Latest post Thu, Nov 22 2018 11:47 AM by MikeyB. 5 replies.
Page 1 of 1 (6 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, Nov 21 2018 2:14 AM

    Link to Media on File/Input Menu AMA media not working in 2018.11

    I'm missing something here, just updated to 2018.11 on two machines. on my MacBook Pro I can, in the File Menu select Input then Link to Media.

    Same version software 2018.11 on my 2013 MacPro, that is not available?

    Is there a setting somewhere I can not find.

    I'm chasing an issue with AMA linked media that worked in 2018.10, but not in 2018.11 Core_Consistency_Check_Failure

    2013 MacPro 10.12.3 MC 8.8.0 + Symphony, iMac 27 MC 8.8.0 + Symphony, Anyone want to buy a useless Nitris DX then! [view my complete system specs]

    Big Hat

    (All Hat, No Cattle)
    Mac Pro 2013

  • Wed, Nov 21 2018 9:55 AM In reply to

    • MikeyB
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Edlesborough, UK
    • Posts 479
    • Points 5,940
    • Avid Certified Instructors - Video
      Moderator: Avid Certified Instructors - Video

    Re: Link to Media on File/Input Menu AMA media not working in 2018.11

    Since v8.6 the AMA linking has been via the Source Browser. So the menu item you're looking for is 'File/Input/Source Browser'. Or you can try simply Alt/dragging the media into a bin from a Finder window, which is the 'quick and dirty' way to Link stuff.

     

    MacBook Pro 15" 2016 2.7GHz i7 Radeon 455 [view my complete system specs]
  • Wed, Nov 21 2018 11:41 AM In reply to

    Re: Link to Media on File/Input Menu AMA media not working in 2018.11

    Thanks MikeyB,

    Yes, I know that but my question is why on the same version of tge software that it is differeneyon two machines, one has link to media, the other does not. Is there a setting I’m missing?

    2013 MacPro 10.12.3 MC 8.8.0 + Symphony, iMac 27 MC 8.8.0 + Symphony, Anyone want to buy a useless Nitris DX then! [view my complete system specs]

    Big Hat

    (All Hat, No Cattle)
    Mac Pro 2013

  • Wed, Nov 21 2018 3:20 PM In reply to

    Re: Link to Media on File/Input Menu AMA media not working in 2018.11

    The correct menu should be File > Input Media > Source Browser.

    Is that not what you're seeing?

    Symphony v8.8 | OS 10.11.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Wed, Nov 21 2018 7:19 PM In reply to

    • hbrock
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Santa Monica, CA
    • Posts 5,520
    • Points 64,055
    • Moderator: Avid Xpress Pro Mac
      Moderator: MCA Mac
      Moderator: Media Composer Getting Started

    Re: Link to Media on File/Input Menu AMA media not working in 2018.11

    Make sure you've got the latest Nablet XDCAM AMA plug-in too.

    MacPro, MacBook Pro and a Cube (masquerading as a kleenex dispenser). [view my complete system specs]

    Must think of something clever to go here...

  • Thu, Nov 22 2018 11:47 AM In reply to

    • MikeyB
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Edlesborough, UK
    • Posts 479
    • Points 5,940
    • Avid Certified Instructors - Video
      Moderator: Avid Certified Instructors - Video

    Re: Link to Media on File/Input Menu AMA media not working in 2018.11

    Hi again Gary,

    No, there is no setting you are missing. 'Link to Media' has not been an item in the File menu since v8.5. I can't imagine why you are still seeing it. Perhaps try creating a new Project & User will make the software work correctly?

    MacBook Pro 15" 2016 2.7GHz i7 Radeon 455 [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (6 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller