Latest post Tue, Nov 13 2018 9:10 PM by mmagder. 4 replies.
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Oct 30 2018 3:01 PM

    • mmagder
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Sep 1 2010
    • Passaic NJ
    • Posts 198
    • Points 2,515

    after installing 2018.10 Can't get sound on MXF file to come into all the way

    Any mxf file i link to, the pix is fine but the sound loads in a few seconds on head of clip and stops. The next clip does the same thing. Even mxf files that i have been using and transcoded allready in project, If i go back to the original clip that use to work on 2018.9 can't be brought in with 2018.10. You can see the waveform in the picture attached, it stops.

    Any thoughts?

    thanks


    Mac OSX 10.14.1 3.8 GHz Intel Core i5 MC 20180.10 [view my complete system specs]
  • Thu, Nov 1 2018 7:29 AM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,475
    • Points 64,220

    Re: after installing 2018.10 Can't get sound on MXF file to come into all the way

    Is this a project created with an earlier release? A shot in the dark: delete project settings, they'll be recreated at project start up, and create new user settings. Don't know if it'll work, but it's not painful to try.

    Symphony 2018.9, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Sun, Nov 4 2018 11:39 PM In reply to

    • hbrock
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Santa Monica, CA
    • Posts 5,517
    • Points 64,020
    • Moderator: Avid Xpress Pro Mac
      Moderator: MCA Mac
      Moderator: Media Composer Getting Started

    Re: after installing 2018.10 Can't get sound on MXF file to come into all the way

    Also check the audio sample rate on the clips and see if sample rate conversion is active in the Audio settings.

    MacPro, MacBook Pro and a Cube (masquerading as a kleenex dispenser). [view my complete system specs]

    Must think of something clever to go here...

  • Mon, Nov 12 2018 6:04 PM In reply to

    • m_novak_
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Nov 12 2018
    • Posts 1
    • Points 15

    Re: after installing 2018.10 Can't get sound on MXF file to come into all the way

    Did you ever find a resolution to this problem?  I having the same exact issue and found no way around it.  Any help would be greatly appreciated.

  • Tue, Nov 13 2018 9:10 PM In reply to

    • mmagder
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Sep 1 2010
    • Passaic NJ
    • Posts 198
    • Points 2,515

    Re: after installing 2018.10 Can't get sound on MXF file to come into all the way

    Yes I did, when you use the source Browser to link the files don’t use the link button, this is what I used to do, use the Import Button beside it, this will bring in the mxf files with the sound as well.

    Ie the 2 buttons on bottom left of browser link & import. Click import button

    then import on bottom right button

    Mac OSX 10.14.1 3.8 GHz Intel Core i5 MC 20180.10 [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (5 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller