Latest post Thu, Oct 18 2018 11:25 AM by DJFio[DB]. 59 replies.
Page 4 of 4 (60 items) < Previous 1 2 3 4
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, Oct 10 2018 1:52 PM In reply to

    • DonE
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Aug 18 2009
    • California, USA
    • Posts 46
    • Points 515

    Re: Media Composer 2018.9 - launched today 9/14/18

    gstrudler:

    ... I even verified in Terminal that the kext is currently loaded. For grins, can someone with a functioning DX run this command in terminal and let me know what version of DX driver you get? 

    kextstat | grep -v com.apple

    I'm showing: com.Avid.driver.AvidDX (5.9.3).

    I show the same version on my 10.12.6 MC 2018.9.

    Good to see Support recreated this.

    Don

    1x AMC/Sy 8.2.11-Win7 Pro 64-HP z800-dual 6core-24GB-Quadro FX 4800-Nitris DX QT775 NV340.84** 3x AMC/Sy 8.2.11-Win7 Pro 64-HP xw8600-8GB-Quadro FX 3700... [view my complete system specs]
  • Wed, Oct 10 2018 8:25 PM In reply to

    • Cutyes
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Jan 14 2012
    • Posts 25
    • Points 330

    Re: Media Composer 2018.9 - launched today 9/14/18

    Unfortunately in my case (T-TAP) it didn't work. I played a sequence for a few minutes without problems. But after the first stop/start the stuttering and the high CPU-levels came back instantly.

    Before installing the new software, I had uninstalled AJA-Software, Media Composer, AppMan and did the new firmware-update for the T-TAP. Maybe tuning some settings (AJA or Media Composer) could change something. But since I am in a project, I will just stick to 2018.5 for now.

    Nevertheless thank you, Marianna, for uploading that beta-version. :)

  • Wed, Oct 10 2018 10:42 PM In reply to

    Re: Media Composer 2018.9 - launched today 9/14/18

    Sadly had the same result with the AJA Beta.

    Tried with T-TAP and io 4K, having uninstalled and reinstalled with MC 2018.9 .

    Same stutter came back in after first stop start. Totally unwatchable.

    Not as if I'm trying it on old kit either, as we are using brand new approved iMacs on OS 10.13.6.

    Surely AJA must be testing it on something similar?

    We too will be going back to 2018.5, before the advent of the live timeline, which you would imagine is where the problem lies.

    Thanks for sending the Beta Marianne, just surprised this is such a common issue and still not solved after 3 months.

  • Thu, Oct 11 2018 6:34 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,797
    • Points 212,805
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Media Composer 2018.9 - launched today 9/14/18

    Darn.... 

    Good to know this though as I will feed this info back to AJA and MC development.

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Sat, Oct 13 2018 12:05 PM In reply to

    • DJFio[DB]
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Nov 3 2005
    • Moscow Russia
    • Posts 242
    • Points 3,220

    Re: Media Composer 2018.9 - launched today 9/14/18

    "hide video" option (source/record right click menu) dosn't work as expected on 2018.9
    it hides video, but together with interface buttons. :), and displays something weird instead of UI

    MBPro_late_2013 15'' i7 16GBram OSX 10.12.6 MC 2018.9 AJA io XT | BMD US monitor, EXT thunderbolt NvidiaGPU 980ti; ATTO NT11;Baselight plug-in;... [view my complete system specs]

    DJFio[DB]

  • Sun, Oct 14 2018 7:29 AM In reply to

    • gstrudler
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Portland, OR
    • Posts 27
    • Points 375

    Re: Media Composer 2018.9 - launched today 9/14/18

    Reporting back in case anyone else runs into this issue on 10.13.6 and using Avid video hardware (Mojo/Nitris DX and I think all flavors of the DNx series are affected as well): there's a weird bug/conflict with Boris FX' Final Effects Complete (FEC) that stops the hardware from being detected in MC versions 2018.7 and later (but according to tech support should be resolved in the upcoming 2018.10 release); removing the FEC plugin from the AVX2 folder solves the problem. Kudos to tech support for figuring THAT one out; I never would have thought of a plug-in causing that type of issue.

    MacOS 10.13, Media Composer 2018, Pro Tools 2018, 12-core Ivy Bridge Mac Pro, dual AMD D700, 64GB RAM, SSD system drive, 2-drive RAID 0 media drive, Nitris... [view my complete system specs]
  • Mon, Oct 15 2018 8:16 PM In reply to

    Re: Media Composer 2018.9 - launched today 9/14/18

    having slow playback and UI elements when i have my BM Ultrastudio connected with their latest driver. 

     

    Disabling hardware fixes the issue automatically as does rolling back to MC 2018.7.1 

     

    Seems like something is funky with 2019.9 and Open I/O. 

    iMAC (late 2015) 4GHZ i7 - 32GB RAM - AMD R9 M395X 4GB 512 SSD BOOT BM Ultra Studio Express w/Driver 10.5.4. [view my complete system specs]
  • Mon, Oct 15 2018 8:29 PM In reply to

    • SSherrick
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Mar 25 2012
    • Boston
    • Posts 33
    • Points 400

    Re: Media Composer 2018.9 - launched today 9/14/18

    Wondering if anyone can report back that their system is running fine with new MC and open i/o hardware. It would be interesting to see what differences in configurations might be contributing to it. 

    I would have to agree with others there does seem to be a connection with live timeline introduction and these hardware issues.

     

    Media Composer 6 Mac Pro (Harpertown) 2x 2.8GHZ 24GB RAM GT 120 & GTX285 RED Rocket Kona 3 ATTO R380 [view my complete system specs]
  • Mon, Oct 15 2018 10:08 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,797
    • Points 212,805
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Media Composer 2018.9 - launched today 9/14/18

    what BMD driver version?

     

    We have just discovered last week that there is an issue with latest BMD release 10.11.3 and non-Avid (BMD) products (like UltraStudio, Decklink, etc).  Media Composer will crash on launch when running a non-Avid BMD device and Desktop Video v10.11.3. This does NOT affect the DNxIO, DNxIQ and DNxID Avid branded hardware.

    BMD is working on a fix in their upcoming 10.11.4 build

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Mon, Oct 15 2018 10:19 PM In reply to

    Re: Media Composer 2018.9 - launched today 9/14/18

    sorry Marianna this is with driver 10.11.2 that Im having issues in 2018.9

     

    Works fine when I disable the hardware all together or If I go back to MC 208.7.1

     

    thanks! 

     

     

    seems like theres both MC issues and now driver issues. Reminds me a little of MC6 :( 

     

     

     

     

    iMAC (late 2015) 4GHZ i7 - 32GB RAM - AMD R9 M395X 4GB 512 SSD BOOT BM Ultra Studio Express w/Driver 10.5.4. [view my complete system specs]
  • Tue, Oct 16 2018 8:10 AM In reply to

    • gorky
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Nov 16 2005
    • Posts 133
    • Points 1,630

    Re: Media Composer 2018.9 - launched today 9/14/18

    Maybe Avid softly pushing us to buy Avid expensive IO devices? :)

    Because it's very stange that AJA and BMD does not works but Avid IO devices based on AJA and BMD devices works without a problems.

    MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2014), 2,8 GHz Intel Core i7, NVIDIA GeForce GT 750M 2048 MB, OSX 10.11.6 [view my complete system specs]
  • Tue, Oct 16 2018 1:38 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,797
    • Points 212,805
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Media Composer 2018.9 - launched today 9/14/18

    Gorky...

    It is a bug in the BMD driver that they create for Avid only.  new one from them is coming soon.

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Tue, Oct 16 2018 7:12 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,797
    • Points 212,805
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Media Composer 2018.9 - launched today 9/14/18

    SSherrick:

    Wondering if anyone can report back that their system is running fine with new MC and open i/o hardware. It would be interesting to see what differences in configurations might be contributing to it. 

    I would have to agree with others there does seem to be a connection with live timeline introduction and these hardware issues.

    Everyone...

    WE reproduced it and our Mac engineer is all over it.  The good news is that AJJA has 2 issues which are fixed BUT their fix is dependant on ours.  We are working on it and I hope to have an update soon.  

    BTW - everyone on this thread that has reported this will have a case open for tracking it so we can also tell you when exactly it is fixed.  

    Gorky - I reopened you case as I dont know why Tudor closed it since you have the issue

    Bug is MCCET-2937

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Tue, Oct 16 2018 8:06 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,797
    • Points 212,805
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Media Composer 2018.9 - launched today 9/14/18

    gstrudler:

    Nitris DX interface hasn't worked since 2018.7; MacOS 10.13.6. Works on MC 2018.5, but nothing later; very repeatable.

    I have a support case open (have since 2018.7 release), but curious if others have run into this? I know the DX interfaces are getting a bit long in the tooth, but they are still technically a supported configuration.

    Based on some of the conversations about AJA devices having issues around the same time, I'm guessing something significant in the I/O architecture changed in the 2018.7 release?

    Garrett

    Can you email me your MYAvid email and System ID. I cant find any case for you on this?

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Thu, Oct 18 2018 11:25 AM In reply to

    • DJFio[DB]
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Nov 3 2005
    • Moscow Russia
    • Posts 242
    • Points 3,220

    Re: Media Composer 2018.9 - launched today 9/14/18

    Hello. Just tried NDI open IO mode - on usual playback it works fine,very processor intensive but works as it should,  but in multicam 9xsplit mode - it gives strange results and very laggy, even i have only one stream displayed on client monitor (not the 9 split)

    not my usual workflow, only experiment, but looks strange and unusable.

    MBPro_late_2013 15'' i7 16GBram OSX 10.12.6 MC 2018.9 AJA io XT | BMD US monitor, EXT thunderbolt NvidiaGPU 980ti; ATTO NT11;Baselight plug-in;... [view my complete system specs]

    DJFio[DB]

Page 4 of 4 (60 items) < Previous 1 2 3 4

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller