Latest post Thu, Apr 23 2009 2:29 PM by cwilliamson. 9 replies.
Page 1 of 1 (10 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, Apr 22 2009 1:07 AM

    Importing issues: Compress Failed

    I just upgraded to Media Composer 1.3.1 to work on an HD job and I have some uncompressed 8-bit hd quicktimes 29.97 1080p.  Three of them have come in fine.  Two or three others get up to a certain percentage and then I get an error message that says:

     

    Debugger doesn't do anything and when I hit continue I get the following message:

    I've tried converting the files to Avid DNXHD files in Quicktime but the same error occurred.

    It seems I've exhausted everything except laying of to tape and bringing it in that way which would cost me time and money already spent trying to fix this issue.

    Anyone have this happen before of know how to work around this.

    Using Avid 1.3.1 on intel mac Quad core 1 x 3 ghz, 10gb of ram, 10.5.6.

    It looks like others have had the same issues and had no success finding a solution.  Someone on a PC figured that the files were too big and broke them down to less than 1.7 gb but they were bringing in mpepgs and I've already brought hd quicktime much larger (100gb) in with no problem. 

     

    Any help would be appreciated.

     

    AVID Media Composer 5.0.1 Mac Pro Quad Core Intel OS 10.6 Processor Speed: 2 x 3ghz Ram: 10gb NVIDIA: GeForce 880 GT Quicktime pro 7.6 [view my complete system specs]
  • Wed, Apr 22 2009 11:57 AM In reply to

    • Moses.M
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Mon, Jun 9 2008
    • Austria
    • Posts 651
    • Points 8,100

    Re: Importing issues: Compress Failed

    cwilliamson:
    I just upgraded to Media Composer 1.3.1
    you did upgrade to MC 1.3.1? actual versions are 2.8 / 3.0 / 3.1 / 3.5...

    HP xw8400 - 6GB RAM | W7 64 bit | MC 5.5.2 | Adrenaline with DNxcel Sony Vaio SB1Z1 - 6GB Ram | W7 64 bit | Blackmagic Design Ultra Studio SDI [view my complete system specs]
  • Wed, Apr 22 2009 2:33 PM In reply to

    Re: Importing issues: Compress Failed

    Sorry should be 3.1

    AVID Media Composer 5.0.1 Mac Pro Quad Core Intel OS 10.6 Processor Speed: 2 x 3ghz Ram: 10gb NVIDIA: GeForce 880 GT Quicktime pro 7.6 [view my complete system specs]
  • Wed, Apr 22 2009 2:44 PM In reply to

    • Moses.M
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Mon, Jun 9 2008
    • Austria
    • Posts 651
    • Points 8,100

    Re: Importing issues: Compress Failed

    what about your system specifications? quicktime version? nvidia driver version?

    how did you try to convert the files? QT Pro?

    can you playback the files using QT?

    HP xw8400 - 6GB RAM | W7 64 bit | MC 5.5.2 | Adrenaline with DNxcel Sony Vaio SB1Z1 - 6GB Ram | W7 64 bit | Blackmagic Design Ultra Studio SDI [view my complete system specs]
  • Wed, Apr 22 2009 3:20 PM In reply to

    Re: Importing issues: Compress Failed

    I'm using quicktime pro 7.6.

    I was able to open the original 8 bit quicktimes in both final cut and quicktime.

     

    Specs Below:

    Thanks for taking a look.  I really appreciate.  If you need any other info let me know.

     

    AVID Media Composer 5.0.1 Mac Pro Quad Core Intel OS 10.6 Processor Speed: 2 x 3ghz Ram: 10gb NVIDIA: GeForce 880 GT Quicktime pro 7.6 [view my complete system specs]
  • Wed, Apr 22 2009 3:35 PM In reply to

    • Moses.M
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Mon, Jun 9 2008
    • Austria
    • Posts 651
    • Points 8,100

    Re: Importing issues: Compress Failed

    hm QT should be version 7.5.5 for MC 3.1.x (take a look at the version matrix). you can also find the matching nvidia driver and os version there.....

    have you tried to export the video in QT Pro using an avid codec?

    HP xw8400 - 6GB RAM | W7 64 bit | MC 5.5.2 | Adrenaline with DNxcel Sony Vaio SB1Z1 - 6GB Ram | W7 64 bit | Blackmagic Design Ultra Studio SDI [view my complete system specs]
  • Wed, Apr 22 2009 3:47 PM In reply to

    Re: Importing issues: Compress Failed

    cool. I'll take a look.

    I did try exporting the video as avid dnx hd files but encountered the same error.  Currently our online guy is trying an animation codec, see if maybe that works.

    AVID Media Composer 5.0.1 Mac Pro Quad Core Intel OS 10.6 Processor Speed: 2 x 3ghz Ram: 10gb NVIDIA: GeForce 880 GT Quicktime pro 7.6 [view my complete system specs]
  • Wed, Apr 22 2009 4:12 PM In reply to

    • Moses.M
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Mon, Jun 9 2008
    • Austria
    • Posts 651
    • Points 8,100

    Re: Importing issues: Compress Failed

    that would have been the next thing, I'ld have suggested....

    good luck!

    HP xw8400 - 6GB RAM | W7 64 bit | MC 5.5.2 | Adrenaline with DNxcel Sony Vaio SB1Z1 - 6GB Ram | W7 64 bit | Blackmagic Design Ultra Studio SDI [view my complete system specs]
  • Wed, Apr 22 2009 5:58 PM In reply to

    Re: Importing issues: Compress Failed

    Looking into either upgrading avid to 3.5 trial on a comp running 10.6 and running a test and bringing it in.  Maybe that will help to eliminate that as the problem.  Will let you know how it goes. 

     

    Thank you very much for the help.

     

     

    AVID Media Composer 5.0.1 Mac Pro Quad Core Intel OS 10.6 Processor Speed: 2 x 3ghz Ram: 10gb NVIDIA: GeForce 880 GT Quicktime pro 7.6 [view my complete system specs]
  • Thu, Apr 23 2009 2:29 PM In reply to

    Re: Importing issues: Compress Failed

    Looks like it was as simple as upgrading the software to match 10.6 specs or vice versa. 

    Seems silly that something so simple could cause such a headache but hey atleast the solution was just as simple.

    Thanks for the help Moses M.

    Really Appreciate it.

    -C

    AVID Media Composer 5.0.1 Mac Pro Quad Core Intel OS 10.6 Processor Speed: 2 x 3ghz Ram: 10gb NVIDIA: GeForce 880 GT Quicktime pro 7.6 [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (10 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller