Latest post Wed, Jan 16 2019 4:55 PM by Marianna. 23 replies.
Page 2 of 2 (24 items) < Previous 1 2
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Jan 11 2019 9:02 AM In reply to

    • derDoyle
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Aug 18 2015
    • Berlin, Germany
    • Posts 81
    • Points 935

    Re: 2018.12 | Can't playback 2018.5-sequence | Error "Audio consumer duration differs"

    Same here, MacPro 5.1 and iMacPro with 10.13.6

    Nailed it down to a bunch of AudioSuite Plugins for my case. If I clear render files, it plays.

    But rendering them new or exporting them leads to the same error.

    Sometimes clicking continue works, sometimes not.

    My sequences were from a 8.7.2.

     

    Doyle

    Clients: MacPro6.1 (2013 "Trashcan"), 3,5GHz 6-Core, 16GB (1866) RAM, AMD FirePro D500, 256GB SSD, macOS 10.12.2, Avid MediaComposer 8.7.2, NitrisDX... [view my complete system specs]

    Passionate In-House Avid Support

    Admin of the German Avid Community on Facebook

  • Mon, Jan 14 2019 9:14 PM In reply to

    Re: 2018.12 | Can't playback 2018.5-sequence | Error "Audio consumer duration differs"

    Same problem for me. I am on a macbook pro 15, late 2013, i7 2,3ghz  16GB RAM. Mojave 10.14.2

  • Tue, Jan 15 2019 6:32 AM In reply to

    • Rawb24
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Mar 2 2018
    • Posts 1
    • Points 15

    Re: 2018.12 | Can't playback 2018.5-sequence | Error "Audio consumer duration differs"

    I have the same problem when trying to open a sequence on 2018.12. I'm not sure what version it was created on. I was able to open the sequence fine on 2018.8. 

     

    Running 10.13.3 High Sierra on 2017 iMac. 

  • Tue, Jan 15 2019 8:28 AM In reply to

    • tpowell
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Dec 10 2014
    • Posts 33
    • Points 370

    Re: 2018.12 | Can't playback 2018.5-sequence | Error "Audio consumer duration differs"

    Same problem. OS 10.14.2. iMac Retina 5k, 27-inch, late 2015. I was able to work around by clicking Debugger several times. I had to fix a few edits, so many cycles of the Debugger button got me through it enough to re-output with the fixes and finish the project. I tried making a new project with 2018.12 and editing the existing tracks of the sequence from the older project into a new sequence. Same issue. By deleting tracks, I was able to narrow it down to Video Track 1 and Audio Track 1. If I deleted both of those tracks, the problem went away, but I had to delete them both. Tried splitting up the sequence to isolate perhaps a corrupted clip, but it seemed to be in several parts of the sequence. I tried applying an effect to every clip (about 800 edits) and rendering the clips. This has worked in the past for corrupted clips, but didn't work here. Turning off the monitors on the tracks doesn't work either, even with no audio or video selected to play. I have had corrupted sequences and corrupted clips before, so the techniques I've mentioned above were able to resolve those issues, but nothing has worked here. I can repeat the error by simply going to the project. I get the error right away. If I click the Debugger a bunch of times, I can get the sequence to play normally, but as soon as I do anything, like putting in an in-point, or even clicking on a track, I get the error. With enough persistence, I can make edits, though. 

    Looking forward to findiong out what is causing it!

    Tim.

  • Tue, Jan 15 2019 1:00 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,018
    • Points 215,715
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: 2018.12 | Can't playback 2018.5-sequence | Error "Audio consumer duration differs"

    Hey folks

    It is a bug and is being worked on.  Hope to have news soon.

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Wed, Jan 16 2019 4:27 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,018
    • Points 215,715
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: 2018.12 | Can't playback 2018.5-sequence | Error "Audio consumer duration differs"

    rabbitfire:

    same here - any news?

    Lee

    what version of MC, OS and any added hardware?   

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Wed, Jan 16 2019 4:36 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,018
    • Points 215,715
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: 2018.12 | Can't playback 2018.5-sequence | Error "Audio consumer duration differs"

    tpowell:

    Same problem. OS 10.14.2. iMac Retina 5k, 27-inch, late 2015. I was able to work around by clicking Debugger several times. I had to fix a few edits, so many cycles of the Debugger button got me through it enough to re-output with the fixes and finish the project. I tried making a new project with 2018.12 and editing the existing tracks of the sequence from the older project into a new sequence. Same issue. By deleting tracks, I was able to narrow it down to Video Track 1 and Audio Track 1. If I deleted both of those tracks, the problem went away, but I had to delete them both. Tried splitting up the sequence to isolate perhaps a corrupted clip, but it seemed to be in several parts of the sequence. I tried applying an effect to every clip (about 800 edits) and rendering the clips. This has worked in the past for corrupted clips, but didn't work here. Turning off the monitors on the tracks doesn't work either, even with no audio or video selected to play. I have had corrupted sequences and corrupted clips before, so the techniques I've mentioned above were able to resolve those issues, but nothing has worked here. I can repeat the error by simply going to the project. I get the error right away. If I click the Debugger a bunch of times, I can get the sequence to play normally, but as soon as I do anything, like putting in an in-point, or even clicking on a track, I get the error. With enough persistence, I can make edits, though. 

    Looking forward to findiong out what is causing it!

    Tim.

    Tim

    I created a case for you on this issue.....   03632416.   I also tied the bug to the case so as soon as I know when fixed and which version it will be fixed in, I will reach out.

    MCCET-2794 is bug #

    Marianna

     

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Wed, Jan 16 2019 4:54 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,018
    • Points 215,715
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: 2018.12 | Can't playback 2018.5-sequence | Error "Audio consumer duration differs"

    Rawb24:

    I have the same problem when trying to open a sequence on 2018.12. I'm not sure what version it was created on. I was able to open the sequence fine on 2018.8. 

     

    Running 10.13.3 High Sierra on 2017 iMac. 

    Created a case for you as well and added the bug MCCET-2794 to it.  will respond back when it is fixed.

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Wed, Jan 16 2019 4:55 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,018
    • Points 215,715
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: 2018.12 | Can't playback 2018.5-sequence | Error "Audio consumer duration differs"

    gagarinpost:

    Same problem for me. I am on a macbook pro 15, late 2013, i7 2,3ghz  16GB RAM. Mojave 10.14.2

    Stefano

    I created a case for you as well...   will alert you when fixed.

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

Page 2 of 2 (24 items) < Previous 1 2

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller