Search

Page 1 of 30 (300 items) 1 2 3 4 5 Next > ... Last »
  • Re: HELP ! Importing-Editing Video from Pan DVX 200

    [quote user="Wes Torain"] I shot Ultra High Definition (UHD) 3840x2160 as an MP4. AVID says I need to convert the video to .MOV but no one so far can tell me how to do it. Help is appreciated.[/quote] I have the same camcorder. To avoid your problem, set your camcorder to "MOV" and your clips are easily linked or imported into MC
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Joachim Claus on Fri, Apr 21 2017
  • Re: Upgraded to 8.8.2 now ilok is not running

    Just for information: The PACE-license service is started with a delay after booting the system. If you start MC immediately after booting your system, it happens, that the PACE-service is not yet running, and hence you get the described licensing error. You may avoid this by changing the start parameter of the PACE-licensing service from "automatic
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Joachim Claus on Fri, Apr 21 2017
  • Re: Re-linking AMA sequence

    Hi Michael, I had the same experience. To link all parts of the clip, i.e. video and audio, you should highlight all transcoded clips plus your current sequence in the bin, close all other bins, and rightclick the current sequence in the bin, select Relink. In the Relink Window, select the button "Selected Items in ALL open bins". In the section
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Joachim Claus on Sat, Apr 15 2017
  • Re: processing order of renders (in background rendering)

    [quote user="BenoitM"] Does anyone know the precise processing order of renders, when one starts an IN-to-OUT render of a timeline containing multiple different things to render, including AMA clips, Temporal Adapters, frameflexed Spatial Adapters, Avid effects, BCC effects, Source, segment & CC effects (Symphony), sometimes nested and
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Joachim Claus on Fri, Mar 24 2017
  • Linking video- to audio-clip

    Possibly a silly question. I have sent a sequence to DaVinci Resolve, made color grading in Resolve, and sent back the sequence to MC as aaff-file. When I import this aaf-file and open the sequence, I have a mixture of Resolve modified video clips and original audio clips in the sequence. For further editing in segment mode within MC I have to mark
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Joachim Claus on Wed, Mar 15 2017
  • Re: Error message with AAF-Import

    [quote user="scocklin"]Are you exporting DNXHR 444 the default codec or DNxHR HQ,HQX. I got this error when I exported the default DNxHR 444 codec once. I'm assuming this is a 4K project.[/quote] It is a UHD 50p-project. The codec is DNxHR SQ. When I created a new project, the roundtrip worked fine, using the same codec setting within
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Joachim Claus on Tue, Mar 14 2017
  • Error message with AAF-Import

    In an existing project, I wanted to make some secondary color corrections with DaVinci Resolve. Usully I run a roundtrip from MC to Resolve, make the color corrections, and then send an aaf-file back to MC. Before importing the aaf-file in MC, I move the rendered mxf-files from Resolve into a seperately numbered folder within Avid MediaFiles\MXF. Then
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Joachim Claus on Mon, Mar 13 2017
  • Re: Rec 709 color space problems. Your thoughts...

    [quote user="Brian Waingrow"] So yesterday I changed the color space of a 1080p 59.94 project I was working on from YCbCr 709 to RGB 709. The first thing I noticed is that the change knocked all my renders offline. While I wasn't happy about having to re-render everything, I figured it was for the better. [/quote] This is the wrong way
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Joachim Claus on Wed, Mar 8 2017
  • Re: Unable to add Audio Key frames

    Hi Mark, I have "clip gain" nad "volume" activated in the "hamburger" menu of the timeline for audio. If I hit the "add keyframe" icon (I have placed it as abutton under the record window, see attached screenshot), a keyframe is added to the audio-level. If you want to modify it to specific values, open the Audio
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Joachim Claus on Wed, Mar 8 2017
  • Re: Audio Suite not working

    Tested with Version 8.8 under Windows 10. Works o.k. here. Joachim
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Joachim Claus on Sat, Feb 18 2017
Page 1 of 30 (300 items) 1 2 3 4 5 Next > ... Last »

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller