Latest post Mon, Nov 13 2017 10:05 PM by Marty. 10 replies.
Page 1 of 1 (11 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Thu, Nov 9 2017 9:35 PM

    • Marty
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Sat, Dec 3 2005
    • Berlin, Germany
    • Posts 875
    • Points 10,240

    Avid Space plugin & MC 8.9.3

    Is anybody using Avid Space (12.0) with MC 8.9.3?  

    After rendering a clip the first 2.5 seconds are completely wrong and each render creates a different sound. 
    I don't have any experience with using that plug-in and I'm wondering if the issues are related to the Media Composer version or the plugin itself? Is it possible to work with Dual Mono tracks (panned to Left / Right) when they both have the same setting? At the moment it sounds very wrong, both channels have a different sound and volume.

    But it's working all fine with D-Verb so I guess the plugin is buggy? 

    all different setups in various editing suites. my own: MC 8.9.3, OSX 10.12.5, iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017), 4,2 GHz Intel Core i7, 40GB RAM, Radeon... [view my complete system specs]

    www.film-editing.de

  • Thu, Nov 9 2017 10:00 PM In reply to

    • RalphC
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 1,265
    • Points 13,725
    • Avid Customer Advocate
      Avid Customer Service
      Avid Employee
      SystemAdministrator

    Re: Avid Space plugin & MC 8.9.3

    Hi Bloersch,

      Please email your Avid master account, I'm sending this to support team to investigate.

     

     

    Thanks,

    RalphC

    This is a test. Media Composer 8.8 w/Symphony option, HP Envy 17t-j100 Quad Edition laptop, Windows 10 Pro, Intel Core i7 2.4GHz, 16 GB RAM, nVidia GeForce... [view my complete system specs]
  • Fri, Nov 10 2017 7:33 AM In reply to

    • Marty
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Sat, Dec 3 2005
    • Berlin, Germany
    • Posts 875
    • Points 10,240

    Re: Avid Space plugin & MC 8.9.3

    Thanks, I’ve sent you a mail.

    all different setups in various editing suites. my own: MC 8.9.3, OSX 10.12.5, iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017), 4,2 GHz Intel Core i7, 40GB RAM, Radeon... [view my complete system specs]

    www.film-editing.de

  • Fri, Nov 10 2017 1:57 PM In reply to

    • RalphC
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 1,265
    • Points 13,725
    • Avid Customer Advocate
      Avid Customer Service
      Avid Employee
      SystemAdministrator

    Re: Avid Space plugin & MC 8.9.3

    Hi Marty,

      I created a case 03329147, support will investigate the issue.

     

     


    Thanks,
    RalphC

    This is a test. Media Composer 8.8 w/Symphony option, HP Envy 17t-j100 Quad Edition laptop, Windows 10 Pro, Intel Core i7 2.4GHz, 16 GB RAM, nVidia GeForce... [view my complete system specs]
  • Sat, Nov 11 2017 1:53 AM In reply to

    • Marty
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Sat, Dec 3 2005
    • Berlin, Germany
    • Posts 875
    • Points 10,240

    Re: Avid Space plugin & MC 8.9.3

    Thank you! I'm in contact with the support, now.

    Seems like it’s only the Space plug-in that is having these issues when using it as an Audio Suite filter.

    I also tried other reverbs, like the convolution reverb Waves IR1, ReVibe II, Reverb One and other - their renders all sound fine.

    Somebody could try the preset “Van Rear” in “Post” for example on a dual mono audio track. the volume in the first two seconds is lower, then there is a shift in the volume / reverb effect and both channels sound different and each render sounds different also. Checked on two different computers, new user settings and everything...
    all different setups in various editing suites. my own: MC 8.9.3, OSX 10.12.5, iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017), 4,2 GHz Intel Core i7, 40GB RAM, Radeon... [view my complete system specs]

    www.film-editing.de

  • Sat, Nov 11 2017 7:25 AM In reply to

    Re: Avid Space plugin & MC 8.9.3

    I’ve been experiencing this issue with Space in Mc 8.9.1 as well. 

    Media Composer /w Symphony option | PT-HD | Win7Pro64 HP | OSX MBP | ISIS5000 | Nitris DX | Artist Mix & Transport & Color | AJA T-Tap | Decklink... [view my complete system specs]
  • Sat, Nov 11 2017 11:54 PM In reply to

    • Marty
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Sat, Dec 3 2005
    • Berlin, Germany
    • Posts 875
    • Points 10,240

    Re: Avid Space plugin & MC 8.9.3

    Good to know, Job. Was it working in earlier versions of Media Composer? Do you know what the last version was? Avid Support was asking me that.

    all different setups in various editing suites. my own: MC 8.9.3, OSX 10.12.5, iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017), 4,2 GHz Intel Core i7, 40GB RAM, Radeon... [view my complete system specs]

    www.film-editing.de

  • Sun, Nov 12 2017 7:36 AM In reply to

    Re: Avid Space plugin & MC 8.9.3

    I did not have this issue in 8.5.2 / 8.5.3 and earlier.

    Media Composer /w Symphony option | PT-HD | Win7Pro64 HP | OSX MBP | ISIS5000 | Nitris DX | Artist Mix & Transport & Color | AJA T-Tap | Decklink... [view my complete system specs]
  • Mon, Nov 13 2017 3:57 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 8,657
    • Points 112,925
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Avid Space plugin & MC 8.9.3

    I believe the latest version is 12.1 Marty.....

    Job - can you try that and see if it works.  I am pushing on them with this .....

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Mon, Nov 13 2017 8:33 PM In reply to

    Re: Avid Space plugin & MC 8.9.3

    Hopefully I can test this later this week. I think I'm on 12.0, as that is the latest plugin available under My Products. I can only find 12.1 if I go to the Avid Space product page.

    Media Composer /w Symphony option | PT-HD | Win7Pro64 HP | OSX MBP | ISIS5000 | Nitris DX | Artist Mix & Transport & Color | AJA T-Tap | Decklink... [view my complete system specs]
  • Mon, Nov 13 2017 10:05 PM In reply to

    • Marty
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Sat, Dec 3 2005
    • Berlin, Germany
    • Posts 875
    • Points 10,240

    Re: Avid Space plugin & MC 8.9.3

    This 12.1 installer is only for the ProTools Subscription, I think. It doesn’t work with my iLok license, I have the “Space (AAX/RTAS)” iLok license. But 12.0 & 12.1 should be the same - only a different license:


    http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/Troubleshooting/Space-License-Information
    all different setups in various editing suites. my own: MC 8.9.3, OSX 10.12.5, iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017), 4,2 GHz Intel Core i7, 40GB RAM, Radeon... [view my complete system specs]

    www.film-editing.de

Page 1 of 1 (11 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller