Latest post Wed, Oct 24 2018 8:49 PM by jdcoletv. 2 replies.
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, Oct 24 2018 3:15 PM

    • jdcoletv
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Aug 16 2011
    • Posts 83
    • Points 995

    Exception: Failed to Setup a Sample Provider!

    Getting this error when I open a project that I have been working with for weeks. Error seems to be around linked files. The day before as I was closing the project, I got an error I have never seen before saying that the program was unlinking files and then the error went away and nothing seemed to be changed. I stopped in my tracks here. Suggestions?

     I am running 2018.9.

    MacBook Pro (15-inch, 2017) running with 16gb and Sierra (10.12.6), Radeon Pro 560 4096 MB. [view my complete system specs]

    Regards,
    Jeremy

  • Wed, Oct 24 2018 3:29 PM In reply to

    Re: Exception: Failed to Setup a Sample Provider!

    I assume you are getting this error when trying to play a sequence?

    You should be able to turn off the video track monitoring to get arounf the error. Change your timeline settings to show any offline clips. Do you have any missing?

    Symphony v8.8 | OS 10.11.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Wed, Oct 24 2018 8:49 PM In reply to

    • jdcoletv
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Aug 16 2011
    • Posts 83
    • Points 995

    Re: Exception: Failed to Setup a Sample Provider!

    Problem turned out to be caused by a dying external hard drive. I detached the hard drive and the problem went away. Turning off video track monitoring did not 'get around the error'.

    MacBook Pro (15-inch, 2017) running with 16gb and Sierra (10.12.6), Radeon Pro 560 4096 MB. [view my complete system specs]

    Regards,
    Jeremy

Page 1 of 1 (3 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller