Latest post Sun, Jun 13 2010 1:45 PM by Tim. 8 replies.
Page 1 of 1 (9 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sun, Dec 17 2006 11:10 PM

    • ozbum
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 114
    • Points 1,500

    Avid AfterEffects EMP

    I have 2.6.3 installed on an Adrenaline, can I now install the EMP plugin? I have read conflicting reports about installing the EMP before the Avid 2.6.3 is installed. In the read me file it says after the Edit software is installed.  Any help on this?

    Media Composer 7.0.3 Mountain Lion 10.8.4 Model Name: iMac Model Identifier: iMac12,2 Processor Name: Intel Core i7 Processor Speed: 3.4... [view my complete system specs]
  • Mon, Dec 18 2006 1:03 AM In reply to

    • Butcher
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Mon, Apr 17 2006
    • Jacksonville, FL
    • Posts 1,434
    • Points 18,430

    Re: Avid AfterEffects EMP

    I'm pretty sure you install the Avid software, then install Avid EMP.  It's a seperate installer on the disk/download.  That's what I've done and didn't have any problems on our Media Composer or our Xpress Pro.

     

    Mike

  • Mon, Dec 18 2006 1:24 AM In reply to

    • ozbum
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 114
    • Points 1,500

    Re: Avid AfterEffects EMP

    Thanks....& from other posts it seems it works with AE 7.0
    Media Composer 7.0.3 Mountain Lion 10.8.4 Model Name: iMac Model Identifier: iMac12,2 Processor Name: Intel Core i7 Processor Speed: 3.4... [view my complete system specs]
  • Mon, Dec 18 2006 1:33 AM In reply to

    • Butcher
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Mon, Apr 17 2006
    • Jacksonville, FL
    • Posts 1,434
    • Points 18,430

    Re: Avid AfterEffects EMP

    Yes, it definitely does work with AE 7 (we have 4 copies running, 2 to client monitors via Avid EMP). 

     

    Mike.

  • Mon, Dec 18 2006 2:10 AM In reply to

    • ozbum
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 114
    • Points 1,500

    Re: Avid AfterEffects EMP

    thanks mike...I'll install tomorrow...
    Media Composer 7.0.3 Mountain Lion 10.8.4 Model Name: iMac Model Identifier: iMac12,2 Processor Name: Intel Core i7 Processor Speed: 3.4... [view my complete system specs]
  • Mon, Dec 18 2006 8:09 AM In reply to

    • sep
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • France
    • Posts 5,593
    • Points 62,620

    Re: Avid AfterEffects EMP

    Confirmed

    Works OK with AE7

    Adrenaline MCA 2.8 XW8400 3Gb RAM DNxcel Board, 760 Gb striped SCSI media storage, 1.2 TB 4 X striped SAS 15 000rpm storage.----MC Soft 2.8 + Mojo HP XW8000... [view my complete system specs]

    sep

     

    "out of difficulty comes performance"

    ______________________________

     

     Web site : www.audiacom.com

  • Thu, Dec 21 2006 2:49 PM In reply to

    • DShulkin
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Michigan
    • Posts 174
    • Points 2,195

    Re: Avid AfterEffects EMP

    Quick question on your client monitors/setup.  I'm putting in a new suite with MC soft (xw8400) and the Sony LMD172W with monitor engine.  In the engine I've got SDI and Firewire (oops...sorry - iLink) options. 
    As I don't have analog outs on the workstation, I was planning on using the Firewire option.  Does the EMP still work this way for AE?  I know with AE7 I can output now to Firewire without issue, just want to see if anyone is using it this way or has any issues with Avid and AE using a firewire out for monitoring?
    Thanks!
    Nitris DX/MC 6.x-MacPro 8c, 12GB RAM, 6TB of internal RAID 0 storage. Adrenaline MC 5.x - MacPro 8c, 6GB RAM, 6TB of internal RAID 0 storage. EditShare... [view my complete system specs]
  • Sun, Jun 13 2010 1:21 PM In reply to

    • Mihai
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Jun 10 2010
    • Bucharest, Romania
    • Posts 2
    • Points 15

    Re: Avid AfterEffects EMP

    Hi all ! Maybe some one can help me in the next problem:

    I downloaded the MC5 trial version, i installed it, works fine BUT... when i tried to install AfterEffectsEMP i receive that kind of messages: In order to install AfterEffectsEMP you need to install Adobe After Effects first!!!!!

    I HAVE the After Effects installed on my PC! Its about After Effects CS5! I think its a problem with EMP!

    I hope that somebody can help me!

    MOJO SDI/MC 5.0.0 - WIN7 x64, Intel 4core i7-930, 6GB RAM, 4TB of internal storage, NVIDIA GeForce GTX470 [view my complete system specs]
  • Sun, Jun 13 2010 1:45 PM In reply to

    • Tim
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Fri, Dec 18 2009
    • Australia
    • Posts 557
    • Points 7,430

    Re: Avid AfterEffects EMP

    I have the same problem says somethin like...'you must have after effects installed' Im using AE7 I installed it later after MC5, next day actually, & on this day the rest of film scribe, log exchange, EDL manager, I installed, but when I try a fire up film scribe/log exchange/edl manager it says...disk missing cant find' so I hit cancel about 10 times then it works? *I installed MC5 first on its own to test first to make sure it was all working, then installed the rest later, *IM I DOING SOMETHING WRONG?* as I've doen this with xpress pro before & never had this problem?

    MC5.0.4.4 Q9650quad3.01ghz_AsusP5KWS_4gigDDR2-1066_NvidiaQaudroFX3400/4000SDI_4xRaid0,500gig_Vista Business64bit [view my complete system specs]

     

     

Page 1 of 1 (9 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller