Latest post Fri, Sep 14 2018 4:27 PM by Paul Garmon. 21 replies.
Page 1 of 2 (22 items) 1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Jul 13 2018 2:30 PM

    • John
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Oct 23 2010
    • Miami, Florida
    • Posts 53
    • Points 660

    2018.7 Decklink Mini Monitor does not work

    Media Composer 2018.7 does not work with Decklink Ultrastudio Mini Monitor.  Downloaded the latest drivers and reinstalled them.

    Imacpro 10C, 64Gig, R64 - Decklink Monior [view my complete system specs]
  • Fri, Jul 13 2018 3:08 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,886
    • Points 214,075
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: 2018.7 Decklink Mini Monitor does not work

    Hi John

    Have you been in contact with BMD?

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Fri, Jul 13 2018 3:20 PM In reply to

    • MikeyB
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Edlesborough, UK
    • Posts 466
    • Points 5,765
    • Avid Certified Instructors - Video
      Moderator: Avid Certified Instructors - Video

    Re: 2018.7 Decklink Mini Monitor does not work

    Hi,

    Mine's working fine, using the DNxIO driver (v10.10.1) from the Download Centre. What OS version are you running?

    MacBook Pro 15" 2016 2.7GHz i7 Radeon 455 [view my complete system specs]
  • Fri, Jul 13 2018 5:08 PM In reply to

    • John
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Oct 23 2010
    • Miami, Florida
    • Posts 53
    • Points 660

    Re: 2018.7 Decklink Mini Monitor does not work

    I tried 10.10, did not work.  Tried Latest, 10.11, does not work.  Reinstalled 2018.5, works fine.

    Imacpro 10C, 64Gig, R64 - Decklink Monior [view my complete system specs]
  • Fri, Jul 13 2018 5:25 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,886
    • Points 214,075
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: 2018.7 Decklink Mini Monitor does not work

    So you didnt try 10.10.1?

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Sat, Jul 14 2018 9:52 AM In reply to

    • MikeyB
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Edlesborough, UK
    • Posts 466
    • Points 5,765
    • Avid Certified Instructors - Video
      Moderator: Avid Certified Instructors - Video

    Re: 2018.7 Decklink Mini Monitor does not work

    When you say it doesn't work, what do you mean exactly?  Do you get any error messages on startup or on opening a Project?  

    A new feature of v2018.7 is the NDI streaming. This uses the same Open IO subsystem as the Ultrastudio. The HW/SW enable button (2 to the right of the audio meters in the timeline) now has a right-click menu in which you can choose either Open I/O NDI or Ultrastudio. Perhaps you need to select the Ultrastudio here?

    MacBook Pro 15" 2016 2.7GHz i7 Radeon 455 [view my complete system specs]
  • Tue, Jul 17 2018 12:39 AM In reply to

    • John
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Oct 23 2010
    • Miami, Florida
    • Posts 53
    • Points 660

    Re: 2018.7 Decklink Mini Monitor does not work

    I do not get the icon above the timeline to enable/disable the monitoring device.  (like when there are no drivers installed).  Usully, I dont have issues with AVID updates, but this one is a work killer!  I am editing a large project with client supervision and I dont have time to try and fix AVIDs problems!  I am staying on 2018.5 untill further notice.

    Imacpro 10C, 64Gig, R64 - Decklink Monior [view my complete system specs]
  • Tue, Jul 17 2018 9:21 AM In reply to

    Re: 2018.7 Decklink Mini Monitor does not work

    ...same problem like John, after having updated to 2018.7 today. What a luck, that I have no client today, so I can spend some time on this issue. So what is the progressive solution? Or is downgrading the only workaround at this point?

    ...right time, wrong place guys, cause I´am on windows. And in this case the solution was easy: updating the BMD Desktop Video Driver to 10.11 and now you can choose between Mini Monitor and NDI as intended by Avid.

    Windows 8.1 64bit - RAM 64 GB - GeForce GTX970 - Decklink Mini Monitor 4k [view my complete system specs]
  • Tue, Jul 17 2018 10:08 PM In reply to

    • Marty
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Sat, Dec 3 2005
    • Berlin, Germany
    • Posts 909
    • Points 10,580

    Re: 2018.7 Decklink Mini Monitor does not work

    It could be High sierra that disables the blackmagic driver for security. Try to open system preferences > Security > General to see if the driver is disabled.

    all different setups in various editing suites. my own: MC 2018.2, OSX 10.12.6, iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017), 4,2 GHz Intel Core i7, 40GB RAM, Radeon... [view my complete system specs]

    www.film-editing.de

  • Tue, Jul 17 2018 10:11 PM In reply to

    Re: 2018.7 Decklink Mini Monitor does not work

    Marianna:

    So you didnt try 10.10.1?

    Marianna

    Marianna

     

     

    I´m seeing something similar - but not constant on two CPU’s.

    Both CPU’s are MacPro (the trash bin)

     

    • Upgraded from OSX10.13.4 to 10.13.5 using the combo installer
    • MC upgraded from 2018.4 to 2018.7
    • Accidentally installed the BM10.11.1 driver
    • 64GB RAM
    • I’ll need to check if they are the same models, at least one of four is slightly older than others)
    CPU A has DNxIO
    • Video and audio playback stutters like hell
    • Looks ok without DNxHD hardware
    • Uninstalling the BM and installing the Avid 10.10.1 version does not change anything
    • I’m currently installing MC 2018.5 and will test with both BM 10.10.1 and if needed 10.9.11s
    • Interestingly this CPU was until now the fasted running of three similar CPU’s, but the OS after the OS upgrade things started to slow down. 
    • Avid APP MAN takes very long to initialise - delaying the MC startup considerably (possibly due to a heavy firewall etc - any advice?)
    • Occasionally the MC is unable to read project info from the ISIS drives - but I am not able to see any network degration yet, except for the ISIS drives becoming unreadable (if I open a drive window it will stay empty, until I restart the NEXIS client - which I upgraded today after all this started to happen ... hm ... might try to downgrade it, but then again same behaviour prior to upgrade)
    • Just finished installing MC 2018.5 and BM 10.10.1 (from avid website) - cleared the App Man cache - now ready ...
    • OK - seems to be working (well, video playing on the build in DNxIO monitor but not to big screen - but that may be a loose connection or something of that sort).
    CPU B has DNxIQ
    • Again, installed BM 10.11.1 by mistake
    • This CPU had previously been giving us hell in terms of crashing, loosing connection to ISIS etc - this upgrade was the last step before doing a clean install
    • Lo’n’behold, it is running like a charm - at least as ling as I disable the new NDI IO audio streaming (still using the wrong BM driver). 
    PS: Is there any way to permanently remove the NDI IO plugin?

     

  • Sat, Aug 11 2018 5:41 AM In reply to

    • John
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Oct 23 2010
    • Miami, Florida
    • Posts 53
    • Points 660

    Re: 2018.7 Decklink Mini Monitor does not work

    2018.7.1 Blackmagic_Desktop_Video_10.11.2 not working with video, just audio.  Tried 10.10 as well.  2018.5 works fine

    Imacpro 10C, 64Gig, R64 - Decklink Monior [view my complete system specs]
  • Tue, Aug 14 2018 6:17 AM In reply to

    • WILLfx
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Dec 18 2011
    • Germany
    • Posts 24
    • Points 280

    Re: 2018.7 Decklink Mini Monitor does not work

    I am having similar problems, already posted this on a different thread

    https://community.avid.com/forums/t/185001.aspx

    I went through entensive remote session support with Avid (Thank you Aleksandra) some weeks ago but we weren't able to solve this.

    To summarize:

    With the update to 2018.7 I lost all my IO devices (AJA IOExpress, BMD Ultrastudio Mini Monitor) and even the HW/SW toggle has disappeared. Info box stating no I/O hardware available. Reverted back to 2018.5.1 (special edition) all was back again.

    Strangely these IO devices still work flawlessly with FCPX, Premiere and After Effects, Mini Monitor with Davinci Resolve.

    Now that 2018.8 is out I tried to update again, same story, no HW/SW button, no devices detected.

    So it seems I am stuck with version 2018.5?

    iMacPro 10c 64 GB RP 64

    I am still in contact with Avid support, ready for another remote session, but I am very much in doubt that the fault is on my system.

    Best

     

    MC 2018.5.1, BCC 10, Adobe CC 2018, iMacPro 10 core, OSX 10.13.5, 64 GB, Aja ioEXPRESS [view my complete system specs]
  • Tue, Aug 14 2018 10:07 AM In reply to

    • John
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Oct 23 2010
    • Miami, Florida
    • Posts 53
    • Points 660

    Re: 2018.7 Decklink Mini Monitor does not work

    Dont know if this helps...

    Open I/O discovered 3 plug-ins and will enumerate them for HWInstances:

     

    Plugin #0 ( Name: OpenIO_NDI, Version: 2.0 )

     

    VDMerr [8000ffff] @ /Snapshots/relengmini1_1533773190/HWsupport/HWSDK/src/HWSDK.cpp | Line# 350 :: Error Code: 8000ffff Msg: Error Code: result Msg: " Plugin #0: Failed to get enumeration interface."

     

    From startup in console

     


    Imacpro 10C, 64Gig, R64 - Decklink Monior [view my complete system specs]
  • Tue, Aug 14 2018 10:14 AM In reply to

    • WILLfx
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Dec 18 2011
    • Germany
    • Posts 24
    • Points 280

    Re: 2018.7 Decklink Mini Monitor does not work

    Hi John,

    with a little help from Avid support I discovered that the quite obsolete Boris Final Effects 6 AVX bundle was to blame.

    Dropped it into an AVX-unused folder and now IOExpress, and I think Mini Monitor as well (didn't give it a test yet) are being detected.

    Sometimes things are quite simple, aren't they?

    Kind Regards

     

     

    MC 2018.5.1, BCC 10, Adobe CC 2018, iMacPro 10 core, OSX 10.13.5, 64 GB, Aja ioEXPRESS [view my complete system specs]
  • Tue, Aug 14 2018 10:40 AM In reply to

    • John
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Oct 23 2010
    • Miami, Florida
    • Posts 53
    • Points 660

    Re: 2018.7 Decklink Mini Monitor does not work

    Thanks.. I have the latest version of boris.  I will try and boot wothout boris and see what happens.

    2018.8 works fine on 2017 Macbookpro with decklink monitor. 

    Imacpro 10C, 64Gig, R64 - Decklink Monior [view my complete system specs]
Page 1 of 2 (22 items) 1 2 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller