Latest post Fri, Apr 30 2010 11:12 AM by Bernd. 10 replies.
Page 1 of 1 (11 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, Apr 28 2010 9:48 PM

    • Bernd
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • De Wijk / The Netherlands
    • Posts 253
    • Points 3,390

    Activation of MC4 fails

    Hi,

    The activation of my MC4 fails. It is the first time that I register the product. When I launch MC4 I get this registration window.

    Activation error message:
    You Have Reached The Maximum Allowed Activations For This Serial Number. Allowed Seats for this Serial Number: 1 Currently Activated Seats: 1 Attempted Amount: 1

    Can someone help me how to solve this?

    Thanks,
    Bernd

    MC 5.5.3 | QT 7.6.9 | Win7 Ult 64x | Asus P8Z68-V PRO | Intel i7-2600k | Memory 16GB DDR3 1600MHz | Graphics Card ATI4870x2 2GB | C-drive 128GB SSD CRUCIAL... [view my complete system specs]

    Learning by Doing Smile

    Filed under: , ,
  • Wed, Apr 28 2010 10:03 PM In reply to

    Re: Activation of MC4 fails

    Hi Bernd,

    First thing to try is the FAQ at www.avid.com/go.

    If nothing there helps you, contact Marianna Montague.  She's Avid's Customer Advocate, and she can help you get this working.

    ciao,
    Carl 

    Media Composer 2018.12.2 w/Symphony/SS/PF options, HP Envy 17t-j100 Quad Edition laptop, Windows 10 Pro, Intel Core i7 2.4GHz, 16 GB RAM, nVidia GeForce... [view my complete system specs]

    "There is hardly anything in the world that some man cannot make a little worse and sell a little cheaper, and the people who only consider the price are this man's lawful prey."  - John Ruskin (1819-1900)

     

    Carl Amoscato | Freelance Film & Video Editor | London, UK

  • Wed, Apr 28 2010 10:05 PM In reply to

    Re: Activation of MC4 fails

    Bernd:

    You can contact either BLKDOG or Marianna. Either one can help you. Be sure to include your system ID and serial number in the email.

    Newscutter Nitris DX 9.5.3.5 * Media Composer 5.5.3.6 (At Home on PC running XP Pro) * Symphony 6.5.2.1 (At home on MacBook Pro3,1 running 10.7.2) * Interplay... [view my complete system specs]

    Larry Rubin

    Senior Editor

    The Pentagon Channel

    www.pentagonchannel.mil

  • Wed, Apr 28 2010 10:05 PM In reply to

    • Adman
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Atlanta Georgia, USA
    • Posts 5,338
    • Points 60,280
    • BlogAuthor
      Moderator: Avid Free DV
      Moderator: Avid Xpress DV PC
      Moderator: Avid Xpress Studio
      Moderator: MCA PC

    Re: Activation of MC4 fails

    Mac Pro. QHD Ultra wide, thunderbolt LG monitor, MC Ultimate 2018.10.0. Pro Tools 11 HD (Mbox 3 Pro), iPad Pro 12.9". 17" Macbook Pro i7. Dell... [view my complete system specs]
  • Wed, Apr 28 2010 10:11 PM In reply to

    • Bernd
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • De Wijk / The Netherlands
    • Posts 253
    • Points 3,390

    Re: Activation of MC4 fails

    Hi,

    Thanks for the fast response.
    I had searched on this forum for a similar case but the search engine gave no result.
    The links provided to me do not help me, so I'll contact Marianna directly for help.

    Thanks for the tip!
    Bernd

    MC 5.5.3 | QT 7.6.9 | Win7 Ult 64x | Asus P8Z68-V PRO | Intel i7-2600k | Memory 16GB DDR3 1600MHz | Graphics Card ATI4870x2 2GB | C-drive 128GB SSD CRUCIAL... [view my complete system specs]

    Learning by Doing Smile

  • Wed, Apr 28 2010 11:40 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,215
    • Points 218,190
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Activation of MC4 fails

    Bernd...

    standing by waiting on your email....

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Wed, Apr 28 2010 11:53 PM In reply to

    • BLKDOG
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Lansing, MI
    • Posts 17,731
    • Points 226,380
    • Avid Employee
      Moderator: MCA Mac
      Moderator: MCA PC

    Re: Activation of MC4 fails

    I got an email from Bernd. He's activated on a bunch of different Machines so I will need the Machine ID of the system he is trying to activate.

    Project Manager, Avid Professional Services - Americas [view my complete system specs]

    In agreement, Unity. In Disagreement, Discussion. In all things, Charity.


  • Thu, Apr 29 2010 7:33 AM In reply to

    • Bernd
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • De Wijk / The Netherlands
    • Posts 253
    • Points 3,390

    Re: Activation of MC4 fails

    Hi,
    That is strange ..., on a bunch of different machines.
    And did you receive e-mails from me? I never sent you an e-mail. There must be another Bernd .... Wink

    I installed it on one pc and it is still there ..... . OK, I have tried to activate it several times but from the same pc Confused.

    I have send the e-mail to Marianna but got a Mail Delivery Failure from the Avid Server

    Transcript of session:
       ... while talking to avid.com.s5a1.psmtp.com [64.18.4.10]:
       >>> RCPT TO:<marianna.montague@avid.com>
       <<< 550 <"my e-mail address">: Sender address rejected: Domain not found

    Murphy is with me I think. [:'(]

    I'll give it another try.

     

    MC 5.5.3 | QT 7.6.9 | Win7 Ult 64x | Asus P8Z68-V PRO | Intel i7-2600k | Memory 16GB DDR3 1600MHz | Graphics Card ATI4870x2 2GB | C-drive 128GB SSD CRUCIAL... [view my complete system specs]

    Learning by Doing Smile

  • Thu, Apr 29 2010 11:21 AM In reply to

    • BLKDOG
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Lansing, MI
    • Posts 17,731
    • Points 226,380
    • Avid Employee
      Moderator: MCA Mac
      Moderator: MCA PC

    Re: Activation of MC4 fails

    So sorry Bernd. I was emailed at the same time by another user. Thought it was you.  Has Marianna gotten you fixed up?

    Project Manager, Avid Professional Services - Americas [view my complete system specs]

    In agreement, Unity. In Disagreement, Discussion. In all things, Charity.


  • Thu, Apr 29 2010 8:45 PM In reply to

    • Bernd
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • De Wijk / The Netherlands
    • Posts 253
    • Points 3,390

    Re: Activation of MC4 fails

    Hi,
    By using my gmail account I was able to send Marianna an e-mail. For strange reasons the Avid server does not accept e-mails when I use my own domain-email...... Hmm .

    I am now installing MC4 again. Root cause seems to be the trial version which I downloaded once but I thought I never installed that one .... . I am now putting the image back which I created prior to installing MC4. Then, after Windows Update, I will install MC4 fresh from the DVD. When done I will let you all know if activating is possible.

    Thanks for the great and fast help. A super forum here, really !!  Yes

    Bernd

    MC 5.5.3 | QT 7.6.9 | Win7 Ult 64x | Asus P8Z68-V PRO | Intel i7-2600k | Memory 16GB DDR3 1600MHz | Graphics Card ATI4870x2 2GB | C-drive 128GB SSD CRUCIAL... [view my complete system specs]

    Learning by Doing Smile

  • Fri, Apr 30 2010 11:12 AM In reply to

    • Bernd
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • De Wijk / The Netherlands
    • Posts 253
    • Points 3,390

    Re: Activation of MC4 fails

    Starting with a fresh Windows installation without any history of Avid MC4 I was successfull in installing AND activating my MC4.
    But registration is not possible from within the program. When I select SPECIAL / REGISTER a website opens with the famous 404 error. So I registered manually but MC4 still shows "Unregistered version". Well, I suppose that this is of no value in order to work with MC4 and to get updates and upgrade offers ..... Wink .

    A strange thing is also that, after installation, I get a window stating that activation and registration is ok but when I click this window away I see a window saying that registration failed ........ . Not a very user friendly way of working. I think Avid has to improve on this.

    Marianna, thanks for your help !

    With best regards,
    Bernd

    MC 5.5.3 | QT 7.6.9 | Win7 Ult 64x | Asus P8Z68-V PRO | Intel i7-2600k | Memory 16GB DDR3 1600MHz | Graphics Card ATI4870x2 2GB | C-drive 128GB SSD CRUCIAL... [view my complete system specs]

    Learning by Doing Smile

Page 1 of 1 (11 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller