Latest post Fri, Mar 29 2019 4:59 PM by Robb Harriss. 7 replies.
Page 1 of 1 (8 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Mar 25 2019 2:43 PM

    • Robb Harriss
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Feb 2 2013
    • Minnesota
    • Posts 32
    • Points 365

    AMPIPluginDSM.avx launch issue

    updated to 2018.12.2 

    Now I have an odd issue where MC is crashing at every launch. Last item displayed is AMPIPluginDSM.avx. And the crash is 100 consistent, until I run Pro Tools (2018.12). Then MC launches and runs fine. I can launch and quit PT first, or launch PT and leave it running. Either way MC will launch just fine then. 

    I uninstalled both MC and PT and reinstalled and it didn't help. I've also noticed trouble with Avid Link not recognizing the MC 2018.12.2 install, and asking for me to update it. That happened when I installed MC independent of Avid Link. When I tried using Avid Link I got failed installations due to a "communications error." 

     

    It's a 2013 Mac Pro running OS 10.13.6 and 32 gigs of ram. 

    odd, yes?

    Primary: MC 8.3.1 on new Mac Pro 2013, 32 GB Ram, OS 10.9.5, Thunderbolt and misc storage. Dual Monitors (Apple 23" cinema displays). Secondary MC... [view my complete system specs]
  • Mon, Mar 25 2019 3:10 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,204
    • Points 218,090
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: AMPIPluginDSM.avx launch issue

    This might help Robb....

    http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/error_message/en377091

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Mon, Mar 25 2019 4:06 PM In reply to

    • Robb Harriss
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Feb 2 2013
    • Minnesota
    • Posts 32
    • Points 365

    Re: AMPIPluginDSM.avx launch issue

    Thanks, Marianna. I'll look into it. I'm not actually getting an error message. MC just quits. 

    Odd too, because the iLok is plugged in while this is happening. Maybe it's as simple as updating the iLok driver. I'll let you know.

    Primary: MC 8.3.1 on new Mac Pro 2013, 32 GB Ram, OS 10.9.5, Thunderbolt and misc storage. Dual Monitors (Apple 23" cinema displays). Secondary MC... [view my complete system specs]
  • Mon, Mar 25 2019 7:10 PM In reply to

    • Robb Harriss
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Feb 2 2013
    • Minnesota
    • Posts 32
    • Points 365

    Re: AMPIPluginDSM.avx launch issue

    Nope, didn't help. I had none of the conditions listed in the article. And I reinstalled the sentinal driver and installed the latest version of the iLok manager just in case. Still crashes as the same point 

    Primary: MC 8.3.1 on new Mac Pro 2013, 32 GB Ram, OS 10.9.5, Thunderbolt and misc storage. Dual Monitors (Apple 23" cinema displays). Secondary MC... [view my complete system specs]
  • Tue, Mar 26 2019 2:23 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,204
    • Points 218,090
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: AMPIPluginDSM.avx launch issue

    Robb

    On it.....  stand by.

    Case created # 03676295

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Tue, Mar 26 2019 2:27 PM In reply to

    • Robb Harriss
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Feb 2 2013
    • Minnesota
    • Posts 32
    • Points 365

    Re: AMPIPluginDSM.avx launch issue

    OK.

    I have the current versions of both MC and PT on the machine. The work around is to launch PT, then launch MC, then I can quit PT. 

    I have the RX6 plugins on the machine, iZotope Post Production Suite 2. Since PT runs fine, I'm thinking it's just an odd authorization issue. 

    Primary: MC 8.3.1 on new Mac Pro 2013, 32 GB Ram, OS 10.9.5, Thunderbolt and misc storage. Dual Monitors (Apple 23" cinema displays). Secondary MC... [view my complete system specs]
  • Tue, Mar 26 2019 2:51 PM In reply to

    • Hansa
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Tue, Sep 5 2006
    • Edinburgh, Scotland
    • Posts 424
    • Points 5,275

    Re: AMPIPluginDSM.avx launch issue

    You may already be aware but when running PT and MC on the same system they reccommended that PT should be installed and run once before installing MC.

    Just a thought.

    Avid DNxIO, 2.7 GHz 12 core late 2013 Mac Pro, 64 GB Ram, MC 2018.12 with Symphony option, OS 10.12.6, LaCie 24 TB RAID. 3.5 GHz 6 core Mac Pros x 5, MC... [view my complete system specs]
  • Fri, Mar 29 2019 4:59 PM In reply to

    • Robb Harriss
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Feb 2 2013
    • Minnesota
    • Posts 32
    • Points 365

    Re: AMPIPluginDSM.avx launch issue

    APPARENT FIX

    Tested the audio plugins. The FB360 plugins are causing the crash. Two are ok, leaving them in the plugins folder causes no problem. But mix in the other three and all of a sudden the same crashing is back. I've pulled out all the FB360 plugins (who needs 'em anyway?) and everything is back to normal.

     

    Also tried recovering the same plugins from and earlier working installation on the same machine. No go.

    Also copied the same plugins from a machine running 2012.0. Also no go. 

    Primary: MC 8.3.1 on new Mac Pro 2013, 32 GB Ram, OS 10.9.5, Thunderbolt and misc storage. Dual Monitors (Apple 23" cinema displays). Secondary MC... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (8 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller