]
  • Tue, Nov 18 2014 3:56 AM In reply to

    • jef
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Sun, Feb 26 2006
    • Maryland
    • Posts 3,786
    • Points 45,350

    Re: No timecode out HD-SDI via Kona LHi

    Did they not mean AJA Control Room?  VTR Exchange is an older product as I understand.

    Jef

    Avid DS 11.0.2 R.I.P | MC "Well, it depends ..." mostly 8.12.9|OS 10.14.x - iMac Pro 2019 - home system MacPro Dual 2.8 8core GTX680 "Harpertown"... [view my complete system specs]

    _____________________________________________

    Jef Huey

    Senior Editor

    Old Stuff  http://vimeo.com/album/3037796

  • Tue, Nov 18 2014 4:54 AM In reply to

    • Jim
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Jun 3 2012
    • Bloomington, IN
    • Posts 21
    • Points 225

    Re: No timecode out HD-SDI via Kona LHi

    Yes- Control Room is more recent. I just opened the clip in both AJA VTR Xchange and Control Room. Both accurately piped out the right timecode (yay). Avid please add this back into MC!

    - Jim

    Media Composer 6.0.3, MacPro(4,1), 2 x 2.26 Quad-Core Intel Xeon, 16GB RAM, OS 10.8.2, NVIDIA GeForce GTX680 [view my complete system specs]
  • Sat, Feb 14 2015 5:47 PM In reply to

    • teo3vs
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Dec 27 2013
    • Italy
    • Posts 60
    • Points 700

    Re: No timecode out HD-SDI via Kona LHi

    I'm stuck with the same issue. No TC out from the AJA Kona L-Hi. It could be usefull for me to send it as it can be showed on the monitors in remote control rooms.

Page 1 of 1 (7 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller