Latest post Fri, Aug 17 2018 4:21 PM by Jaucker. 5 replies.
Page 1 of 1 (6 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Aug 6 2018 5:39 PM

    • Jaucker
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, May 2 2018
    • Posts 4
    • Points 30

    Quicktime References not working in Adobe Media Encoder

    After exhausting all of my resources and having a 3 hour screen share with Adobe I was hoping someone in the AVID world could help me with this issue. 

    I can not figure out why Quicktime references do not work in Adobe Media Encoder 2015.3 and above on my computer but it works perfectly fine on other computers with in our office. (There are 2 computers where it does not work in our office. One of the computers is brand new as of (01-12-2018)

     

    I have tested the same project on multiple computers. If i made the QT REF with other computers it works fine but when I use my computer to make it. it fails to import into AME. 

     

    I have re-installed Quicktime, Avid, AME multiple times. This even happened when I got a new computer.

     

    Could I be missing something in my AVID to cause this. I am currently running AMC 2018.7 and AME 2018.

     

    Just to be clear. It is NOT because adobe stopped supporting Quick Time for PC. If that was the case it would not work for any computer in the office but it does. 

     

    Thank you for your time!

    Windows 10 Pro Version 10.0316299 Build 16299, Intel Core i7-8700k CPU @ 3.70 GHz, GTX 1080 Ti [view my complete system specs]
  • Fri, Aug 17 2018 12:57 PM In reply to

    • worldwiser
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Mar 12 2007
    • London, England
    • Posts 87
    • Points 1,210

    Re: Quicktime References not working in Adobe Media Encoder

    I've been trying to get this to work (since Sorenson is now defunct) but can't either. Word on the street seems to be that the latest version of Media Encoder doesn't support QT whereas previous versions did. Are all your computers running the same version? Anyway.. what seems to work splendidly is exporting an mxf OP1a and using that in ME. Colours all look great, actually way better than Sorenson ever did which always mucked about with levels.

    Avid MC 8.8; Intel i7 6800k 6 core 3.4GHz; 32GB RAM; Win 10 64Bit; QT 7.7.9; Nvidia Quadro M2000 4GB. Main/Avid/OS drive 520GB SSD / Media 1TB SSD / Addl... [view my complete system specs]
  • Fri, Aug 17 2018 1:07 PM In reply to

    • GT
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • South Africa
    • Posts 367
    • Points 4,000

    Re: Quicktime References not working in Adobe Media Encoder

    The latest version of Media Encoder (2018) does not support QT reference files any more.

    https://helpx.adobe.com/x-productkb/multi/quicktime7-support-dropped.html

    You can still use the 2017 version of Encoder to handle QT ref. files. You can have both the 2017 and 2018 versions installed and active together.

    MC Ver 8.7, Intel Core I5, NVidia Quadro FX 570, 16Gb Ram, 250 Gb system drive, 2 Tb Render/Media drive, Windows 7 64bit Pro, QT 7.6.6 [view my complete system specs]
  • Fri, Aug 17 2018 1:07 PM In reply to

    • smrpix
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 5 2012
    • Posts 1,339
    • Points 16,470

    Re: Quicktime References not working in Adobe Media Encoder

    AME 2018 does not support QTRef.

     

    In order to get it to work you need  AME 2017 and QT7 installed -(not the player, just the components.)

  • Fri, Aug 17 2018 4:21 PM In reply to

    • Jaucker
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, May 2 2018
    • Posts 4
    • Points 30

    Re: Quicktime References not working in Adobe Media Encoder

    I find this to not be the case. Two of our computers can export QTREFS from Avid and import perfect into AME 2018. I have tested this several times and on multiple AME versions (2015.3, 2017, and 2018). I am running all the same versions of everything on all computers which is why its really confusing me. I have AME 2017 and 2018 both on all computers (4 total)

    It is only 2 computers where it doesnt work after version 2015.3. AME 2017 doesnt even except QTREFS from avid on these computers. 

    I guess i will just find a different work flow. I will try out Worldwiser's way. Thank you all for your input and advice!

    Windows 10 Pro Version 10.0316299 Build 16299, Intel Core i7-8700k CPU @ 3.70 GHz, GTX 1080 Ti [view my complete system specs]
  • Fri, Aug 17 2018 4:23 PM In reply to

    • Jaucker
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, May 2 2018
    • Posts 4
    • Points 30

    Re: Quicktime References not working in Adobe Media Encoder

    Thank you I will give this a shot! 

     

    I am running all the same versions of Avid and AME. 2 work and 2 do not work. It is really confusing.

    Windows 10 Pro Version 10.0316299 Build 16299, Intel Core i7-8700k CPU @ 3.70 GHz, GTX 1080 Ti [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (6 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller