Latest post Tue, Feb 13 2018 8:44 PM by curiosity. 10 replies.
Page 1 of 1 (11 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Jun 6 2011 4:36 PM

    SOLVED: Weird mouse problem!

    THE PROBLEM: I opened AVID MC and my left mouse button(s) keep getting stuck.

    HOWEVER, the weirdest thing is that it is ONLY getting stuck in AVID.

    ALSO, I have a logitech MX revolution and an Apple Trackpad and BOTH of these get stuck on AVID ONLY.

     

    I am going to uninstall and reinstall AVID, but I was wondering if anyone else has had this problem.

    ALSO, I've tried everything, restartin AVID, restarting the Mac, opening another project... nothing worked...

    Much thanks! :)

    UPDATE: The application rightzoom.app was conflicting with Media Composer. 
    I excluded mediacomposer from this app, and everything is running at 100%. Phew! 

    Right Zoom is a micro app that lets you full screen any window when you press the green button on top.
    It was featured on lifehacker and I had forgotten I had downloded it... Doh!

    MANY MANY THANKS TO THOSE THAT RESPONDED!

    Ricardo Mendoza 

    iMac Retina 5k | OSX 10.10.5 Capitan | 16GB RAM | Avid Media Composer 7.04 SNAPCHAT: rickymendozaorg Instagram: instagram.com/rickymendozaorg Twitter... [view my complete system specs]
  • Mon, Jun 6 2011 5:04 PM In reply to

    • cutandmix
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 203
    • Points 2,460
    • Avid Certified Instructors - Video

    Re: Weird mouse problem!

    In know that it's possible to assign buttons 3,4, and 5 within the 'Mouse' settings in the settings tab of the project window, but as for the problem I'm not sure, unless there is another way of assigning them to a specific program?

  • Mon, Jun 6 2011 7:13 PM In reply to

    Re: Weird mouse problem!

    I've uninstalled and reinstalled AVID and nothing :(

    I am really frustrated... 

    Will try repairing permissions...

    iMac Retina 5k | OSX 10.10.5 Capitan | 16GB RAM | Avid Media Composer 7.04 SNAPCHAT: rickymendozaorg Instagram: instagram.com/rickymendozaorg Twitter... [view my complete system specs]
  • Mon, Jun 6 2011 7:20 PM In reply to

    Re: Weird mouse problem!

    OK, this is what is happening:

    The "right-click" (on either the mouse or trackpad) has a 6-SECOND DELAY.

    I click and won't let go until 6-SECONDS later... WTH?!

    If anyone has any insight on this I'd love to hear it...

    And again, this is ONLY happening in Media Composer...

    iMac Retina 5k | OSX 10.10.5 Capitan | 16GB RAM | Avid Media Composer 7.04 SNAPCHAT: rickymendozaorg Instagram: instagram.com/rickymendozaorg Twitter... [view my complete system specs]
  • Mon, Jun 6 2011 7:53 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,478
    • Points 208,740
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Weird mouse problem!

    chaviro:

    THE PROBLEM: I opened AVID MC and my left mouse button(s) keep getting stuck.

    HOWEVER, the weirdest thing is that it is ONLY getting stuck in AVID.

    ALSO, I have a logitech MX revolution and an Apple Trackpad and BOTH of these get stuck on AVID ONLY.

     

    I am going to uninstall and reinstall AVID, but I was wondering if anyone else has had this problem.

    ALSO, I've tried everything, restartin AVID, restarting the Mac, opening another project... nothing worked...

    Much thanks! :)

     

    First, since your system spec's are not complete - what MAC OS are you on?

    Did you downlaod the Logitech Control Center (LCC) software so you could customize the mouse?

    Have you gone into the control center and tied to change the settings?

    Do you have the lastest Logictech software?  http://www.logitech.com/en-us/428/130?section=downloads

    Did this EVER work?   Did you upgrade something and then it didnt work?

    marianna

     

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Mon, Jun 6 2011 8:03 PM In reply to

    • Eric
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Jul 7 2010
    • Rio de Janeiro
    • Posts 78
    • Points 1,085

    Re: Weird mouse problem!

    I dont think it's a problem with MC even though it only happens there.

    Maybee a hardware conflict problem or a few problems that together makes MC delay your mouse action.

    Try the following:

     

    1.) Check you SMART failure status with disk utility. If ok go on, if not, stop backup and replace HD.

    2.) Check how much memory you have in About this mac. See if all are active and OK. If not, stop, replace faulty ram module and go on.

    3.) Verify disk ( not permissions, just verify volume structure, etc, etc...) using Disk utility then repair if needed. 

    4.) Use washing machine to delete ALL (Quicktime, etc, etc) cache.

    5.) Use Cocktail to run daily, weekly and mothly tasks. Clear log files, repair disk permissions

     

    6.) De-activate licence and remove completely Avid MC from your system. Remove absolutely EVERYTHING Avid.

    7.) Restart Mac and zap p-ram

    8.) Run Disk utility and repair disk permissions again.

    9.) Check to see RAM again.

    10.) Run Avid MC install.

    11.) Try running MC 

     

    If it dosent work I think it could be a dificult conflict to pinpoint.

     

    Cheers,

    Eric

    Mac Pro 2X Quad 2.8, 14GB RAM, 12 TB HD, 3 30" Cinema Displays, After Effects CS5.5, Boris BCC, DaVinci resolve, Squeeze, Media Encoder. [view my complete system specs]
  • Mon, Jun 6 2011 9:39 PM In reply to

    Re: Weird mouse problem!

    TO MODERATOR:

    I do have Logitech Control Center, but nothing has been modified.

    I did a "security uptade" (which by the way, I'm on the newest osx 10.6.7)
    HOWEVER... I swapped my backup of the Mac HD drive in (which is a replica, but the backup was done before the system update) and still the SAME PROBLEM. :(

    TO ERIC:
    Thank you so much for your suggestions... I tried them alll, but still the same thing...

    NOW:
    I am going to downgrade to 5.02 and see if that helps at all...

    ALSO: when in AVID, the mouse ONLY gets STUCK in buttons, the TIMELINE and in the little timeline under the monitors...

    It does NOT get "STUCK" in:
    --the tabs of the SETTINGS (bins, settings, effects, usage, info). BUT it gets "stuck" on any preference underneath any tab.
    --the hamburger menus all work! 

    I'll post my results after I downgrade. Thanks.

    iMac Retina 5k | OSX 10.10.5 Capitan | 16GB RAM | Avid Media Composer 7.04 SNAPCHAT: rickymendozaorg Instagram: instagram.com/rickymendozaorg Twitter... [view my complete system specs]
  • Tue, Jun 7 2011 12:07 AM In reply to

    • acbrock
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 149
    • Points 1,830

    Re: Weird mouse problem!

    I also experience this issue when Running 

    Teleport!  I had to Unstall!  All the issues went away but i really miss Teleport!  Back to 2 Keyboards and 2 Mice!

     

  • Tue, May 5 2015 2:05 PM In reply to

    Re: Weird mouse problem!

    I have this today with MC 8.3.1. I don´t have the few thousand $ for the quadro card right now and the geforce doesn´t work properly with nvidia drivers. I am instead running the drivers that windows installs automatically. This allows me to run MC 8 at all.

    Anyone else solved this Geforce issue with 8?

    I could - of course - plug in my oooooold quadro card, since the graphics processors don´t do a whole lot for avid anyway. The weirder I find it that you need the most expensive gfx hardware in order to be qualified... But as I am also using Lightroom and photoshop and the like - well, geforce. mousehang. reboot. An hour of editing - reboot. Great stuff.

    Sorry for the rant, but 8 has been the most unstable version for me in years.

    i7 3.4 GHz | Asus HERO Z170 | 32GB Ram | Quadro k620 | Intensity Pro 4K | WIN7 64bit Pro [view my complete system specs]
  • Tue, May 5 2015 4:31 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,478
    • Points 208,740
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Weird mouse problem!

    Definately call support Thomas....  8.3.1 is VERY stable so there is some hardware or software issues going on that are causing this.

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Tue, Feb 13 2018 8:44 PM In reply to

    • curiosity
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Boulder, CO
    • Posts 832
    • Points 10,505

    Re: Weird mouse problem!

    I know this is a very old thread - but I just want to say this solved my problem, thank you for figureing out it was "Rightzoom.app" and publishing your solution - saved me from a day of frustration trying to figure out why Avid was misbehaving.

    i7-5820(x99), 64GB, Win 8.1, GTX 1080ti [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (11 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller