Latest post Thu, Sep 20 2018 6:40 PM by Jamie Beedy. 11 replies.
Page 1 of 1 (12 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Thu, Sep 6 2018 2:15 PM

    • Fish
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Sat, Oct 15 2005
    • Filet Post, Halifax NS
    • Posts 534
    • Points 6,475

    Audio Scrub during trimming non-existent

    Is is just me or is the scrubbing when trimming in either direction non-existent? I have alwaYs had my settings defaulted to 1 frame scrubbing, and it has always worked for me.

    But for a while now, I cannot hear any sound when trimming a clip.

     

    Anyone else?

    2012 Westmere MacPro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon) 6 GB 1333 MHz DDR3 ECC ATI Radeon HD 5870 1024 MB As of Jan 2015 - OS X 10.9.5 (13F34) [view my complete system specs]

    AVID man, AVID fan (since 1993 with version 4.5 - before multiple tracks!)...like to solve my own problems and I try not to bother anyone unless I'm really stumped.

  • Sat, Sep 8 2018 11:49 PM In reply to

    • Martin Fox
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Mar 14 2014
    • Sydney Australia
    • Posts 198
    • Points 2,090

    Re: Audio Scrub during trimming non-existent

    Scrubbing working here in trim mode with caps lock on in 2018.5

    iMac Retina27 late 2017 4.5Gz i7 40GB AMD 8GB with Sata Raid OS 10.13.4 MC 2018.3 BMD mini monitor with Eizo monitor [view my complete system specs]
  • Sat, Sep 8 2018 11:55 PM In reply to

    • Fish
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Sat, Oct 15 2005
    • Filet Post, Halifax NS
    • Posts 534
    • Points 6,475

    Re: Audio Scrub during trimming non-existent

    Not working for me in 2018.8

    2012 Westmere MacPro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon) 6 GB 1333 MHz DDR3 ECC ATI Radeon HD 5870 1024 MB As of Jan 2015 - OS X 10.9.5 (13F34) [view my complete system specs]

    AVID man, AVID fan (since 1993 with version 4.5 - before multiple tracks!)...like to solve my own problems and I try not to bother anyone unless I'm really stumped.

  • Sun, Sep 9 2018 3:06 AM In reply to

    • Martin Fox
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Mar 14 2014
    • Sydney Australia
    • Posts 198
    • Points 2,090

    Re: Audio Scrub during trimming non-existent

    I’ve had the problem where scrubbing is always on

    see thread

    http://community.avid.com/forums/t/185182.aspx

    I wonder if there is any relationship with your problem 

    iMac Retina27 late 2017 4.5Gz i7 40GB AMD 8GB with Sata Raid OS 10.13.4 MC 2018.3 BMD mini monitor with Eizo monitor [view my complete system specs]
  • Tue, Sep 11 2018 10:28 AM In reply to

    • MikeyB
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Edlesborough, UK
    • Posts 457
    • Points 5,650
    • Avid Certified Instructors - Video
      Moderator: Avid Certified Instructors - Video

    Re: Audio Scrub during trimming non-existent

    We have some slightly middle-aged (2015) iMacs in our Avid training room, and Audio Scrubbing is unreliable on them. But on my 2016 MacBbook Pro it's fine. So I'm wondering if this is a problem on older hardware only?

    MacBook Pro 15" 2016 2.7GHz i7 Radeon 455 [view my complete system specs]
  • Tue, Sep 11 2018 2:46 PM In reply to

    • Fish
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Sat, Oct 15 2005
    • Filet Post, Halifax NS
    • Posts 534
    • Points 6,475

    Re: Audio Scrub during trimming non-existent

    There’s a lot I blame on old hardware. But this only started with latest software. Like many issues I face, this appears to be localized. Really wish Apple would release so new Pro systems.
    2012 Westmere MacPro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon) 6 GB 1333 MHz DDR3 ECC ATI Radeon HD 5870 1024 MB As of Jan 2015 - OS X 10.9.5 (13F34) [view my complete system specs]

    AVID man, AVID fan (since 1993 with version 4.5 - before multiple tracks!)...like to solve my own problems and I try not to bother anyone unless I'm really stumped.

  • Tue, Sep 11 2018 3:58 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,714
    • Points 211,670
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Audio Scrub during trimming non-existent

    MikeyB:

    We have some slightly middle-aged (2015) iMacs in our Avid training room, and Audio Scrubbing is unreliable on them. But on my 2016 MacBbook Pro it's fine. So I'm wondering if this is a problem on older hardware only?

    Mikey B - can you send me a screen shot of the Mac so I can tell you....

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Thu, Sep 20 2018 2:50 PM In reply to

    • Jamie Beedy
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Tue, Nov 13 2007
    • Chicago, Il
    • Posts 225
    • Points 2,600

    Re: Audio Scrub during trimming non-existent

    Was just running into this issue on 2018.9.0 running on a 2017 Macbook Pro, OSX 10.13.6 The fix I found was to turn off Pitch Correction during Shuttle in the Audio Settings. Turn that off, and Audio Scrub returns while trimming. Turn it back on, and no audio. 

    Seems like a bug to me. Anyone confirm that ther seeing the same behavior??

     

    Jamie Beedy

     

     

     

    Avid Media Composer w/ Symphony Option-V8.5.2 / Mac OSX 10.9.5 / Mac Pro 4.1 - 2x2.66Ghz Quad-Core Intel Xeon / 24 GB DDR3 RAM Unity 5.1.3 Unity Media... [view my complete system specs]
  • Thu, Sep 20 2018 3:52 PM In reply to

    • Fish
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Sat, Oct 15 2005
    • Filet Post, Halifax NS
    • Posts 534
    • Points 6,475

    Re: Audio Scrub during trimming non-existent

    YES!  THAT WORKED FOR ME TOO!

     

    But I do like the pitch correction...so...bug fix??

    2012 Westmere MacPro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon) 6 GB 1333 MHz DDR3 ECC ATI Radeon HD 5870 1024 MB As of Jan 2015 - OS X 10.9.5 (13F34) [view my complete system specs]

    AVID man, AVID fan (since 1993 with version 4.5 - before multiple tracks!)...like to solve my own problems and I try not to bother anyone unless I'm really stumped.

  • Thu, Sep 20 2018 3:53 PM In reply to

    • Fish
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Sat, Oct 15 2005
    • Filet Post, Halifax NS
    • Posts 534
    • Points 6,475

    Re: Audio Scrub during trimming non-existent

    Thank you Jamie!

    2012 Westmere MacPro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon) 6 GB 1333 MHz DDR3 ECC ATI Radeon HD 5870 1024 MB As of Jan 2015 - OS X 10.9.5 (13F34) [view my complete system specs]

    AVID man, AVID fan (since 1993 with version 4.5 - before multiple tracks!)...like to solve my own problems and I try not to bother anyone unless I'm really stumped.

  • Thu, Sep 20 2018 4:35 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,714
    • Points 211,670
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Audio Scrub during trimming non-existent

    Jamie Beedy:

    Was just running into this issue on 2018.9.0 running on a 2017 Macbook Pro, OSX 10.13.6 The fix I found was to turn off Pitch Correction during Shuttle in the Audio Settings. Turn that off, and Audio Scrub returns while trimming. Turn it back on, and no audio. 

    Seems like a bug to me. Anyone confirm that ther seeing the same behavior??

    Jamie Beedy

    OHHHH my favorite person ever!   How are you my friend.... call me sometime.  This is good to know and I am going to log it with CS and get support to log a bug.

    Fish... I will create one for you as well.

    marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Thu, Sep 20 2018 6:40 PM In reply to

    • Jamie Beedy
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Tue, Nov 13 2007
    • Chicago, Il
    • Posts 225
    • Points 2,600

    Re: Audio Scrub during trimming non-existent

    And a reply from my favorite person ever!! Great to hear from you. I'm doing good. Hope you are too. I will give you a call sometime soon - if I can ever find a time you aren't busy or sick :)

    Thanks for logging this and if they need any more information, you know where to find me :)

    And FIsh, you're welcome and thanks for comfirming it. 

     

    Talk soon M. 

     

     

    Avid Media Composer w/ Symphony Option-V8.5.2 / Mac OSX 10.9.5 / Mac Pro 4.1 - 2x2.66Ghz Quad-Core Intel Xeon / 24 GB DDR3 RAM Unity 5.1.3 Unity Media... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (12 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller