Latest post Tue, Jun 24 2008 11:40 PM by Doc Avid. 7 replies.
Page 1 of 1 (8 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Jun 13 2008 3:05 PM

    • Doc Avid
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Mon, Jul 17 2006
    • Los Angeles / Hollywood
    • Posts 2,320
    • Points 25,875

    Transfer to Playback problem.

     

    Has anyone run into this error.  This is on a Playback transfer only.  We need to send to airspeed, and send to an FTP.   Ingest transfers from the airspeeds function perfectly.

     

    On the transfer window of the Editor- : Error: Internal error in the DLL that sends media to the playback device

     

    And in the transfer manager server window: 

    SEVERE: Transfercontroller Transfererror Error encountered in Session 1, [ASMP::SENDER::SENDCOMPOSITION<> Failed to connect to playback service]

     

    We get this on an interplay transfer client with Interplay.

    We get this on a stand-alone non-interplay editor with it’s own transfer server and client.

     

    Workgroup transfers however, work fine.

     

    Interplay Transfer 1.2.   MC 2.8.1 / PC on ISIS 1.4

     

    JDS

     

    So many systems, so little space. So... everything Avid and a Hyundai Veloster Turbo. [view my complete system specs]

    Jeff Sengpiehl ACSR Mac/PC/Unity/ISIS Los Angles CA AIM Docavid - Yahoo Docavid Join the Avid-L- It is ALL there: http://groups.yahoo.com/group/Avid-L2 http://tinyurl.com/zl6ez http://tinyurl.com/27qw4o for your Iphone

  • Mon, Jun 16 2008 9:13 PM In reply to

    • lawsonr
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Jun 8 2006
    • CBS News
    • Posts 313
    • Points 3,655

    Re: Transfer to Playback problem.

     So, "Send to Airspeed" is fine, but not "Send to Transfer Engine"? It seems like data is reaching the Transfer Engine just fine, but the next stage of the transfer is broken.

    What's the device that the Transfer Engine is sending to? This is an FTP file transfer, yes?

    Can you FTP files to the playout device in general, via Windows FTP?

     

    Avid NewsCutter v10.5.4, ISIS 7000 v4.6.1, Interplay 2.7, Interplay Central 1.8 [view my complete system specs]

    --- Rob Lawson System Administrator, ACSR CBS News

  • Thu, Jun 19 2008 3:18 PM In reply to

    • Doc Avid
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Mon, Jul 17 2006
    • Los Angeles / Hollywood
    • Posts 2,320
    • Points 25,875

    Re: Transfer to Playback problem.

    Send to airspeed is fine,  and it is configured through the local edit client's tmclient.ini

     

    Workgroup to workgroup is fine,  the data does get to the TM server itself.    

     

    The FTP to the device (a flip factory or a Nexio server, we are trying both) directly works.

     

    The FTP section of the Transfer Manager server is what craps out-   and that's the section we need, as it has the DHM which re-packages the file as a flat MXF.   If I could do a flat MXF out of the editor, I would,  but they haven't seen fit to put that in the editor yet.

     

    Anyone doing an FTP through TM at all??

     

    JDS

    So many systems, so little space. So... everything Avid and a Hyundai Veloster Turbo. [view my complete system specs]

    Jeff Sengpiehl ACSR Mac/PC/Unity/ISIS Los Angles CA AIM Docavid - Yahoo Docavid Join the Avid-L- It is ALL there: http://groups.yahoo.com/group/Avid-L2 http://tinyurl.com/zl6ez http://tinyurl.com/27qw4o for your Iphone

    Filed under: , ,
  • Fri, Jun 20 2008 4:12 AM In reply to

    • lawsonr
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Jun 8 2006
    • CBS News
    • Posts 313
    • Points 3,655

    Re: Transfer to Playback problem.

     Hey, Doc -

    I am successfully sending from a NewsCutter, via a TM to a Flip Factory. I'm out of the office tomorrow (Friday) but I'll check it out when I'm back and send you some config screengrabs or something. What version of Flip Factory have you got?

    Avid NewsCutter v10.5.4, ISIS 7000 v4.6.1, Interplay 2.7, Interplay Central 1.8 [view my complete system specs]

    --- Rob Lawson System Administrator, ACSR CBS News

  • Sat, Jun 21 2008 9:10 AM In reply to

    • kh.edit
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Denmark
    • Posts 45
    • Points 415

    Re: Transfer to Playback problem.

    Hi Jeff,

     

    I've made this setup a couple of times now. I use FileZillaServer to set up and FTP account on the Flip, and then add that as a watch folder for a Factory.

    When you create you FTP settings in the TM configuration, you specify an account name. Make sure to use Generic FTP to connect.

     

    Let's just say you name you account "FF_ftp" and the hostname of your Transfer Manager is "tm1"

    In "Playback devices" you'll then need to add:

    tm1:6534/FF_ftp

     

    Best Regards,

    Kim

     

     

  • Sat, Jun 21 2008 8:53 PM In reply to

    • lawsonr
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Jun 8 2006
    • CBS News
    • Posts 313
    • Points 3,655

    Re: Transfer to Playback problem.

     Jeff,

    For what it's worth, here are some screengrabs of my TE config.

    http://picasaweb.google.com/AvidRHL/TechGraphics

    Enjoy. Hope it helps.

    Avid NewsCutter v10.5.4, ISIS 7000 v4.6.1, Interplay 2.7, Interplay Central 1.8 [view my complete system specs]

    --- Rob Lawson System Administrator, ACSR CBS News

  • Mon, Jun 23 2008 3:36 PM In reply to

    • Doc Avid
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Mon, Jul 17 2006
    • Los Angeles / Hollywood
    • Posts 2,320
    • Points 25,875

    Re: Transfer to Playback problem.

    Thanks for the screen caps, and the info from everyone.   It still is going nowhere,  so looks like a ground-up server rebuild will need to happen.

     

    grrrr!

     

    JDS

    So many systems, so little space. So... everything Avid and a Hyundai Veloster Turbo. [view my complete system specs]

    Jeff Sengpiehl ACSR Mac/PC/Unity/ISIS Los Angles CA AIM Docavid - Yahoo Docavid Join the Avid-L- It is ALL there: http://groups.yahoo.com/group/Avid-L2 http://tinyurl.com/zl6ez http://tinyurl.com/27qw4o for your Iphone

  • Tue, Jun 24 2008 11:40 PM In reply to

    • Doc Avid
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Mon, Jul 17 2006
    • Los Angeles / Hollywood
    • Posts 2,320
    • Points 25,875

    Re: Transfer to Playback problem.

    Server rebuild cured it.   

    Grrrrr.

     

    JDS

    So many systems, so little space. So... everything Avid and a Hyundai Veloster Turbo. [view my complete system specs]

    Jeff Sengpiehl ACSR Mac/PC/Unity/ISIS Los Angles CA AIM Docavid - Yahoo Docavid Join the Avid-L- It is ALL there: http://groups.yahoo.com/group/Avid-L2 http://tinyurl.com/zl6ez http://tinyurl.com/27qw4o for your Iphone

Page 1 of 1 (8 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller