Browse Site by Tags

Showing related tags and posts accross the entire site.
  • Blue footage during playback.

    Usually, when loading or starting a new project, I have to go into Video Display settings and uncheck Dual Copy Engine (OpenCL) as I normally end up with footage that turns blue, and this fixes the issue. Today I loaded up my project, with this setting unchecked, and my footage turns blue during playback...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Bailey White on Sat, Feb 23 2019
  • Re: Sticky Playback in 2018.8

    I use Windows 7: HP Zbook 17 G3 Mobile Workstation, Intel Core E3-1535M Quad Core 2.9GHz, 32GB RAM (4x8GB), 1TB 7200RPM HDD, M4000M Video - 2018.8 I have a WD my passport hooked up to the laptop for media as usual. I imported HDV footage which converts to MXF. Basic resolution 1920x1080 MXF. Nothing...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Liliana on Tue, Oct 9 2018
  • Sticky Playback in 2018.8

    I have NEVER had this issue with any version of Avid going back to 1998. I am editing and playback of the timeline is sticking and will then catch up to itself. This is in draft mode thru full green playback mode. It happens while playing back a timeline or in Full Screen Playback mode. It also happens...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Liliana on Tue, Oct 9 2018
  • lag on client monitor

    Hey there, I'm running MC 2018.8.0 on a 3.5 GHz Core Intel Xeon E5 Mac Pro (late 2013) with an Avid Mojo DX (2018.8 driver installed), and I've got a lag on my client monitor of a few frames as compared to playback on my desktop monitor + audio monitors. In other NLE's, I've seen settings...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by aynsb on Wed, Sep 5 2018
  • Slow playback timeline Avid MC 2018.5

    I want to write a transcript of my footage, and playing the clip at 50% would make my life so much easer! Can't find this option. I can only upspeed or rewind, but now slow timeline playback. I searched google and this forum for two days (because if this option exists I would save weeks of time)...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Wolk on Wed, Sep 5 2018
  • Color Adapter needs rendering - red line

    Hi! I've got an issue with the playback of color adapters. I've been working on a project (DNxHD 185 x) on a Mac Pro (don't know the exact specs, sorry) and MC 8.??. For playback reasons/screenings I have been rendering the whole timeline (90 Min. movie) at some point. Now I'm working...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Mirja on Sun, Feb 4 2018
  • Playback capture with Media Composer

    Hello there! I`m quite new with work in postproduction and in desperate need for help, this week I`m going to work on set for the first time in my life where I will have to capture playback from AJA to MC, I have never used AJA control room and can`t find anything on youtube. If anyone is familiar to...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by UlianaL on Mon, Dec 18 2017
  • I need serious help

    I just don't understand why Avid cannot handle 4k or even 2k video. Extreme choppy and sluggish beyond belief. I am turning down high paying jobs for 4k quality because Avid just can't ingest it... what am I doing wrong? All of my friends on Premiere, final cut and resolve laugh that I won't...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by brett on Wed, Aug 23 2017
  • Bluefish444 HD|Lust vidcard Driver v5.4.26.0 & Media Composer

    Does anyone know if the Bluefish444 HD|Lust videocard, rurnning the driver Version:5.4.26.0 is compatible with Avid Media composer v8.5? This is an old videocard so it is not mentioned on the Bluefish444/Avid compatible devices list. It is very hard to find information about this online so I am hoping...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by tristancurrie on Tue, Aug 16 2016
  • playback problem after precomputes cleaning and upgrade

    I’ve upgraded Media Composer from 8.2 to 8.4.2. Everything was fine, so I’ve cleaned the precompute from my project. Since then, my footage has some problems, but only during playback. It is jumpy, stuttering for jumpy. But when I export the footage, everything is fine and the film it's...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by george777 on Fri, Oct 23 2015
Page 1 of 8 (79 items) 1 2 3 4 5 Next > ... Last ยป

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller