Browse Site by Tags

Showing related tags and posts accross the entire site.
  • Exception: Failed to setup a sample provider!

    I am using Avid Media Composer First. I am trying to import media from the source browser and into my bin. I get the error "Exception: Failed to setup a sample provider" when I click "link" or "import." I then click okay and I get the error in the image below. What is the...
    Posted to Community Issues and Suggestions (Forum) by Marlo on Sat, Dec 30 2017
  • Files to import not being supported.

    I'm starting my first project. When I try to drag the .wmv file into the clips section I am informed that wmv is not supported for import and then a second message informing me that it is an unknown file. I thought i read it was supported, so am I just doing it wrong? and if I'm not, then what...
    Posted to Media Composer | First Forum (Forum) by TpandaC on Thu, Dec 21 2017
  • Avid wrong start timecode on DNxHD 36

    I'm a lecturer at a film trade school, and reasently it has apared a reacuring (7 sepearate instanses) problem when relinking offline files. I did some diging into some of the projects and traced the problem to Avid reading the start timecodes of each clip as 00:00:00:00 and not the original "time...
    Posted to Community Issues and Suggestions (Forum) by Andreas.Lie on Wed, Dec 6 2017
  • large files, ama choppy no matter what 4k

    I film 4k on a7sii - convert over to .mov for importing. a 7gb size ceremony converted to .mov at 500mb imports into avid sucking up 120gb of space? I burn through TB left and right. I'm in a 4k project and import at SQ. AMA link avid freezes, I've got a gtx1080 graphics card, everythings running...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by brett on Sat, Jun 10 2017
  • Editing iPhone footage

    Hi everyone, I shot a short video on my iphone the other day and have got it into Avid (via media converter - mp4). I have edited a 2 minute video and am trying to export. It is failing in a variety of combinations. I did a video mixdown and that was fine but it will not let me do an audio mixdown. It...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by lifecyclefilms on Tue, Nov 29 2016
  • Quicktime Import Issues MC 8.6.1

    I have footage from a JVC GY-Hm600U shot in the Quicktime (MPEG2) setting. When I import this footage directly into Avid the video is a solid green screen. When it's linked, the playback is extremely choppy inside Avid (in QT or MPEG Streamclip, it's all completely normal) and will not transcode...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by DanniMDavis on Tue, Sep 27 2016
  • Can I update fps of clips at 25 fps to 29.97 fps, possible or reimport clips?

    What i mean is i've got a bunch of footage which was imported at 25 fps, and i want it all to be updated to the original files framerate which was 29.97 fps. Without importing all the footage into avid again and draging into a 29.97 fps timeline and making the same edits. importing the footage into...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by JordanWarlow on Wed, Aug 24 2016
  • Avid 'Colour Adapter' Effect, Non-Removable

    Hi all, I am in need of some help! I am using MC 8.Something? and whilst importing AMA clips into avid I have noticed a non-removable colour effect on all of my imports. As I have been importing for months and only my recent imports have this effect on them, I would like to reapply this ‘colour...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Flannel on Thu, May 5 2016
  • Re: Importing MXF – PMR Issues

    Okay so it seems the footage has come straight from EVS, so it does not look like Avid will recognise the media!! I am currently using Media Exchange to re-wrap each EVS_MXF file to 'Avid MXF OPAtom' Is this correct? I have a long Wait!!!
    Posted to Get Started Fast (Forum) by Flannel on Wed, Mar 23 2016
  • Importing MXF – PMR Issues

    Hi All, I have been wrestling with this issue all day and any help would be much appreciated! I have been given a hard-drive with 6 large MXF files that are over 730 GB, I have copied them over to my ‘Avid Media Files’ directory and placed them in the relevant numbered ‘MXF’ folder...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by Flannel on Tue, Mar 22 2016
Page 1 of 10 (95 items) 1 2 3 4 5 Next > ... Last »

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller