Latest post Fri, Nov 9 2018 11:19 PM by DaveS. 7 replies.
Page 1 of 1 (8 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Oct 2 2018 10:23 PM

    • DaveS
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • San Diego, CA
    • Posts 221
    • Points 2,660

    Two Avid Generic Plug-Ins competing to link A7s footage

    On a client's Symphonies. They recently updated from 2018.7 to 2018.9. Now it seems there are two Avid Generic Plug-Ins installed - 2.6.0.10041 and 3.3.4.10092. When linking in a card's worth of A7s footage, half of them are using the new Generic Plug-In (and showing timecode) and the other half are using Avid Generic Plug-In 2.6 (00:00:00:00). RT-Click on the clips when linking only shows one Generic plug-in (plus QuickTime and XDCAM plug-ins) but there's no distinction between 3.3 or 2.6.

    How can we get rid of the older 2.6 plug? I don't see an uninstaller for it. Prior to the update to 2018.9 they uninstalled Avid Media Composer and Avid Application Manager, but left Avid Codecs PE. Does that package need to be uninstallled as well before an update?

     

    HP z800, Windows 7 64 sp1

    Mid 2014 Retina MBP 2.5 i7 w16 GB RAM. Running MC Symphony 2018 with PhraseFind! Still on Yosemite 10.10.5. OWC Thunderbolt dock, 2xSSD Akitio Thunderbolt... [view my complete system specs]
  • Wed, Oct 3 2018 4:01 PM In reply to

    • DStone
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Massachusetts
    • Posts 3,456
    • Points 44,545
    • Moderator: Media Composer Getting Started

    Re: Two Avid Generic Plug-Ins competing to link A7s footage

    I'm pretty sure that you're using the latest version. The easy way of tersting is to take something that has timecode and link to it. If you get timecode out, you're using the new version. Unfortunately, there's no documentation as to where the Avid Generic Plug-in is stored (I suspect it's in the Editor Transcode directory somewhere).

    DIY quad core I7-4790K, 16Gb, NVidia GTX 970 4GB, Win 10 Pro, MC(generally the latest or the one just before), MC 7.x [view my complete system specs]

    Dave S.

  • Wed, Oct 3 2018 7:32 PM In reply to

    • DaveS
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • San Diego, CA
    • Posts 221
    • Points 2,660

    Re: Two Avid Generic Plug-Ins competing to link A7s footage

    Thanks. The odd thing here is that upon importing (linking) to the footage in Premiere CC2017, all clips show timecode. But using 2018.9 results in some clips showing timecode and some not, based on the Avid Generic Plug-In that gets associated to the clip in the source browser.

    Some clips have TC

     

     

    And I can't see any reason some clips get to use the new Generic Plug-In (3.3.4) and some get the timecode-ignorant 2.6.

     

    Mid 2014 Retina MBP 2.5 i7 w16 GB RAM. Running MC Symphony 2018 with PhraseFind! Still on Yosemite 10.10.5. OWC Thunderbolt dock, 2xSSD Akitio Thunderbolt... [view my complete system specs]
  • Thu, Oct 4 2018 10:34 AM In reply to

    • BarkinMadd
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Ontario, Canada
    • Posts 4,586
    • Points 59,910

    Re: Two Avid Generic Plug-Ins competing to link A7s footage

    Were the clips linking with 2.6 used in a previous version of Media Composer? I think MC tries to continue using the same plugin that was used originally to link a particular source file. Probably stores this in the AMA cache. Just a guess - could be totally wrong here. 

    Camera(s) PXW-X70, HDR-FX1, Hero 6 Black | MC 18.7 | QT 7.7.9 | BCC 11 | Sapphire 11 | Mocha Pro 5.6 | Titler Pro 6 | Windows 10 Pro x64 | System: P6X58D... [view my complete system specs]

    Steve

    ______________________

    www.nelliedogstudios.com

  • Thu, Oct 4 2018 6:58 PM In reply to

    • DaveS
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • San Diego, CA
    • Posts 221
    • Points 2,660

    Re: Two Avid Generic Plug-Ins competing to link A7s footage

    Nope. Card had just come in from the field.

    But AMA Cache is a lead I'll take. Perhaps all the previous imports to A7s footage mentioned in the cache have informed the new software. Will try clearing the cache. But if that doesn't do it I'm thinking I'll suggest a full uninstall/reinstall...

    Mid 2014 Retina MBP 2.5 i7 w16 GB RAM. Running MC Symphony 2018 with PhraseFind! Still on Yosemite 10.10.5. OWC Thunderbolt dock, 2xSSD Akitio Thunderbolt... [view my complete system specs]
  • Fri, Nov 9 2018 10:35 PM In reply to

    • Joe
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Nov 9 2010
    • Mamone
    • Posts 8
    • Points 90
    • Avid Certified Instructors - Video
      Avid Certified User

    Re: Two Avid Generic Plug-Ins competing to link A7s footage

    I'm getting the exact same issue! did the clearing the Cache work? I'm on Windows 2018.8.

  • Fri, Nov 9 2018 10:35 PM In reply to

    • Joe
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Nov 9 2010
    • Mamone
    • Posts 8
    • Points 90
    • Avid Certified Instructors - Video
      Avid Certified User

    Re: Two Avid Generic Plug-Ins competing to link A7s footage

    Did the clearing the Cache work? I'm on Windows 2018.8.

  • Fri, Nov 9 2018 11:19 PM In reply to

    • DaveS
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • San Diego, CA
    • Posts 221
    • Points 2,660

    Re: Two Avid Generic Plug-Ins competing to link A7s footage

    No, I'm sorry Joe.

    I cleared cache but it didn't help. Uninstalled the full app and reinstalled - to no avail.

    I dug into the Program Files/.../AVX2_Plug-Ins/AMA folder, found and deleted the Q7-2.6 folder, leaving the Q7 by itself, but can't launch into MC until the Avid installer is finished putting back the Generic 2.6 for me!

    So Avid support got back to me with word that this behavior has been officially logged as a bug, and to watch update release notes to see when it has been fixed. 2018.10 came but it wasn't in the release notes.

    As of right now, whenever A7s FTG comes in, it gets transcoded to DNx QTs in Adobe Media Encoder, which are then consolidated onto the Nexis - with timecode.

    Good Luck!

    Joe:

    Did the clearing the Cache work? I'm on Windows 2018.8.

     

    Mid 2014 Retina MBP 2.5 i7 w16 GB RAM. Running MC Symphony 2018 with PhraseFind! Still on Yosemite 10.10.5. OWC Thunderbolt dock, 2xSSD Akitio Thunderbolt... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (8 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller