Latest post Mon, Jul 24 2017 4:28 PM by Kevs999. 9 replies.
Page 1 of 1 (10 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Jul 14 2017 8:41 AM

    • Kevs999
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jul 18 2016
    • Posts 22
    • Points 295

    .mxf files not linking via AMA

    We use a lot of op atom .mxf dnxhd files from SKY TV and until the latest version of Media Composer could always link via the Source Browser directly.

    Since I have installed 8.8.5 on multiple pc's we now get 'Media not supported' error message when we try to link via the browser.

    It's the video track that appears to be not linking and it happens across all our archive files.

    I checked we have the right QT installed and all other plug ins are up to date but still it tells us this is an unsupported video format. If I roll back media composer to an earlier version its all fine again !

    Any one else come across this with .mxf op atom ?

  • Fri, Jul 14 2017 11:07 AM In reply to

    Re: .mxf files not linking via AMA

    Try dropping them into an /AvidMediaFiles/MXF/1 folder arrangement and let MC read them that way.

    MC/SN 8.9 ish x15 PC's 1x Mac, PT 12.8 HDX all on PCs, [view my complete system specs]
  • Fri, Jul 14 2017 11:20 AM In reply to

    • Kevs999
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jul 18 2016
    • Posts 22
    • Points 295

    Re: .mxf files not linking via AMA

    Thanks for the reply.

    It does indeed work that way and that is how we had to do it before Source Browser allowed us direct access.

    It's rather a slow way to keep accessing files though especially if you are not sure whats on each file. The source browser method was so much quicker and meant you didn't need to keep moving archive files in to new folders jsut so avid could make a database and then allow you to view them. And of course once you had finished with the files they had to be moved back to their original folder locations for archive, so rather an elongated process.

    It seems to have become broken around media composer version 8.8.3.

     

     

     

  • Fri, Jul 14 2017 11:46 AM In reply to

    • BarkinMadd
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Ontario, Canada
    • Posts 4,442
    • Points 58,100

    Re: .mxf files not linking via AMA

    Maybe source browser is defaulting to the wrong AMA plugin type. Can you check and force it? If it worked before with these   exact same files it should still work, I would hope. 

    Camera(s) PXW-X70, HDR-FX1, Hero 3+ | MC 8.9.1 | QT 7.7.9 | BCC 10.0.6 | Boris RED 5.5 | Windows 10 Pro x64 | System: P6X58D-E, Core i7 960, Quadro K4200... [view my complete system specs]

    Steve

    ______________________

    www.nelliedogstudios.com

  • Sun, Jul 16 2017 5:28 AM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,035
    • Points 59,315

    Re: .mxf files not linking via AMA

    Yes indeed, do not leave the source browser on auto, but manually choose the MXF flavour off the dropdown menu.

    MC 8.8, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Mon, Jul 17 2017 12:02 PM In reply to

    • Kevs999
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jul 18 2016
    • Posts 22
    • Points 295

    Re: .mxf files not linking via AMA

    I thought that ability to manually select from the drop down menu had gone with the most recent source browser updates ?

    I do remember having to manually select codecs sometimes in the past but if that option still exisits could you point me in the direction of where to select that please.

    Thanks

  • Mon, Jul 17 2017 1:12 PM In reply to

    Re: .mxf files not linking via AMA

    When using in the Source Browser click on the item to be linked and right click then choose "Link with..." and expand that option to make your selection of link method.

    ACI Moderator. I'm not employed by Avid or work for them. I just do this in my spare time. Symphony V8.6 / 8.3.1 HP Z400 system [view my complete system specs]

     

    Broadcast & Post Production Consultant / Trainer  VET

     

    T 07581 201248 | E pat@vet.co.uk | W www.vet.co.uk |


    Media Composer V8.2 Review Background Render

    -

    Follow me on Twitter Pat_H_VET

  • Mon, Jul 17 2017 1:18 PM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,035
    • Points 59,315

    Re: .mxf files not linking via AMA

    Pat was faster than me, anyway: what Pat said. Smile

    MC 8.8, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Mon, Jul 17 2017 1:38 PM In reply to

    • Kevs999
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jul 18 2016
    • Posts 22
    • Points 295

    Re: .mxf files not linking via AMA

    Hi Guys,

    Thanks for that info re the drop down, unfortunately it didn't link to the mxf file regardless of which options I tried.

    I have submitted a technical enquiry to Avid and am in the process of uploading a test file for them to look at in the labs and see what results they get.

    Many thanks

     

  • Mon, Jul 24 2017 4:28 PM In reply to

    • Kevs999
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jul 18 2016
    • Posts 22
    • Points 295

    Re: .mxf files not linking via AMA

    An Update,

    It appears from Avid's findings that I was only able to link to Op Atom mxf files accidentally !

    It seems the ability to do this was a 'useful glitch' in version 8.8.0 and it susequently disappeared again with further software updates.

    They are looking to include this as a feature in a future release.

Page 1 of 1 (10 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller