Latest post Sun, Aug 13 2017 9:44 PM by Toby. 1 replies.
Page 1 of 1 (2 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sun, Aug 13 2017 5:35 PM

    • Toby
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Apr 4 2013
    • Los Angeles, California
    • Posts 54
    • Points 640

    Platform log-in denied - out of date with 8.9.0 [SOLVED]

    OK now Application Manager is telling me that there is a newer version than 8.9.0

     

    ?????

    PC tower: 2015 machine with Thunderbolt 2. Intel Core i7-4790K @ 4Ghz. 32gb RAM. 64 bit Win7 Home Premium. Avid 8.6 (as of July 2017). GTX 760. Raid0 ... [view my complete system specs]

    Mr TV Editor
    Los Angeles, California

  • Sun, Aug 13 2017 9:44 PM In reply to

    • Toby
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Apr 4 2013
    • Los Angeles, California
    • Posts 54
    • Points 640

    Re: Platform log-in denied - first out of date with 8.9.0

    If this happens to anyone else, this was the solution:

    (via Pilot and AndrewAction)

    1. Upgraded my RAM so that I had at LEAST 6gb (in my case, I went from 4gb to 16gb)

    2. Uninstalled "First" totally, by clicking on the START menu and typing 'apps & features' then clicking the top option - "Apps & Features SYSTEM SETTINGS". Then clicking MEDIA COMPOSER FIRST and choosing UNINSTALL. Once this was finished, I uninstalled the other two items labelled Avid (App Manager and the Cloud Services)

    3. I downloaded the latest version of the full Media Composer 8.9 to the root of my C:\ drive

    4. I unzipped to a folder at the root of my c:/ drive

    5. I installed the full version of Media Composer

    6. Rebooted

    7. Opened the Avid Application Manager then Preferences and clicked the Clear Cache button.

    8. Uninstalled Media Composer - by clicking on the START menu and typing 'apps & features' then clicking the top option - "Apps & Features SYSTEM SETTINGS". Then clicking MEDIA COMPOSER and choosing UNINSTALL. Once this was finished, I uninstalled the other two items labelled Avid (App Manager and the Cloud Services)

    9. Rebooted

    10. Downloaded the latest Media Composer First to the root of my C:/ drive

    11. I unzipped to a folder at the roof of my c:/ drive

    12. I installed Media Composer First

    13. Rebooted

    14. Opened the APP MANAGER

    15. Clicked on ACCOUNT tab and signed in

    16. Checked that in the ACCOUNT tab it says "Media Composer | First" then 'Perpetual'

    17. Clicked the APPS tab

    18. Checked that next to 'Media Composer | First' there is blue text saying 'Open' - THIS WAS NOT THERE WHEN THERE WAS A PROBLEM WITH INSTALLATION, FYI

    19. Clicked the blue text saying 'open'

    PC tower: 2015 machine with Thunderbolt 2. Intel Core i7-4790K @ 4Ghz. 32gb RAM. 64 bit Win7 Home Premium. Avid 8.6 (as of July 2017). GTX 760. Raid0 ... [view my complete system specs]

    Mr TV Editor
    Los Angeles, California

Page 1 of 1 (2 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller