Search

Page 4 of 5 (46 items) < Previous 1 2 3 4 5 Next >
  • Re: Source/Record (Y Key) default behavior.

    No offense, I'm not trying to be contrarian, but that isn't an answer. I know all the methods for disabling or toggling the smart-tool. But if I'm in edit mode or effect mode, I press "Y" to get out. There's no good reason why "Y" shouldn't disable the smart-tool. Also, if I'm trying to get to source/record
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by dlogneb on Wed, Sep 12 2018
  • Re: Source/Record (Y Key) default behavior.

    I've been told this, but my muscle memory says otherwise. I think maybe in version 6 and 7 there was a way to totally disable smart-tool or something? So then Y key returned you to the normal cursor behavior. Having the segment tool selected should not be Source/Record mode to my mind. You are not using in and out points, it is not source/record
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by dlogneb on Wed, Sep 12 2018
  • script-sync "find script" not working

    I'm sort of scratching my head on this one. I don't think it's a specific version bug as it has happened to me on a variety of versions – but all on this one project. It has to do with the "Find Script" button which returns you from the composer window to the script. This feature is amazingly useful to me – when it
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by dlogneb on Wed, Sep 12 2018
  • Re: Source/Record (Y Key) default behavior.

    any chance someone can answer this? It really bugs me. :P
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by dlogneb on Tue, Sep 11 2018
  • Re: 2018.8 waveforms painfully slow

    Marianna, because I don't own the license to this Avid, when you asked for the system ID the owner of the company I'm working at started getting the emails instead (or in addtion?) to me. I feel like I responded, but honestly I'm too busy to jump through hoops of logging in and out of various accounts. It feels overly complex. I think I
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by dlogneb on Tue, Sep 11 2018
  • Re: Feature request: Title Tool

    I don't remember that functionality, but here's two ideas that may help (forgive me if you're already aware): 1) you can option/alt double-click on a title in a bin and it will open it in the title tool. 2) If you right-click on a title in your timeline you can select "edit title" without entering effect-mode. So, for example,
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by dlogneb on Fri, Sep 7 2018
  • Re: Media Creation Setting

    I have done this, but the blank media-creation setting continues to follow me like some sort of virus! I think the only way is to create brand new settings after a fresh install.
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by dlogneb on Thu, Sep 6 2018
  • Re: MC won't stop playback

    I had this problem. I believe it is the "live timeline" that is the problem. For me it seemed to be because of waveforms being on. The Avid expends CPU cycles on waveform and playback and has no time left for you! This is my theory, not necessarily the truth. I found I could sometimes get out of the loop by pressing my hotkey for turning off
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by dlogneb on Thu, Sep 6 2018
  • Source/Record (Y Key) default behavior.

    My memory is that hitting the "Y" key used to clear all segment tools and return you to the default mode where you are clicking to move the playhead around. Somewhere around version 8 this changed? Now "Source/Record" simply means getting out of effects-mode as far as I can see – it doesn't clear the segment tools. When
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by dlogneb on Thu, Sep 6 2018
  • weird issue – two separate Avid systems hanging

    Okay. One office. Two Avid Media Composers running on iMacs. Came in after Labor Day weekend and one system was not working. The other system had been left on over the weekend, but once I restarted it, it now doesn't work either. As if something had changed over weekend? Both are running Avid 2018.5 One Avid is now on 10.13.6 (someone upgraded when
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by dlogneb on Wed, Sep 5 2018
Page 4 of 5 (46 items) < Previous 1 2 3 4 5 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller