Latest post Wed, Sep 13 2017 11:07 PM by Marianna. 52 replies.
Page 3 of 4 (53 items) < Previous 1 2 3 4 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Aug 12 2016 1:04 AM In reply to

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Marianna:

    Anyone try 8.6?

    Marianna

    Yes, still experiencing this problem with 8.6.

     

    Posted about it here: http://community.avid.com/forums/p/161226/813286.aspx#813286

  • Fri, Aug 12 2016 2:25 AM In reply to

    • Mondo
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Sydney Australia
    • Posts 1,623
    • Points 18,590

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Avid AE MW:

    We're still running 10.9.5 but with no I/O boxes and experiencing the issue. We're also running 8.6.1 not 8.5. Anyone experiencing this for 8.6.1 still and found solutions??

    OK - it could be OS 10.9.5 that is the issue. FWIW 8.6.1 is not qualified for that OS. see this post which I reckon should be a sticky. weirdly it seems 8.5.3 is but I'd take that with a grain of salt as that version is not qualified for any 10.10.x versions of the OS, and only for one specific version of 10.11.x

    HP Z820 16GB RAM Winx64Pro SP1/Xeon 2620 x 2/Quadro 4000 NitrisDX, Fiber client Unity client 5.3 Build 15440, 4 bay SSD dock (Addonics) Custom build: Asus... [view my complete system specs]

    John

    Can we go back to the way audio nodes used to be selected? Please? ie if you have audio nodes at the same time on selected tracks; then selecting 1 audio node selects them all at that time. Having to shift select nodes or add an in and out is time consuming and counter productive. At least make it an option.

  • Fri, Aug 12 2016 1:38 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 8,665
    • Points 113,005
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    I know this bear has been around a while... I asked Ralph to check this whole thread and capture the info that I didnt at the beginning when I created a case for Daryl....

    Stand by

    Marianna 

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Fri, Aug 12 2016 3:00 PM In reply to

    • RalphC
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 1,270
    • Points 13,750
    • Avid Customer Advocate
      Avid Customer Service
      Avid Employee
      SystemAdministrator

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Hi Avid AE MW,

       I replied to your other posting. Looks like it's isolated case on one of your machine.

     

     

    Regards,

    Ralph

    This is a test. Media Composer 8.8 w/Symphony option, HP Envy 17t-j100 Quad Edition laptop, Windows 10 Pro, Intel Core i7 2.4GHz, 16 GB RAM, nVidia GeForce... [view my complete system specs]
  • Fri, Aug 12 2016 11:17 PM In reply to

    • funckdren
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Boston, MA
    • Posts 436
    • Points 5,835

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Mondo:
    FWIW 8.6.1 is not qualified for that OS.

    Not true. Mac OS 10.9.5 is qualified for MC 8.6.1

    AFIFO_TAKE_UNDERRUN is alive and well on my Avid-qualified system, running MC 8.6.1.

    I still get it a few times a week. Always seems related to audio dissolves (no keyframes in my seqs) when there are EQ effects in the audio tracks.

    Mac Pro Westmere 12-Core 3.46GHz, Media Composer 8.7.2, Mac OS 10.11.5, 64GB RAM, Mojo DX [view my complete system specs]
  • Fri, Aug 12 2016 11:31 PM In reply to

    • Andy K
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jan 26 2015
    • Los Osos California
    • Posts 18
    • Points 200

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    I get this error occasionally. I usually alter the audio desolve slightly or delete it and re-insert and that takes care of it. Also removing an audio effect and re-inserting has solve once or twice. I've also messed with the audio track either extending or shortening it a few frames which has worked. Same with failed export, sometimes this works. 

    2012 Mac Pro, 2 x 3.06 Hz 6 core Westmere, 32g ram, Sierra 10.12.2, all drive slots filled, fiber connected 10 drive raid, NVIDIA QUADRO 4000,, Blackmagic... [view my complete system specs]
  • Sun, Aug 14 2016 2:31 AM In reply to

    • funckdren
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Boston, MA
    • Posts 436
    • Points 5,835

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Very good suggestions, Andy K – will try those when this error rears its ugly head again.

    For anyone dealing with this error, I thought you might get a kick out of this related error I got last week: not a AFIFO_TAKE_UNDERRUN but an AFIFO_GIVE_OVERRUN. I'm not joking.

    Give

    For us editors, it's always Give and Take.

    Mac Pro Westmere 12-Core 3.46GHz, Media Composer 8.7.2, Mac OS 10.11.5, 64GB RAM, Mojo DX [view my complete system specs]
  • Sun, Aug 14 2016 3:03 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 8,665
    • Points 113,005
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Funckdren

    Please report back with results on this one....

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Tue, Aug 16 2016 2:17 AM In reply to

    • funckdren
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Boston, MA
    • Posts 436
    • Points 5,835

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Marianna:
    Please report back with results on this one....

    Will do. I got the AFIFO_GIVE_OVERRUN error several times today and have been able to replicate it. It's triggered every time by an unrendered audio dissolve.

    I reported it to the AFIFO_TAKE_UNDERRUN email thread currently going with Avid Support. Hoping we can squash it soon.

    Mac Pro Westmere 12-Core 3.46GHz, Media Composer 8.7.2, Mac OS 10.11.5, 64GB RAM, Mojo DX [view my complete system specs]
  • Tue, Aug 16 2016 4:46 AM In reply to

    • Mondo
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Sydney Australia
    • Posts 1,623
    • Points 18,590

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    funckdren:

    Mondo:
    FWIW 8.6.1 is not qualified for that OS.

    Not true. Mac OS 10.9.5 is qualified for MC 8.6.1

    AFIFO_TAKE_UNDERRUN is alive and well on my Avid-qualified system, running MC 8.6.1.

    I still get it a few times a week. Always seems related to audio dissolves (no keyframes in my seqs) when there are EQ effects in the audio tracks.

     

    OK - I was just going off that other post I linked to but in any case - the problem does seem to be linked to those running 10.9.5 and later versions of Media Composer.

     

    HP Z820 16GB RAM Winx64Pro SP1/Xeon 2620 x 2/Quadro 4000 NitrisDX, Fiber client Unity client 5.3 Build 15440, 4 bay SSD dock (Addonics) Custom build: Asus... [view my complete system specs]

    John

    Can we go back to the way audio nodes used to be selected? Please? ie if you have audio nodes at the same time on selected tracks; then selecting 1 audio node selects them all at that time. Having to shift select nodes or add an in and out is time consuming and counter productive. At least make it an option.

  • Tue, Aug 16 2016 7:39 AM In reply to

    • Andy K
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jan 26 2015
    • Los Osos California
    • Posts 18
    • Points 200

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Got it several times today on audio fade quick transition. Deleted the transition (audio only) and used key frames for the audio fade. I'm finding that audio transition fades are basically useless to try and use. It results in the underrun error pretty much every time. Key frame audio fades work though.

    2012 Mac Pro, 2 x 3.06 Hz 6 core Westmere, 32g ram, Sierra 10.12.2, all drive slots filled, fiber connected 10 drive raid, NVIDIA QUADRO 4000,, Blackmagic... [view my complete system specs]
  • Tue, Aug 16 2016 12:29 PM In reply to

    • funckdren
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Boston, MA
    • Posts 436
    • Points 5,835

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Mondo:
    FWIW I am  not seeing this issue on 10.10.5 - ever.

    Has anyone else besides Mondo experienced this? Any AFIFO errors with Yosemite or El Capitan?

    Mac Pro Westmere 12-Core 3.46GHz, Media Composer 8.7.2, Mac OS 10.11.5, 64GB RAM, Mojo DX [view my complete system specs]
  • Mon, Aug 22 2016 4:56 PM In reply to

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Ralph, I am having the same issue.   Feature length film, worked for the last three weeks then out of nowhere this morning started getting the error.   Nothing has changed to this reel since I roughed it out two weeks ago and now it doesnt work.  I have not upgraded my AVID or my OS.  

    Execption: AFIFO_TAKE_UNDERRUN, CtrlBiFifo:Auto LFE 4

    System Specs

    Mac Pro 6.1, OSX 10.9.5, 3.5 GHz 6-Core Xeon E5, 64 GBs 1867 MHz DDR3, 500 GBs Flash Memory, AVID ISIS 5500 Primary Engine 32TB System, 3 x 27” LG Monitors, 65” Samsung LED 1080P Client Play Back, Flanders Scientific BM210 21.5” Broadcast Monitor, Black Magic BDLKHD4K Decklink Extreme PCIE 4 Lane, Sonnet Express III-D Thunderbolt Expansion Chasis, Waacom Pro Tablet,

     

    Media Composer 8.6.1  W/Symphony Option

     

    Mac Pro 6.1, OSX 10.9.5, 3.5 GHz 6-Core Xeon E5, 64 GBs 1867 MHz DDR3, 500 GBs Flash Memory, AVID ISIS 5500 Primary Engine 32TB System, 3 x 27” LG Monitors... [view my complete system specs]
  • Mon, Aug 22 2016 8:02 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 8,665
    • Points 113,005
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Brian

    hang tight - working on cretaing a case so we can squash this puppy....  I will add everyone who is experiencing it to the cse.

    Brians  H's Case #   03023378

    Mondo, Andy K, Brian F, etc - case # 03023413

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Tue, Aug 23 2016 1:05 PM In reply to

    • funckdren
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Boston, MA
    • Posts 436
    • Points 5,835

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Thanks, M.

    After mounting evidence that this error is related to Mavericks 10.9.5, I upgraded to Yosemite over the weekend. This week I will be working on many of the same sequences that gave me a steaming pile of AFIFO_TAKE_UNDERRUN errors last week. Will report back...

    Mac Pro Westmere 12-Core 3.46GHz, Media Composer 8.7.2, Mac OS 10.11.5, 64GB RAM, Mojo DX [view my complete system specs]
Page 3 of 4 (53 items) < Previous 1 2 3 4 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller