Latest post Thu, Oct 10 2019 3:06 PM by dprenerov. 1 replies.
Page 1 of 1 (2 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sun, Oct 6 2019 4:43 AM

    • dprenerov
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Jan 4 2019
    • Posts 3
    • Points 25

    Problems with capturing audio/video with Blackmagic 4K Extreme

    Hi,

    I am using Media Composer ver 6.5.4.6 with Blackmagic 4K Extreme, HP Z420 machine with 16GB RAM, Windows 7 64 bit.

    When I am trying to capture SD video or audio only from VCR, controlled by RS422 port (using the port of Blackmagic card)

    I get very often the message:

    Exception: Your attached hardware is reporting an unexpected frame rate.

    The frame rate I am working with is 25i (PAL).

    The capture sometimes works for short time, several seconds, or minutes, and after that I get this message.

    In my environment I have 9 more machines with similar or the same configuration and no one of them encounter such problem.

    What I finally test was to switch on only A1 and A2, even when disconnected SDI signal at all and I get the same message even when I just push play button on the capture tool.

    I suspect the RS422 port of Blackmagic card, but not sure.

    Any ideas? Thanks.

  • Thu, Oct 10 2019 3:06 PM In reply to

    • dprenerov
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Jan 4 2019
    • Posts 3
    • Points 25

    Re: Problems with capturing audio/video with Blackmagic 4K Extreme

    The problem is most probably due to the Blackmagic card driver version.

    Downgrading to Desktop Video v.9.8 fixes the problem so far.

Page 1 of 1 (2 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller