Latest post Sat, Apr 15 2017 2:23 AM by TheTrex. 3 replies.
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, Apr 12 2017 2:38 AM

    • TheTrex
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Apr 11 2017
    • The Jurassic
    • Posts 7
    • Points 85

    Best Settings for Alpha RGB in After Effects to bring into Avid?

    Hello Everyone,

     

    Hello Everyone,

     

    I am having some issues with importing Alpha RGB titles in Avid Media Composer. I am importing these Alpha RGB transparent text and lower thirds into Avid than I am cutting them into the timeline and they are glitching the footage when I lay the text over the footage. I must be doing something wrong that is causing this issue. I know it's not a hardware issue. I  am editing in avid 1920X 1080 29.97. When I remove the Alpha text I don't get glitchy jumps in my video. Thanks for your patience and help! 

     

    These are my settings for Alpha RGB from After Effects

     

    RGB+Alpha Quicktime

     

    Color: Straight Matted

     

    Format Options Animation

     

     

    Importing into Avid

     

    Alpha Channel-Invert on import White=Opaque

     

    Image Size Adjustment-Image Sized for Current Format

     

    Color levels

     

    Scale from Full Range to legal range

     

    Autodetect sequentially numbered files

     

    I brought these in with an MFX 45 what other numbers do you suggest? Here are my options for MXF 45, 100, 145, 220 MFX? 

    Homebuilt Avid Media Composer Workstation: Asus X-99 Pro, 32gb of GSkill DD4 Memory, i75930k 3.5ghz, Nvidia Quadro M4000, Nvidia Geforce GTX 1060 6gb... [view my complete system specs]
  • Sat, Apr 15 2017 12:47 AM In reply to

    • TheTrex
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Apr 11 2017
    • The Jurassic
    • Posts 7
    • Points 85

    Re: Best Settings for Alpha RGB in After Effects to bring into Avid?

    When I render I get the glitchy jumps in video. 

    Homebuilt Avid Media Composer Workstation: Asus X-99 Pro, 32gb of GSkill DD4 Memory, i75930k 3.5ghz, Nvidia Quadro M4000, Nvidia Geforce GTX 1060 6gb... [view my complete system specs]
  • Sat, Apr 15 2017 2:15 AM In reply to

    • DStone
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Massachusetts
    • Posts 3,376
    • Points 43,575
    • Moderator: Media Composer Getting Started

    Re: Best Settings for Alpha RGB in After Effects to bring into Avid?

    This is most likely the GPU render bug. See this thread for more information:

    http://community.avid.com/forums/t/179757.aspx

    DIY quad core I7-4790K, 16Gb, NVidia GTX 970 4GB, Win 10 Pro, MC(generally the latest or the one just before), MC 7.x [view my complete system specs]

    Dave S.

  • Sat, Apr 15 2017 2:23 AM In reply to

    • TheTrex
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Apr 11 2017
    • The Jurassic
    • Posts 7
    • Points 85

    Re: Best Settings for Alpha RGB in After Effects to bring into Avid?

    Thankyou! 

    Homebuilt Avid Media Composer Workstation: Asus X-99 Pro, 32gb of GSkill DD4 Memory, i75930k 3.5ghz, Nvidia Quadro M4000, Nvidia Geforce GTX 1060 6gb... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (4 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller