Latest post Wed, Sep 13 2017 11:07 PM by Marianna. 52 replies.
Page 2 of 4 (53 items) < Previous 1 2 3 4 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Apr 12 2016 11:08 PM In reply to

    • dbates
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Sep 1 2010
    • Posts 9
    • Points 125

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Thanks Marianna,

     

    Let me know if you guys need any more details.

     

    Happy to help,

     

    Darryl

    Avid Media Composer v 8.5.2 • Mac OS 10.9.5 • Nitris DX • Command | 8 audio controller • Shared Storage ISIS 4.7.5.15920 • Mac Pro Mid 2010 2x2.66... [view my complete system specs]
  • Tue, May 24 2016 1:50 PM In reply to

    • Andy K
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jan 26 2015
    • Los Osos California
    • Posts 18
    • Points 200

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Any updates? Just started getting this same error message. 

    2012 Mac Pro, 2 x 3.06 Hz 6 core Westmere, 32g ram, Sierra 10.12.2, all drive slots filled, fiber connected 10 drive raid, NVIDIA QUADRO 4000,, Blackmagic... [view my complete system specs]
  • Tue, May 24 2016 2:18 PM In reply to

    • funckdren
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Boston, MA
    • Posts 434
    • Points 5,815

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    AFIFO_TAKE_UNDERRUN has been escalated as a bug. It seems to most often happen when approaching an unrendered audio dissolve in sequences that also have audio keyframing.

    Several of us have been working with Avid to get them a sequence with media they can use to reproduce the error. So far they have not been able to do that at Avid.

    If anyone has a sequence where they can fairly consistently trigger this error, please private message me at:

    funckdren@gmail.com

    Mac Pro Westmere 12-Core 3.46GHz, Media Composer 8.7.2, Mac OS 10.11.5, 64GB RAM, Mojo DX [view my complete system specs]
  • Tue, May 24 2016 2:29 PM In reply to

    • Andy K
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jan 26 2015
    • Los Osos California
    • Posts 18
    • Points 200

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Some additional info to my above post. Yesterday I did some drive swapping adding a dedicated El Capitan system drive to support a FCP - Motion project. I placed my normal system drive in a different drive slot and rebooted to it after completing the FCP project. This is when I began to get the error. This morning I moved the system drive back to the original drive slot it was located in and the AFIFO error that I was consistently getting in the same spots on the project timeline appears to have gone away. I suspect the error resolved through shutdown of everything and rebooting it all. It's not likely that placing the system drive in another drive slot would mess with anything, but who knows!

    2012 Mac Pro, 2 x 3.06 Hz 6 core Westmere, 32g ram, Sierra 10.12.2, all drive slots filled, fiber connected 10 drive raid, NVIDIA QUADRO 4000,, Blackmagic... [view my complete system specs]
  • Tue, May 24 2016 11:49 PM In reply to

    • funckdren
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Boston, MA
    • Posts 434
    • Points 5,815

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    That is indeed strange, and I agree it's not likely that moving drives really changed or improved your situation. This bug is pretty pernicious -- it will pop up in the same section of a cut over and over one day and not show up at all the next day in the same area.

    Please keep us posted if it comes back! Thx.

    Mac Pro Westmere 12-Core 3.46GHz, Media Composer 8.7.2, Mac OS 10.11.5, 64GB RAM, Mojo DX [view my complete system specs]
  • Wed, Jun 8 2016 5:13 PM In reply to

    • Freelosof
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Sep 11 2015
    • Posts 2
    • Points 20

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Seems to be fixed in 8.5.3

  • Fri, Jun 17 2016 12:46 PM In reply to

    • funckdren
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Boston, MA
    • Posts 434
    • Points 5,815

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Freelosof:
    Seems to be fixed in 8.5.3

    It's definitley NOT fixed in 8.5.3.

    I upgraded to 8.5.3, started a new job with a new project. Worked for about a week with no AFIFO errors and thought it was gone too. Then BOOM, I got about ten in one day. Seemed worst when I was trying to do an audio mixdown. Rendering all audio dissolves made it stop.

    Several of us are working with Avid directly on this bug, still trying to squash it.

    Mac Pro Westmere 12-Core 3.46GHz, Media Composer 8.7.2, Mac OS 10.11.5, 64GB RAM, Mojo DX [view my complete system specs]
  • Sat, Jul 9 2016 6:26 PM In reply to

    • jef
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Sun, Feb 26 2006
    • Maryland
    • Posts 3,021
    • Points 36,670

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    OK, just hit this bug.

    I am on a OSx 10.9.5 and (ready?) 8.5.3.

    Mulitcam sequence.  3 cameras, DV25 media.

    And it hits a bit before audio dissolves.

    This is not consistent.  I can be in Multicam mode or not.

    I did a save and app restart. Got the message once and then, for no reason I can track, things are back to normal.

    Using a low powered system as I am away from the office currently.

    Jef

    Avid DS 11.0.2 R.I.P | MC 8.4.5 / 8.5.2 | OS 10.10.x / OS Yosemite - various MacPro Towers - home system MacPro Dual 2.8 8core GTX680 "Harpertown"... [view my complete system specs]

    _____________________________________________

    Jef Huey

    Senior Editor

    New Stuff  http://vimeo.com/album/3037796

  • Thu, Jul 28 2016 3:58 PM In reply to

    • Bloersch
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Sat, Dec 3 2005
    • Berlin, Germany
    • Posts 853
    • Points 9,990

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    I'm also seeing this error message quite often, today.

    I'm working with MC 8.6 / OSX 10.9.5 / DNxHD 36 MXF / Software Only. It's alright after rendering all audio dissolves. I had to work on a different machine, yesterday with MC 7 & OSX 10.8.5 and I also think it might be a compatible issue with MC 7 <> MC 8.6.

    all different setups in various editing suites. my own: MC 8.6.1, OSX 10.11.5, Retina MacBook Pro 2.7GHz Intel Core i7, 16GB RAM, Aja T-Tap [view my complete system specs]

    www.film-editing.de

  • Thu, Jul 28 2016 4:18 PM In reply to

    • Bloersch
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Sat, Dec 3 2005
    • Berlin, Germany
    • Posts 853
    • Points 9,990

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    I'm getting this error message during playback and during quicktime export (Same As Source).

    all different setups in various editing suites. my own: MC 8.6.1, OSX 10.11.5, Retina MacBook Pro 2.7GHz Intel Core i7, 16GB RAM, Aja T-Tap [view my complete system specs]

    www.film-editing.de

  • Thu, Jul 28 2016 5:32 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 8,499
    • Points 111,015
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    I spoke to oe of our audio guys....

    His thghts ar this pont given the intermittent nature of the problem, is that it is a simple matter of audio disk reads taking too long, and the LFE auto gain FIFO is the first subsystem to notice.  I'd have to do some experiments to confirm that.  He is afraid that without a reproducible case there isn't much more help he can provide.

    So I am going to create a case..... add all of you to it and capture all your info and see if we can reproduce it using one of the spec's and steps to repro to get it to happen.

    stand by

    Marianna

     

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Thu, Jul 28 2016 5:41 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 8,499
    • Points 111,015
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    Anyone try 8.6?

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Thu, Aug 4 2016 9:14 AM In reply to

    • heppieco
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Aug 4 2016
    • Posts 1
    • Points 15

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    I have just been upgraded to Avid 8.6 and having the same problem. Rendering seems to solve the problem.

  • Thu, Aug 4 2016 10:21 AM In reply to

    • Mondo
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Sydney Australia
    • Posts 1,623
    • Points 18,580

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    FWIW I am  not seeing this issue on 10.10.5 - ever.  I'm not sure but it seemed a lot on this thread had 10.9.5 and a lot had I/O hardware. I'd disconnect the I/O to see if it goes away.

     

    HP Z820 16GB RAM Winx64Pro SP1/Xeon 2620 x 2/Quadro 4000 NitrisDX, Fiber client Unity client 5.3 Build 15440, 4 bay SSD dock (Addonics) Custom build: Asus... [view my complete system specs]

    John

    Can we go back to the way audio nodes used to be selected? Please? ie if you have audio nodes at the same time on selected tracks; then selecting 1 audio node selects them all at that time. Having to shift select nodes or add an in and out is time consuming and counter productive. At least make it an option.

  • Thu, Aug 11 2016 8:27 PM In reply to

    Re: 8.5 and AFIFO_TAKE_UNDERRUN

    We're still running 10.9.5 but with no I/O boxes and experiencing the issue. We're also running 8.6.1 not 8.5. Anyone experiencing this for 8.6.1 still and found solutions??

Page 2 of 4 (53 items) < Previous 1 2 3 4 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller