Search

Page 1 of 4 (36 items) 1 2 3 4 Next >
  • Re: Has Avid fixed the linking to Sony F-55 Raw files yet in the latest 2018 version?

    How do you link them? Make sure to link the whole "magazine" not the files themself. I often get errors when I try to link only a single file out of the package, but never got any error, when I link the whole card. Just select the "XDROOT" (or whatever the root is called, cause I am not sure about the namingconvention of the F55
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by dbiok on Fri, Mar 23 2018
  • Re: Has Avid fixed the linking to Sony F-55 Raw files yet in the latest 2018 version?

    Windows10: controlpanel -> Apps -> scroll down to "nablet...." -> uninstall or if you are upgrading from an older MC version and therefore old Sony-Plugins controlpanel -> Apps -> scroll down to "Sony AMA...." -> uninstall This is just a standard software install/uninstall, as you will do it with every other software
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by dbiok on Fri, Mar 23 2018
  • Re: Has Avid fixed the linking to Sony F-55 Raw files yet in the latest 2018 version?

    Hi there, do you have the "nablet SONY RAW AMA Plugin" installed? You have to install this on your own. It will not be installed with MC. Every version below 4.5.3 is not combatible with the MC 2018.x releases. There is nothing to fix for AVID. This problem is on the Sony/nablet side! so long & thx dbiok
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by dbiok on Wed, Mar 21 2018
  • Re: When did they kill legacy link P2?

    I'm not sure about that, cause as I said, the XDcam/P2 legacy feature was broken a few versions ago. I know that 8.9, 8.9.1 and 8.9.2 were already broken, so you have to downgrade to a 8.8.x version, if you rely on the legacy import. But from my point of view, linking and transcoding/consolidating is way faster than legacy import when the media
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by dbiok on Fri, Nov 10 2017
  • Re: Renders disappear between suites

    Have you checked the user access privileges in the ISIS console for that drive and user? (read/write acces) Same project settings in both studios? (eg 50i vs 25p) And just to be sure: the renderfiles are there on that drive? you can see them (explorer/finder) in the mediafiles-folder on that drive? They are not accidently rendered local or on external
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by dbiok on Thu, Nov 9 2017
  • Re: When did they kill legacy link P2?

    P2 in the Link-Settings disappeared in 8.9.3. I think it has to do with the broken XDCam legacy import which was broken a few version ago and was fixed in 8.9.3. You're wrong with "not downloading any plugin". You have to keep them up to date yourself. MC tells you if a installed plugin is not supported anymore at startup. However, the
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by dbiok on Thu, Nov 9 2017
  • Re: HEVC

    HEVC can't be linked in MC at the moment. We are on 8.9.3 with the latest update to the GenericPlugin and it is still not possible. However, Squeeze11 can do the job as stated one post earlier. I tested the Link with a HEVC created with Squeeze11Pro. Avid console outputs the right codec but there is no plugin for it. so long & thx dbiok
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by dbiok on Wed, Nov 8 2017
  • Re: MC8.9 - XDCam Legacy Import broken (?)

    I also tested the combinations nothing enabled import can be done, but without xdcam-disclabel only legacy xdcam enabled import can be done with disclabel both options enabled no more direct import, only AMA so long & thx dbiok
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by dbiok on Tue, Aug 22 2017
  • Re: MC8.9 - XDCam Legacy Import broken (?)

    Thanks marianna, i will go through this with the support. But i think it is a bug (see down below) [quote user="AndrewAction"]Enable legacy XDCAM enabled. Enable legacy P2 disabled [/quote] Thanks Andrew, that is the solution. Only one of the two option enabeld and it works as usual. But, how should someone know to only activate one of the
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by dbiok on Tue, Aug 22 2017
  • MC8.9 - XDCam Legacy Import broken (?)

    Hi there, i have discovered that the XDCam legacy import is not working as in previous releases. At the moment (reproduced on 4 systems) if you set the legacy import on, you can not import XDcam anymore. You get the disclabel field at the bottom but when you press import -> "You can not import MXF to the bin. Use AMA...." When you turn
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by dbiok on Mon, Aug 21 2017
Page 1 of 4 (36 items) 1 2 3 4 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller