Latest post Mon, Aug 8 2011 12:05 AM by Marianna. 5 replies.
Page 1 of 1 (6 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Aug 2 2011 8:15 PM

    • tstuckey
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Jul 22 2011
    • Posts 5
    • Points 55

    MC 5.0.4 Install Error

    We've been running 5.0.3.7 on an XP system and wanted to update to 5.0.4.

    We uninstalled Media Composer and then ran the install for 504.

    Install is 'succesful' and after reboot we launch Avid MC only to get "Unable to find the program directory.  The Program will now close.

    C:\Documents and Settings/All Users/Documents/Avid Media Composer"

     

    My guess is that the location does not exist, but I don't know if that is due to the XP file structure or if Avid just isn't installing properly.  Any help would be appreciated.

    Thanks

  • Tue, Aug 2 2011 10:00 PM In reply to

    • bonang
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Boston, MA
    • Posts 348
    • Points 4,315

    Re: MC 5.0.4 Install Error

    Did you uninstall the 5.0.3.7 patch, or all of MC including all patches? There are two flavors of 5.0.4 to download -- one is just a patch, the other a full install.

     

    - Keith

    Avid MC 2012.12 with Symphony option | HP zbook 17" G3 / i7 6820HQ / 32GB RAM / 512GB SSD / WIN 10 PRO 64 / nVidia m3000m / BMD UltraStudio 4K [view my complete system specs]

    Keith

  • Fri, Aug 5 2011 5:24 PM In reply to

    • tstuckey
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Jul 22 2011
    • Posts 5
    • Points 55

    Re: MC 5.0.4 Install Error

    It was an uninstall of 5.0.3.7 and complete install of 5.0.4 on an Windows XP system.

    Since then we reinstalled 5.0.3 and .7 patch and all is working well.

  • Fri, Aug 5 2011 5:25 PM In reply to

    • tstuckey
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Jul 22 2011
    • Posts 5
    • Points 55

    Re: MC 5.0.4 Install Error

    We will live without the 5.0.4 update for now.

  • Sun, Aug 7 2011 11:10 PM In reply to

    • stu.mccoll
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Auckland
    • Posts 271
    • Points 3,370

    Re: MC 5.0.4 Install Error

    I have just installed 5.0.4 on XP system prior to installing on a Win 7 64-bit system, having uninstalled 5.0.3.9 first. When the install finished, I got an error message that the installation failed but, after a reboot, version 5.0.4 works fine. Are you sure you downloaded the complete app and not just a patch? What size was the file?

    Stu.

    HP Workstations z400(x4) with MC 7.0.4, Win 7 Pro SP1 64bit on all. AJA IO Express on all. MacPro x3 with 10.9.4, 7.0.4 on 3, and 8.3 on the dual Xeon... [view my complete system specs]
  • Mon, Aug 8 2011 12:05 AM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,268
    • Points 218,980
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: MC 5.0.4 Install Error

    Stu you are spot on....  with PC versions many times there are both patches and full installers.  Important that you install the full version of you dont have a version already installed ( or you removed it ). 

    Here is a good article on patches vs full installers for 5.5.2 and 9.5.2 ans higher....

    http://avid.force.com/pkb/LegacySearch?DocId=407275

    Also this article on patches is a great one to subscribe too as if you DO subscribe on the right nav bar of the article, you get an email each time we come out with an update.

    http://avid.force.com/pkb/LegacySearch?DocId=379435

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

Page 1 of 1 (6 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller