Latest post Mon, May 20 2019 4:17 PM by Ben Dodds. 6 replies.
Page 1 of 1 (7 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Nov 19 2018 5:54 PM

    • Jaucker
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, May 2 2018
    • Posts 5
    • Points 55

    Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    Hello,

    Does anyone have this going on? 

    Everytime I insert a clip into my sequence avid says its "Loading media file information" with a progress bar that takes about 2 secs and then "relinking to media" progress bar. Does anyone know whats causing this? And how I can get it to not do this?

     

    I noticed it only does this with clips that have 4K footage. 

     

    I am using transcoded footage (DNxHRx) and the media is on an Internal hard drive. I am using PC and Avid 2018.10. My project settings are 23.976, 3240x1080

    Thank you for your time!

    Windows 10 Pro Version 10.0316299 Build 16299, Intel Core i7-8700k CPU @ 3.70 GHz, GTX 1080 Ti [view my complete system specs]
  • Thu, Mar 21 2019 6:59 PM In reply to

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    same problem here, this is taking so much time to just insert a clip in the timeline.

    It also duplicates the clip into whatever bin is selected in the media browser, creating several version of the same clip.

    Come on Avid, 2018.12.2 is so buggy, why-why did you release this version????

    MacPro 2.7GHz 12 Core Intel Xeon E5, 64 GB 1866 MHz DDR3, AMD FirePro D700 [view my complete system specs]
  • Thu, Mar 21 2019 7:55 PM In reply to

    • Jaucker
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, May 2 2018
    • Posts 5
    • Points 55

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    Rolling back to 2018.11 resolved this issue for me for now. 2018.11 has been pretty solid for the most part. I still have a seperate bug involving the Real time audio track effects occasionally hard crashing avid which I made a post about this as well. But I can not trigger the event and no error messge comes up it just closes AVID like I never opened it. 

    Windows 10 Pro Version 10.0316299 Build 16299, Intel Core i7-8700k CPU @ 3.70 GHz, GTX 1080 Ti [view my complete system specs]
  • Thu, Mar 21 2019 9:07 PM In reply to

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    Unfortunately rolling back to 2018.11 did not fix the problem for me ;(((

    tried rebuilding the media database, no luck.

    All the footage has been imported and transcoded to DNXHD 185 via Media Browser.

    takes about 3 or 4 sec every time I add a clip to the timeline, I get the window saying Loading media file information and relinking the clip and MC making a copy of that same clip in whatever bin is selected in media browser the bin. sometime relinking to the original file, not the one transcoded.

     

    Frankly, I'm getting so tired of MC bugs,

    Anyone at Avid reading this?? 

    MacPro 2.7GHz 12 Core Intel Xeon E5, 64 GB 1866 MHz DDR3, AMD FirePro D700 [view my complete system specs]
  • Thu, May 16 2019 9:50 PM In reply to

    • mnbkyle
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Sep 15 2015
    • Minneapolis, MN
    • Posts 39
    • Points 460

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    I've been a 2018.11 user for awhile now and just started seeing this on my recent project. AMA linked footage transcoded to DNxHR LB...but when I insert the transcoded files into the sequence it does the loading media file thing.

    Anyone come up with a workaround? I tried reindexing the drive so far, no dice.

  • Sat, May 18 2019 5:39 AM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,579
    • Points 65,455

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    Are You working with the MediaTool and/or the Source Browser open? If yes close them.

    Symphony 2018.12.3, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Mon, May 20 2019 4:17 PM In reply to

    • Ben Dodds
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jul 7 2014
    • London, England
    • Posts 18
    • Points 220

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    We had this with most rolls from a production, all shooting on FS7. Multiple cameras.

    Upon investigation we found it was the first clip in most ingested (DNxHD 36) bins. 

    We had to retranscode these clips as it stuck with us from releases 2018.10 onwards. We did find that if we didn't scrap the data track the clips were fine.

    Since 2018.12.3 the problem has decreased however.

    4 x z840 MC2018.11 w/Symphony option, Baselight for Avid, Neatvideo 17 x z840 MC2018.11 5 x z4 MC2018.11 4 x 440 MC2018.11 All with Boris 2019 NEXIS... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (7 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller