Latest post Tue, Jul 24 2018 2:30 PM by Marianna. 16 replies.
Page 1 of 2 (17 items) 1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Jul 20 2018 1:51 PM

    • Fish
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Sat, Oct 15 2005
    • Filet Post, Halifax NS
    • Posts 532
    • Points 6,455

    AMPIPluginDSM.avx slow startup

    So, when I start up Media Composer it hangs like 2-3 mins on start up - Initializing AMPIPluginDSM.avx.

    I've read online some people have simply deleted it.

    Okay..except I can't find it.

    (supposed to be in HD-Library-Avid ... but nope)

    Where is it? Why does it exist?

    Can I live without it?

     

     

     

     

     

    2012 Westmere MacPro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon) 6 GB 1333 MHz DDR3 ECC ATI Radeon HD 5870 1024 MB As of Jan 2015 - OS X 10.9.5 (13F34) [view my complete system specs]

    AVID man, AVID fan (since 1993 with version 4.5 - before multiple tracks!)...like to solve my own problems and I try not to bother anyone unless I'm really stumped.

  • Fri, Jul 20 2018 2:00 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,681
    • Points 211,365
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: AMPIPluginDSM.avx slow startup

    Fish

    For Mac OS X:
    1. Navigate to Macintosh HD > Library > Application support > Avid
    2. Move the AVX2 folder somewhere safe. (preferably the desktop)


    For Windows:
    1. C:\Program Files\Avid\AVX2_Plug-ins
    2. Move the AVX2 folder somewhere safe.(preferably the desktop)

     

    Several known plug in's causes the issue.  phaser.aaxplugin
    Waves v9
    iZRX6DeclickerAAXHook.aaxplugin
    iZRX6DeclipperAAXHook.aaxplugin
    Vibe Phaser.aaxplugin, dated Jan 14, 2016 
    Vibe Phaser.aaxplugin, dated Jan 14, 2016
    AIRVintageFilter.aaxplugin, dated Feb 19, 2015
    AIRReverb.aaxplugin
    AIRSpringReverb.aaxplugin
    AIRStereoWidth.aaxplugin
    AIRTalkbox.aaxplugin
    AIRVintageFilter.aaxplugin
    Absynth 5 (Native Instruments)
    FM8 (Native Instruments)
    Guitar Rig 5 (Native Instruments)
    iZNeutrino (iZotope)
    iZOzone 7 (iZotope)
    iZVinyl (iZotope)
    Kontakt 5 (Native Instruments)
    LEVELS (Mastering the Mix)
    Massive (Native Instruments)
    Reaktor 6 (Native Instruments)
    REFERENCE (Mastering the Mix)
    Replika (Native Instruments)
    Transient Master (Native Instruments)
    WaveShell 9.7 (Waves)
    WaveShell 9.91 (Waves) Take out the offending one(s) Marianna
    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Fri, Jul 20 2018 2:52 PM In reply to

    • Fish
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Sat, Oct 15 2005
    • Filet Post, Halifax NS
    • Posts 532
    • Points 6,455

    Re: AMPIPluginDSM.avx slow startup

    So, none of what is listed above is in my folder.

    But if I do get rid of the AVX folder (somplace same_ I will appear to lose functionality I'll need.)

     

    Is it possible it's related to the Nablet plugins?

    2012 Westmere MacPro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon) 6 GB 1333 MHz DDR3 ECC ATI Radeon HD 5870 1024 MB As of Jan 2015 - OS X 10.9.5 (13F34) [view my complete system specs]

    AVID man, AVID fan (since 1993 with version 4.5 - before multiple tracks!)...like to solve my own problems and I try not to bother anyone unless I'm really stumped.

  • Fri, Jul 20 2018 3:04 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,681
    • Points 211,365
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: AMPIPluginDSM.avx slow startup

    Fish

    we might not have caught them all.  if you drag the folder to the desktop and relaunch, does it work?

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Fri, Jul 20 2018 3:17 PM In reply to

    • Fish
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Sat, Oct 15 2005
    • Filet Post, Halifax NS
    • Posts 532
    • Points 6,455

    Re: AMPIPluginDSM.avx slow startup

    Tried removing nablets first. Still hangs.

    Then whole AVS2 folder...still hangs.

    2012 Westmere MacPro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon) 6 GB 1333 MHz DDR3 ECC ATI Radeon HD 5870 1024 MB As of Jan 2015 - OS X 10.9.5 (13F34) [view my complete system specs]

    AVID man, AVID fan (since 1993 with version 4.5 - before multiple tracks!)...like to solve my own problems and I try not to bother anyone unless I'm really stumped.

  • Fri, Jul 20 2018 3:30 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,681
    • Points 211,365
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: AMPIPluginDSM.avx slow startup

    When it hangs - go to the force quit under the apple menu and tell me what is says next to MC.  

    Also I dont know if I asked but what OS are you on exactly?

    M

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Fri, Jul 20 2018 3:52 PM In reply to

    • Fish
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Sat, Oct 15 2005
    • Filet Post, Halifax NS
    • Posts 532
    • Points 6,455

    Re: AMPIPluginDSM.avx slow startup

    It doesn't freeze. It. just take a long while to get through. An annoyance...not a crisis. But definitely unusual behaviour. So I don't need to Force Quit.

    2012 Westmere MacPro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon) 6 GB 1333 MHz DDR3 ECC ATI Radeon HD 5870 1024 MB As of Jan 2015 - OS X 10.9.5 (13F34) [view my complete system specs]

    AVID man, AVID fan (since 1993 with version 4.5 - before multiple tracks!)...like to solve my own problems and I try not to bother anyone unless I'm really stumped.

  • Fri, Jul 20 2018 4:13 PM In reply to

    • erik1185
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • USA
    • Posts 1,055
    • Points 12,995

    Re: AMPIPluginDSM.avx slow startup

    Had the same problem - I have iZotope RX 6 Elements installed. I went to the preferences in RX 6 Elements and disabled Audio Units and VST plug-ins. Relaunched Media Composer and it worked.

    Late 2013 MacBook Pro, 2.4 GHz Intel Core i5, 8 GB RAM, Intel Iris 1536 MB Graphics [view my complete system specs]
  • Fri, Jul 20 2018 4:37 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,681
    • Points 211,365
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: AMPIPluginDSM.avx slow startup

    erik1185:

    Had the same problem - I have iZotope RX 6 Elements installed. I went to the preferences in RX 6 Elements and disabled Audio Units and VST plug-ins. Relaunched Media Composer and it worked.

    Thanks Erik

    Fish - see if that works?

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Fri, Jul 20 2018 4:43 PM In reply to

    • Fish
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Sat, Oct 15 2005
    • Filet Post, Halifax NS
    • Posts 532
    • Points 6,455

    Re: AMPIPluginDSM.avx slow startup

    I have no Zotope plugins installed. This is all I have. And, once again, I remove dteh whole folder and tried. Still a long pause.

     

     

     

     

    2012 Westmere MacPro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon) 6 GB 1333 MHz DDR3 ECC ATI Radeon HD 5870 1024 MB As of Jan 2015 - OS X 10.9.5 (13F34) [view my complete system specs]

    AVID man, AVID fan (since 1993 with version 4.5 - before multiple tracks!)...like to solve my own problems and I try not to bother anyone unless I'm really stumped.

  • Fri, Jul 20 2018 6:17 PM In reply to

    • erik1185
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • USA
    • Posts 1,055
    • Points 12,995

    Re: AMPIPluginDSM.avx slow startup

    What if you go to Library/Audio/Plug-Ins/ - Are there any plug-ins in any "Components", "VST", or "VST3" folders?

    Late 2013 MacBook Pro, 2.4 GHz Intel Core i5, 8 GB RAM, Intel Iris 1536 MB Graphics [view my complete system specs]
  • Fri, Jul 20 2018 6:42 PM In reply to

    • Fish
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Sat, Oct 15 2005
    • Filet Post, Halifax NS
    • Posts 532
    • Points 6,455

    Re: AMPIPluginDSM.avx slow startup

    Folders but empty.

     

     

     

    2012 Westmere MacPro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon) 6 GB 1333 MHz DDR3 ECC ATI Radeon HD 5870 1024 MB As of Jan 2015 - OS X 10.9.5 (13F34) [view my complete system specs]

    AVID man, AVID fan (since 1993 with version 4.5 - before multiple tracks!)...like to solve my own problems and I try not to bother anyone unless I'm really stumped.

  • Fri, Jul 20 2018 7:08 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,681
    • Points 211,365
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: AMPIPluginDSM.avx slow startup

    Never seen this...... I think an uninstall and reinstall is in order Fish

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Fri, Jul 20 2018 7:11 PM In reply to

    • Fish
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Sat, Oct 15 2005
    • Filet Post, Halifax NS
    • Posts 532
    • Points 6,455

    Re: AMPIPluginDSM.avx slow startup

    ok...I'll report on Monday. Too much background processing going on to interrupt. Thanks Marianna.

     

    2012 Westmere MacPro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon) 6 GB 1333 MHz DDR3 ECC ATI Radeon HD 5870 1024 MB As of Jan 2015 - OS X 10.9.5 (13F34) [view my complete system specs]

    AVID man, AVID fan (since 1993 with version 4.5 - before multiple tracks!)...like to solve my own problems and I try not to bother anyone unless I'm really stumped.

  • Sat, Jul 21 2018 6:58 PM In reply to

    • trackology
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Mar 12 2014
    • Posts 3
    • Points 35

    Re: AMPIPluginDSM.avx slow startup

    Marianna, will moving the AVX2 folder cause MC to lose any features or functionality?  Moving the folder allowed MC to launch. Yes

    Just for kicks, I moved the AVX2 folder back after successfully launching Avid without it and it actually launched! Weird! Hope this bug gets fixed soon.

    André

Page 1 of 2 (17 items) 1 2 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller