Latest post Fri, Oct 18 2019 5:47 PM by Pat Horridge. 3 replies.
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Oct 18 2019 12:53 AM

    • george777
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Jul 30 2011
    • Italy, Roma
    • Posts 40
    • Points 565

    no video playback on Avid 2019.9

    Hello,

    I've just installed Avid 2019.9 after a clean install on a Mac pro late 2013 (dual AMD Firepro 500, 6-Core Intel Xeon E5 3,5ghz) (MAC OS 10.14.6).
    I don't have video playback in any monitor both on linked media and imported media. This happens in my brand new projects and in my older projects that I open.

    I can't figure out why this is happening.

    Please help, thanks

    p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 152.7px; text-indent: -152.7px; font: 11.0px 'Helvetica Neue'; color: #000000}

    Media Composer 2019.9 Mac OS X 10.14.6 Mac Pro late 2013 - Dual 6-Core Xeon E5 3,5 ghz - 32GB 1867 mhz ddr3 ram - Dual AMD FirePro D500 3072 Mb. [view my complete system specs]
  • Fri, Oct 18 2019 10:54 AM In reply to

    Re: no video playback on Avid 2019.9

    If it is what I saw yesterday, resize the Composer window by a small amount.

    iMac i5 27", 32GB RAM, OS 10.14.6 with Symphony 2019.8, BlackMagic mini monitor. MacBook Pro, 16GB RAM with OS 10.13.6 with MC 2018.12.6 and BMD Ultrastudio... [view my complete system specs]

    With best wishes, Roger Shufflebottom

    ACI, Technical Tutor (Editing), Faculty of Media and Communication, Bournemouth University, Dorset, UK

  • Fri, Oct 18 2019 11:35 AM In reply to

    • george777
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Jul 30 2011
    • Italy, Roma
    • Posts 40
    • Points 565

    Re: no video playback on Avid 2019.9

    Roger, I don't understand what do you mean. What did you see yesterday?

    Both my composer monitor window are just black, I see audio but I don't see any video.

    Media Composer 2019.9 Mac OS X 10.14.6 Mac Pro late 2013 - Dual 6-Core Xeon E5 3,5 ghz - 32GB 1867 mhz ddr3 ram - Dual AMD FirePro D500 3072 Mb. [view my complete system specs]
  • Fri, Oct 18 2019 5:47 PM In reply to

    Re: no video playback on Avid 2019.9

    If your composer window is "docked" ie it resizes as you adjust any ajacent panel.

    Then click on the top LH black triangle and choose "float this panel" the panel will then float like the original MC

    For many this restores playback in the viewers. Even if the panel is then redocked.

    ACI Moderator. I'm not employed by Avid or work for them. I just do this in my spare time. Normally using the current Media Composer version on My... [view my complete system specs]

     

    Broadcast & Post Production Consultant / Trainer  VET

     

    T 07581 201248 | E pat@vet.co.uk | W www.vet.co.uk |


    Media Composer V8.2 Review Background Render

    -

    Follow me on Twitter Pat_H_VET

Page 1 of 1 (4 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller