Latest post Thu, Oct 11 2018 9:05 AM by Jeroen van Eekeres. 26 replies.
Page 1 of 2 (27 items) 1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Feb 6 2018 8:53 PM

    • LR_Tech
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Oct 18 2017
    • Posts 4
    • Points 50

    Color Correction Presets Ghost Bin in MC 8.9.3 Possible bug?

    My users keep encountering this prompt to save this ghost bin everytime they save their project or switch their settings. I've checked the file path and it leads to some Color Correction Presets that is actually a After effect project files within Avid program files.

    Problem is that it also shows up as some kind of ghost bin that they cannot find in their projects. The projects has been  comes from MC 7.0.6.4 which is an older version of MC if that matters.They click 'Don't Save" and it goes away but it comes back sometimes.

    I think it's because it's related to the fact that they don't having write permission to this file path because they're using Avid on a standard Windows account and not as Admin which has full write to Avid program files.

    Any way I can get rid of this random prompt for this ghost bin without having to delete the actual AEP file or have to modify their permissions somehow to Avid program files? Will upgrading 8.9.4 fix this bug?

    Thanks,

     

     

     


    MC 7.0.6.4 - HP Z400, HP Z420, HP Z820 MC 8.9.4 - HP Z420, HP Z820. HP Z840 [view my complete system specs]
  • Thu, Mar 22 2018 2:08 PM In reply to

    • SNKX Curt
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Apr 7 2016
    • Posts 1
    • Points 15

    Re: Color Correction Presets Ghost Bin in MC 8.9.3 Possible bug?

    Having similar issues here on version 2018.1 (and previously on 8.9.4)... following for answers.

  • Thu, Mar 22 2018 2:31 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,946
    • Points 214,845
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Color Correction Presets Ghost Bin in MC 8.9.3 Possible bug?

    Guys

    I created a case - could you please pm me your system ID's.

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Thu, Apr 26 2018 1:30 PM In reply to

    • RY
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Dec 17 2011
    • Posts 15
    • Points 160

    Re: Color Correction Presets Ghost Bin in MC 8.9.3 Possible bug?

    Hi Marianna,

    I got the same when save project

    System ID: xxxxxxxxxxxxx

    HP Z440 Workstation

    Avid MC 2018.4

    windows 10 Pro

    NVIDIA Quadro K2200

    32.0 GB

     


  • Thu, Apr 26 2018 8:03 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,946
    • Points 214,845
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Color Correction Presets Ghost Bin in MC 8.9.3 Possible bug?

    what version of MC

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Fri, Apr 27 2018 9:08 AM In reply to

    • RY
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Dec 17 2011
    • Posts 15
    • Points 160

    Re: Color Correction Presets Ghost Bin in MC 8.9.3 Possible bug?

  • Fri, Apr 27 2018 11:32 AM In reply to

    Re: Color Correction Presets Ghost Bin in MC 8.9.3 Possible bug?

    I think Tina van Roggen posted on FB that this had been fixed. I saw the error in 8.9.4 but not seeing it in 2018.4.

    iMac i5 27", 24GB RAM, OS 10.11.6 with Symphony 8.10., BlackMagic mini monitor. MacBook Pro, 16GB RAM with OS 10.12.5 with MC 8.10 and BMD Ultrastudio... [view my complete system specs]

    With best wishes, Roger Shufflebottom

    ACI, Technical Tutor (Editing), Faculty of Media and Communication, Bournemouth University, Dorset, UK

  • Fri, Apr 27 2018 11:59 AM In reply to

    • RY
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Dec 17 2011
    • Posts 15
    • Points 160

    Re: Color Correction Presets Ghost Bin in MC 8.9.3 Possible bug?

    Well, what can I say? it's there, black on white (or vise verse...)
    And actually it may only started with 2018.4.
    Never had it before.

    Rebecca Y

  • Fri, Apr 27 2018 2:02 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,946
    • Points 214,845
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Color Correction Presets Ghost Bin in MC 8.9.3 Possible bug?

    Got a case going for you Rebecca....  03459614   I also referenced the older case with several others commenting on this issue.

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Fri, Apr 27 2018 3:09 PM In reply to

    • RY
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Dec 17 2011
    • Posts 15
    • Points 160

    Re: Color Correction Presets Ghost Bin in MC 8.9.3 Possible bug?

    Thanks Marianna. Much appreciated.

  • Wed, Jun 6 2018 10:15 PM In reply to

    Re: Color Correction Presets Ghost Bin in MC 8.9.3 Possible bug?

    We have having the same issue on MacOS 10.12.6 running Avid MC 2018.5. 

  • Fri, Jun 8 2018 4:11 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,946
    • Points 214,845
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Color Correction Presets Ghost Bin in MC 8.9.3 Possible bug?

    Hey Ryan

    Can I get some specific info from you on this.  

    Was this a project and bins from 2018.5 or was this started on another version?  If so which one?

    Wat Mac do you have?

    Is this what you areseeing??   

    a prompt to save a ghost bin everytime save project or switch settings. Check the file path and see if it leads to some Color Correction Presets and if so what is that file?

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Fri, Jun 8 2018 5:03 PM In reply to

    Re: Color Correction Presets Ghost Bin in MC 8.9.3 Possible bug?

    • The project was started in Avid MC v.8.53. The editors were upgraded to 2018.4 and then 2018.5. Bins are a mix of all three versions. 
    • MacPro 6,1
    The exact symptoms are as follows:
    • Randomly, Avid will hang. We believe its trying to save a bin (even with a brand new bin)
    • Eventually (10-15min later) the software will resume and we see the same error reported at the top of the thread. 
    We do not receive a notice to save a "ghost bin". Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

    <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536859905 -1073732485 9 0 511 0;} @font-face {font-family:Verdana; panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1593833729 1073750107 16 0 415 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} @page WordSection1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.0in 1.0in 1.0in; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.WordSection1 {page:WordSection1;} -->

    /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Unfortunately, I am unable to reproduce the error because the editor can work for long stretches of time (sometimes a day or two) and not see the error. 
  • Fri, Jun 15 2018 7:43 PM In reply to

    • Aragorn
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Sep 20 2016
    • Los Angeles
    • Posts 9
    • Points 105

    Re: Color Correction Presets Ghost Bin in MC 8.9.3 Possible bug?

    We are having the same issue on MacOS 10.13.5 running Avid MC 2018.5.  It does appear to be related to permissions with standard user account. 

    We have also noticed that this bin save error is accompanied by a failure in the auto-save feature.  Whenever this error occurs on a system, that particular MC stops saving to the Unity Attic altogether.

    The project was originally created in MC 2018.3

    Mac Pro 12-Core, D700, 64GB RAM, Avid Media Composer 2018.5, Avid NEXIS [view my complete system specs]
  • Mon, Aug 6 2018 1:31 PM In reply to

    • TrevorA
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • London
    • Posts 1,069
    • Points 12,185

    Re: Color Correction Presets Ghost Bin in MC 8.9.3 Possible bug?

    Seeing the same error on 2018.7.1 on High Sierra 10.13.6. Project created in 2018.7.1


Page 1 of 2 (27 items) 1 2 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller