Browse Site by Tags

Showing related tags and posts accross the entire site.
  • MC 8.3 Batch Import/Relink offline clip in group

    Hello, I have been asked to help out on a doco that has been evolving over the last 5 years. Over that time it has been migrated accross 3 networks. There is currently an hour long cut that needs to be reshaped and re edited and the majority of this cut is online. 6 weeks of footage, A lot of the footage...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by AdamSydney on Fri, Jan 19 2018
  • Exporting to Device: XDCam naming issue

    When exporting a sequence to XDCam, it uses the defualt naming convention which is fine I dont need this to change. What is happenning however is it exports the sequence as "C0002" and then when you export the next sequence it overwrites the old sequence "C0002" with this new sequence...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by andyv_it on Tue, Oct 10 2017
  • Pixelated video in XDCAM MXF OP1a exports

    We're having an issue exporting a mixed down sequence of DNx145. When exported as an XDCAM MXFOp1a we are finding pixelated video on the upper third of the screen. The timeline plays back the video crystal clear in AVID and only when exported do we see this happen. I've tried exporting the sequence...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by mnbkyle on Tue, Aug 29 2017
  • MC 8.6.5 can't link to Sony XDCAM

    Hi, I'm in a field production with a new notebook (HP zBook 17G3) with MC 8.6.5 running. We get footage from a Sony PDW-800 camera as XDCAM HD (4:2:2, 50Mbit/s) on a Sony Professional Disc, MXF container. Disc reader is PDW-U2 on USB3. Now when inserting the disc, a new bin should populate with the...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by jankyy on Sat, Jul 29 2017
  • Re: Media Composer 8.7 Render Error/Bug one frame

    Yes, I have gotten both the venetian blinds look and a green-tint (and/or magenta-tint) flash frame or series of tinted flash frames. I'm using XDCAM footage and it seems to happen near transitions. the venetian blind phenomenon seems to happen near effects when i'm fading titles/keyed graphics...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Hoh on Thu, Mar 23 2017
  • Exporting to XDCAM for broadcast problem.

    So, I've got a short doc (12 minutes) that is getting picked up by a PBS station for broadcast. The original project was 1080 24p, but the broadcaster wants it in XDCAM. Here's his ask: "As for delivery formats, our preferred method currently is on XDcam disc, XDCAM422 (50Mbps) mastered...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Dwight on Tue, Mar 14 2017
  • Media Composer 8.6.5 on OS10.12.1 can't out put to XDCAM U1-DRIVE

    I just upgraded to Media Compser 8.6.5.44425 and macOS Sierra 10.12.1. on iMac 5K, 4 GHz i7 with 32 GB ram. Now I can't out put my project to XDCAM using Sony PDW-U1 drive. Media Composer did not recognize the drive. I also tried updating XDCAM Drive Utilty to version 5.0.6, it still didn't work...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by pete t. on Sun, Dec 18 2016
  • Media Composer not Linking files properly in 8.6

    So, just posting for everyone's reference. I had a client that could see an XDCAM XAVC file properly. Weird part is that you could doubleclick on the file and it would load in the source monitor, but nothing else would work, couldn't link it or edit to a timeline. Eventually it would go offline...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by avidmedic on Fri, Nov 4 2016
  • Re: MXF file play error

    HI I confirm that the file is an mxf Sony XDCAM one. I analyzed it with some tools (mxfAnalyzer, MXF Inspect ) and no errors was reported. The strange thing is that the same file plays correctly on Media Composer 8.5.3 and previous versions. The error is at about half time of the clip. I can't figure...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Francesco on Fri, Oct 21 2016
  • Re: AMA and Link replaced by SOURCE BROWSER

    Thanks and I appreciate your comments, however I've been cutting XDCAM footage on Avid for at least three years for CBS so it looks like the problem is a fundemental flaw with Avid's newer releases including 8.x To put it in perspective professionally, I've been cutting on Media Composer...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by RA on Sun, Aug 28 2016
Page 1 of 18 (180 items) 1 2 3 4 5 Next > ... Last ยป

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller