Browse Site by Tags

Showing related tags and posts accross the entire site.
  • High Frame Rate Footage Problems!

    I've been working on a project for a few weeks on Avid MC 2018.4, on Mac. My project is set up as 25fps, however most of the footage I'm using was shot at 50fps on a Sony A7R. The intention of the footage was to be used as slow motion in 25fps sequences. I transcoded the 50fps footage to DNxHD36...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by thatkennethman on Thu, May 31 2018
  • Re: "No media drives available" when attempting import

    Hi! I also have problems with Avid not recognizing my external harddrive, when wanting to transcode the AMA-linked material in my project. No target drive. The harddrive has read and write access and is Mac OS extended (journal) formatted, the media creation settings has the harddrive. It`s just no hard...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by VideoVideo on Sat, May 12 2018
  • link selection toggle button stuck

    my link selection toggle button seems to be stuck in the 'on' position. when i try and click it off, i get a message that this button cannot be changed. it stays like this in the source and also in the sequence window. but if it stays on, then editing is impossible. i'm pulling my hair out...
    Posted to Share Your Experience (Forum) by Fabz on Mon, Jan 8 2018
  • A minimum screen height of 768 pixels is required

    Hello everyone. Since I upgraded to Avid Media Composer First 8.9.4 when I start the software I get this pop-up: "A minimum screen height of 768 pixels is required. Use the "Displays" setting in the System Preferences to change the screen resolution. This is not a supported screen configuration...
    Posted to Media Composer | First Forum (Forum) by Massimiliano Sconda on Fri, Dec 22 2017
  • Re: XAVC Fs7 Pixelated/Banding on import

    Just revisiting this thread after a forum search for 'consolidating FS7 XAVC100 fails'! Just couldnt get the FS7 AMA clips 'fully' in via a consolidate - always an error: So I refered back to here and unlinked the AMA, modified all clips to not include thE Data track (and skip 6 mute...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by DIESELE on Tue, Apr 11 2017
  • dongle updater download error

    I need to download the Dongle Updater to get my V.8.8.1 up and working - but it won't download... I tried on the first PC with windows 7 and IE - No Go! I tried on the 2nd PC with windows XP and IE - No Go! I tried on the 2nd PC with windows XP and Firefox - No Go! I tried on the 3rd PC with windows...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Peanuts on Thu, Mar 23 2017
  • Importing AAF into Avid re-linking problems - still...

    I have recently had to import non-embedded AAF sequences containing reference to ProRes and Wav files. The AAF imports OK into a bin as offline clips and sequences, but I can't understand why it is still so flakey to relink the clips to media in Avid. Sometimes I manage to trick the Avid into knowing...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by danny on Sat, Jan 21 2017
  • problem with moving user settings

    I have already read a lot about user settings. I know where to find them, how to copy and paste them manually, hot to export and import them inside Media Composer. But I still cannot manage to move them to another work station the way I want it. At work we have many different work stations so I would...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Christian_D on Thu, Jan 5 2017
  • 8.6.5 multicam problem with 2 tracks of multicam

    Hi, in MC 8.6.5, I have in the timeline 2 tracks, each one with 8 cameras multicam (same show but 1 track = live and the other = rehearsal) If I switch the viewer on the top track, V2, the multicam viewer continue to show the v1 multicam. There is no problem if I open the project on a 8.6.1 version ...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by TVPROD on Tue, Dec 13 2016
  • cannot create the AMA sample mapper to play this clip

    Hi, I just upgraded my Media Composer to 8.4.1. When I launch one of my projects (the only one with subcaps) an error shows up saying: Exception: cannot create the AMA sample mapper to play this clip. Can anyone help? It used to work just fine. I trashed my MCState and all the msmFMID.pmr / msmMMOB.mdb...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by ferlandgagnonmarie on Sun, Apr 10 2016
Page 1 of 14 (140 items) 1 2 3 4 5 Next > ... Last ยป

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller