Latest post Wed, Jan 11 2012 11:11 AM by btwien. 4 replies.
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sun, Jan 8 2012 12:24 PM

    • btwien
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Jan 15 2009
    • Mali, West-Afrika
    • Posts 169
    • Points 2,575

    Avid DVD / menu not showing

    Hello all,

    Did not know this (sub) community existed, so I gladly join in...

    Have been struggling to turn my project into a DVD using Avid DVD. I set my Menu to First play (thought that would solve my menu not showing problem, but it didn't...) and checked it in simulation...

    Works fine there, but once burning an ISO to see how it plays on my computer, the video starts right away, without showing any menu. Unless I click on the option View / DVD Menu in Movieplayer.

    I have been staring at this problem for a day know and did some research on the internet, but I cannot seem to overcome it :] What am I overlooking?

    Thanks for any input, appreciated!

    MC 5.5.3 Academic Version QT 7.7 Working with: PC, Windows 7, SP 1 Intel(R) Core(TM)i7 CPU 950 @3.07GHz 3.06 GHz NVIDIA Quadro 2000 [view my complete system specs]
  • Sun, Jan 8 2012 4:38 PM In reply to

    • Graham Tees
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Pinetown, South Africa
    • Posts 291
    • Points 3,190

    Re: Avid DVD / menu not showing

    Did you set a button to link the Play command to your Movie?

    MC Ver 5.0.3, Intel Core I5, NVidia Quadro FX 570, 8Gb Ram, 250 Gb system drive, 2 Tb Render/Media drive, Windows 7 64bit Pro, QT 7.6.6 [view my complete system specs]
  • Sun, Jan 8 2012 4:55 PM In reply to

    • btwien
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Jan 15 2009
    • Mali, West-Afrika
    • Posts 169
    • Points 2,575

    Re: Avid DVD / menu not showing

    Explain more carefully ekuseni, thanks!

    MC 5.5.3 Academic Version QT 7.7 Working with: PC, Windows 7, SP 1 Intel(R) Core(TM)i7 CPU 950 @3.07GHz 3.06 GHz NVIDIA Quadro 2000 [view my complete system specs]
  • Tue, Jan 10 2012 11:46 PM In reply to

    • Enrico
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Apr 29 2010
    • Italy - Grosseto
    • Posts 57
    • Points 725

    Re: Avid DVD / menu not showing

    when you add a text, you should select it and go to the (usually at right) panel to route it to an action, probably "play movie 1" or similar

    AMD phenom2 x4 965 asrock 880g extreme3 4x2gb ddr3 Win seven ultimate [view my complete system specs]
  • Wed, Jan 11 2012 11:11 AM In reply to

    • btwien
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Jan 15 2009
    • Mali, West-Afrika
    • Posts 169
    • Points 2,575

    Re: Avid DVD / menu not showing

    Thanks for all the replies, it works right now...Not sure what I did different, but I did make a new project, starting from 0 and it works...

    Have a good day!

    MC 5.5.3 Academic Version QT 7.7 Working with: PC, Windows 7, SP 1 Intel(R) Core(TM)i7 CPU 950 @3.07GHz 3.06 GHz NVIDIA Quadro 2000 [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (5 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller