Latest post Mon, Oct 22 2018 8:55 PM by palm. 7 replies.
Page 1 of 1 (8 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Aug 28 2018 6:28 PM

    • biegert
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 19
    • Points 245

    MC 2018.8.0 with Blackmagic Ultrastudio Minimonitor playback problem

    Hi all - 

    Playback to client monitor no longer works after updating from 2018.5 to 2018.8.0. Sound continues to play, but picture in record monitor and client monitor become very slow and timeline indicates dropped frames in red. All is well with hardware disabled.

    Anyone else experience this problem? (Blackmagic software is up to date.)

    Thanks for any suggestions,

    Thorben

    late 2013 27" iMac

    NVIDIA GeForce GTX 780M 4096 MB

    Ultrastudio Minimonitor

    macOS 10.13.4

  • Wed, Aug 29 2018 1:17 AM In reply to

    • John
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Oct 23 2010
    • Miami, Florida
    • Posts 63
    • Points 790

    Re: MC 2018.8.0 with Blackmagic Ultrastudio Minimonitor playback problem

    Try removing Final Effects Complete, fixed it for me.

    Imacpro 10C, 64Gig, R64 - Decklink Monior [view my complete system specs]
  • Wed, Aug 29 2018 3:39 PM In reply to

    • biegert
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 19
    • Points 245

    Re: MC 2018.8.0 with Blackmagic Ultrastudio Minimonitor playback problem

    Thanks, John.

    I don't have Final Effects Complete, but I did remove an old BCC8 package and Izotope RX6. Problem persists though - after about 20 seconds of playback, picture drifts out of sync and slows down almost to a stop, in both record monitor and client monitor. Everything is OK with hardware disabled.

    Any other ideas out there?

    Thanks again,

    TBPost

  • Thu, Aug 30 2018 12:19 AM In reply to

    • jpoellot
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 29
    • Points 370

    Re: MC 2018.8.0 with Blackmagic Ultrastudio Minimonitor playback problem

    Different hardware, but I’m experiencing the same problems in 2018.8 using AJA IOExpress. 

     

  • Thu, Aug 30 2018 12:37 AM In reply to

    • biegert
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 19
    • Points 245

    Re: MC 2018.8.0 with Blackmagic Ultrastudio Minimonitor playback problem

    Interesting...I'm wondering now if the problem is related to my media files being on the system drive. Is that the case with you?

     

    Thanks,

    T

  • Thu, Aug 30 2018 12:43 AM In reply to

    • jpoellot
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 29
    • Points 370

    Re: MC 2018.8.0 with Blackmagic Ultrastudio Minimonitor playback problem

    I have a handful of elements on the system drive that I occasionally use in the field but 99% of my media is stored on external drives.  

  • Thu, Aug 30 2018 7:40 PM In reply to

    • biegert
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 19
    • Points 245

    Re: MC 2018.8.0 with Blackmagic Ultrastudio Minimonitor playback problem

    Well, I had to roll back to 2018.5, no problems there.

    Is anyone out there using MC2018.8.0 with Blackmagic Ultrastudio Minimonitor without problems?

    T

  • Mon, Oct 22 2018 8:55 PM In reply to

    • palm
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Aug 1 2011
    • Posts 7
    • Points 85

    Re: MC 2018.8.0 with Blackmagic Ultrastudio Minimonitor playback problem

    Having the same problem with Mini Monitor, rolled back to 2018.5. No problems. Marianna says it is an issue with 2018.8 and 2018.9 in connection with BMD drivers (and AJA too btw). They look into it. Seems we have to wait for 2018.10 and updates from BMD and AJA respectively.

Page 1 of 1 (8 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller