Latest post Mon, Feb 19 2018 10:34 PM by Anderella. 12 replies.
Page 1 of 1 (13 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Feb 12 2018 12:16 AM

    • Anderella
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Feb 12 2018
    • Posts 7
    • Points 85

    MC crashes on startup during Initializing Audio Effects

    Hi,

    after updating my system from MC Version 8.7.0 to 8.9.3 Avid Media Composer crashes on startup during initializing audio effects.

    My OSX: 10.10.5

    ###

    For crosscheck I went back via carboncopycloner to my last running system, and updated my system to osx 10.11.6.

    Afterwards I updated Avid MC to Version 8.9.3 - same problem, crash on startup.

     

    Help very much appreciated, crash Log and screenshot enclosed....

     

     

     

     

  • Mon, Feb 12 2018 7:06 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,502
    • Points 209,090
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: MC crashes on startup during Initializing Audio Effects

    Hi there

    You definately have a plug in that doesnt like the new version of the new OS.

    Serach for your plug in folder and drag it to the desktop.  launch and I suspect it will work.  Now you need to remove them a few at a time to find out which one is the culprit.

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Mon, Feb 12 2018 10:11 PM In reply to

    • Anderella
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Feb 12 2018
    • Posts 7
    • Points 85

    Re: MC crashes on startup during Initializing Audio Effects

    Thank you very much for your input, I will try....... not quite sure, where to fnd the plugins.....

    But what's strange:

    The error occurs after updating the MC Version, not the OS. (I testwise updated to OS 10.11 afterwards and for cross-check (after restoring my system via carboncopycloner) before updating the MC version, to focus on the troublemaker.... and it's the avid update :(

  • Mon, Feb 12 2018 10:41 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,502
    • Points 209,090
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: MC crashes on startup during Initializing Audio Effects

    Andrella

     

    It could be that the version of MC First required a new OS and or that new version of MC First wasnt competible with the plug in that is causing the issue.

    Mac or PC?

    marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Mon, Feb 12 2018 10:56 PM In reply to

    • Anderella
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Feb 12 2018
    • Posts 7
    • Points 85

    Re: MC crashes on startup during Initializing Audio Effects

    Hi Marianna,

    thanks for your help, as written, I'm on OSX and tried both 10.10 and 10.11 (El Capitan)

    No way to "read out" the Crash Log ?

  • Mon, Feb 12 2018 10:59 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,502
    • Points 209,090
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: MC crashes on startup during Initializing Audio Effects

    Wait - it this Media Composer or Media Composer | First we re talking about here?

    M

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Mon, Feb 12 2018 11:15 PM In reply to

    • Anderella
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Feb 12 2018
    • Posts 7
    • Points 85

    Re: MC crashes on startup during Initializing Audio Effects

    Avid Media Composer, Version 8.9.3, Hardware Dongle, permanent license

  • Mon, Feb 12 2018 11:40 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,502
    • Points 209,090
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: MC crashes on startup during Initializing Audio Effects

    Moved to the Media Composer Mac forum.

    Go to: Mcintosh HD and search for AVX PLuig In folder.  

    Drag to the Desktop

    Launch MC 

    If it launches which I bet it will

    Duplicate the plug in folder - empty it.

    drag the content of the original Plug in folder into the copy.

    then a few at a time, out them in the original folder in the location where the AVX folder orignally was.  

    see which series of plugs causes this

     

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Mon, Feb 12 2018 11:51 PM In reply to

    • Anderella
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Feb 12 2018
    • Posts 7
    • Points 85

    Re: MC crashes on startup during Initializing Audio Effects

    Sorry for posting in the wrong forum....

    Not at my mac right now, I check out tomorrow and get back to you, thanks

  • Tue, Feb 13 2018 3:38 PM In reply to

    Re: MC crashes on startup during Initializing Audio Effects

    The folder is in /Library/Application Support/Avid.

    Symphony v8.8 | OS 10.11.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Sat, Feb 17 2018 9:28 PM In reply to

    • Anderella
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Feb 12 2018
    • Posts 7
    • Points 85

    Re: MC crashes on startup during Initializing Audio Effects

    Update:

    Had been busy..... sorry for the delay.

     

    This is strange!

    I moved all audio plugins from folder /Library/Application Support/Avid/Audio/Plug-Ins

    to a new desktop folder.

    MC started without error.

    Afterwards I moved back plugin by plugin and tried to launch MC.

    After some trial and errors I found the "bad guy" - Normalize-Gain.aaxplugin

    wirh all other plugins back in the avid subfolder and MC started like it should.

    For cross-check I afterwards also put the "bad-guy" back in the plug-ins folder - and this is really weird, now MC started without any problem...... !

    Any ideas on this?

     

  • Mon, Feb 19 2018 3:51 PM In reply to

    Re: MC crashes on startup during Initializing Audio Effects

    It might have been a permissions issue? Perhaps copying it back and forth solved something.

    Anyway, enjoy the working system!

    Symphony v8.8 | OS 10.11.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Mon, Feb 19 2018 10:34 PM In reply to

    • Anderella
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Feb 12 2018
    • Posts 7
    • Points 85

    Re: MC crashes on startup during Initializing Audio Effects

    Thanks for all your help....

    I'm happy it works now :)

    Regards from austria.....

     

Page 1 of 1 (13 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller